Pruriginose Palms: Hva er årsaken?

Beskrivelse

Pruriginøse palmer er sikkert irriterende. De kan bli galne når irriterende og brennende kløe stopper ikke. Men en pruriginalpalm er sjelden et tegn på et større og mer alvorlig problem. Dette er de gode nyhetene. Den dårlige nyheten er at pruriginøse palmer kan være et tegn på en kronisk hudtilstand som krever hyppig behandling.

Identifiser hva det provoserer kløe til håndflatene, det som bidrar til å stoppe kløen og noe annet symptom som oppstår, kan hjelpe deg og legen din diagnostisere hva som skjer. Når diagnosen er utført, kan behandlingen starte og i de fleste tilfeller vil gi rask lettelse.

Praksis årsaker på Palmi

Ulike forhold kan være ansvarlige for kløen til palmer. Disse inkluderer:

Tørr hud. Vinterklimaet driller huden. Tørket hud kan være irriterende og forårsake kløe.

Hudskade. Noen kjemikalier eller stoffer kan irritere hendenees følsomme hud. Selv gnidning eller børsting kan irritere huden. Dette kan forårsake tørrhet, peeling og kløe.

Allergisk reaksjon. Hvis du er allergisk mot noe som berører, kan du prøve kløe på Palmi. Kløe kan ikke starte umiddelbart. I noen tilfeller kan du ikke føle kløe i flere timer etter å ha kommet inn i kontakt med allergenet.

Psoriasis. Denne vanlige hudtilstanden forårsaker ukontrollert vekst av hudceller. Dette økte tempoet betyr at hudceller ikke klarer å løsne naturlig. I stedet samler flere hudceller på overflaten av huden. I tillegg til kløe kan psoriasis forårsake:

 • Røde blærer, noen ganger med sølv hvite flak
 • smertefulle, hovne ledd
 • Sprukket hud som kan bløde
 • Smerter til de nærliggende leddene

Psoriasis er kronisk, men du kan bare oppleve lite hyppige eller midlertidige angrep med tilstanden i stedet for en «8217; konstant epidemi. Generelt slår det ikke håndflatene.

Eksem. Atopisk dermatitt, eller eksem, som det noen ganger kalles, er en tilstand som forårsaker hud kløe. Kan forårsake fargede skinnpunkter i det berørte området. Noen vil være røde, mens andre kan være mørkere brune eller nesten grå. Noen mennesker vil utvikle små fremspring som stikker ut av huden. Disse støtene kan eksplodere og miste væske. Huden kan også være tørr. Dette kan forårsake sprekker og til og med blødninger. Som psoriasis kan eksemutbrudd gå og komme. Du kan ha symptomer i noen dager eller uker, og så ikke manifestere dem i flere måneder.

Diabetes. Det er sjeldent, men diabetes kan forårsake kløe til palmer. Diabetes kan forårsake dårlig blodsirkulasjon og dårlig blodsirkulasjon kan føre til kløende hud. Men de fleste med diabetes-relatert kløe opplever flere ben enn til hender.

Hva gjør det klagen til huden min? »

Ytterligere symptomer

De pruriginøse palmer er ikke alltid et symptom på et problem alene. Noen ganger kløe palmer kløe.

Andre ganger kan det imidlertid være en «8217 indikasjon på et hudproblem. Symptomene utenfor en purriginøs palme kan hjelpe deg med å finne ut hva kløen din forårsaker. Hvis en av disse symptomene oppstår i tillegg til kløen til palmer, må du kanskje kontakte legen din:

 • Rødt og skinnet skinn med eller uten tykke og tørkede skalaer
 • Hvite sølvskalaer
 • Lærblødning eller sprekk
 • Små blærer som kjører eller brister
 • utslett
 • urticaria
 • Brennende eller skarp skinn

Behandle de pruriginøse hendene

Behandlingen avhenger av hva det forårsaker kløe til håndflatene. Kombinere behandling til symptomer eller forhold vil hjelpe deg med å få lettelse raskere.

Tørr hud. Påfør en fuktighetsgivende lotion på huden flere ganger om dagen kan være nok til å lindre kløe. Søker en som hydrer huden med glyserin, melkesyre, aktuell urea eller fuktighetsgivende kremer som reduserer tapet D’vann, for eksempel vaselin / salver. De tynneste lotionene er kanskje ikke så bra for helbredelse. Søk også A’ukonvensjonelt alternativ. Noen av de svært duftende lotionene er irriterende for sensitiv hud.

Allergier. Det handler om allergi med et antihistamin eller et antialtgært stoff. En antihistamin lotion kan også være nyttig.

Eksem og psoriasis. Begge disse forholdene kan være milde nok til å behandle pruriginøse palmer med benk-topp steroid lotion eller salver. Noen alvorlige tilfeller av disse hudforholdene krever reseptbelagte legemidler. Disse stoffene kan redusere eller avbryte kroppsprosessene som forårsaker disse forholdene.

Diabetes. Diagnostisere tidlig diabetes eller blodsukkerproblemer, kan hjelpe deg med å redusere symptomer og bivirkninger. Når diabetes diagnostisert, kan symptomene reduseres dersom blodsukkernivået er tilstrekkelig administrert.

Hvilke orale stoffer er tilgjengelige for psoriasis? »

Outlook

De pruriginøse palmer er sjelden en kronisk tilstand. I de fleste tilfeller vil kløe bli identifisert en årsak og valgt behandling.

Hvis kløe er mer kronisk, for eksempel fordi du har psoriasis som faller og treffer hånden din, kan noen behandlingsalternativer hjelpe deg med å finne lettelse. Det er sikkert irriterende, men de pruriginøse palmer er på ingen måte farlig for livet.

Når en årsak er identifisert, må du sørge for at du gjør alt for å unngå ytterligere risikofaktorer som kan øke kløen. Også, sørg for at du bruker forebyggende metoder som kan stoppe kløe før du har mulighet til å starte.

Forebygging

Forhindre kløe til håndflatene kan være så enkle som å ta vare på huden din. Her er noen forslag.

Hold deg hydrert. Fuktig kroppen din fra det indre. Drikk mye vann og spis rike vannmatvarer.

Bruk en lotion. Tykke lotioner og fuktighetsgivende kremer som hjelper huden til å føle seg mer komfortabel og hydrert. Dette kan forhindre at huden drukner og kløe.

Beskytt hendene dine. Hvis huden din er følsom, prøv å beskytte hendene dine når du berører kjemikalier eller løsninger som kan irritere det. Prøv latexhansker for væsker. Bomullshansker kan ofte være nyttige for daglige aktiviteter for kaldt og for manipulering av tørkede stoffer.

Unngå aggressive vaskemidler og såper. De kan være irriterende.