Nodulær akne: symptomer, behandling, arr og mer

COS’er den nodulære akne?

Alle l’akne starter med en fanget pore. L’olje (sebum) blandinger med døde hudceller, hindrer porene. Denne kombinasjonen forårsaker ofte dannelsen av hudormer og kviser.

L’Nodulær akne innebærer også bakterier kalt P. kviser. Selv om det er normalt å ha denne typen bakterier på huden, kan det bli en infeksjon på en «8217, når den er fanget i porene sammen med sebum og døde hudceller. L’Resulterende infeksjon kan trenge dypt under huden, noe som forårsaker rødhet og hevelse i de berørte porene.

Fordi det forårsaker problemer i dybden i huden, regnes den nodulære akne som en mer alvorlig form for akne. I motsetning til andre typer akne, for eksempel blackheads, Dell & # 8217 noduler; akne kan ikke løses med bare benk produkter (OTC).

Hva et utseende har den nodulære akne?

Hvordan identifisere L’nodular akne

En nodule Dell’akne ser ut som en liten fremspring under huden. Det kan være tonet av huden, men det kan også bli rødt når det omkringliggende området er betent. Har ikke en & # 8220; Head & # 8221; Hvordan en luksus pimple kunne gjøre. Også l’nodular akne er smertefullt for berøring.

L’Nodulær akne er det samme med’cystisk akne?

L’nodulær akne og # 8217; cystisk akne er to av de mest alvorlige former for akne. Noen ganger er de forvirret l’en med l’andre fordi begge er dannet i dybden under overflaten av huden:

 • På overflaten kan den cystiske akne virke store røde bobler. Cyster, som knutepunktene, bor i dybden under overflaten av huden. Men siden de er fulle av pus, er cyster mykere enn noduler. Pimples som definerer den cystiske akne åpen, som ofte fører til infeksjoner. Aknecyster utvikler seg når blackheads og / eller kviser og # 8220, helles & # 8221; I de omkringliggende områdene i huden. I et forsøk på å løse situasjonen, oppfatter kroppen et angrep og det lokale immunsystemet reagerer ved å produsere pus.
 • Tvert imot forblir akneens knuter i akne intakt, dypt under huden. L’Nodulær akne kan også være tonet fra huden. Nodulene kan fortsette i uker eller måneder, med det resultat at deres innhold hardes i dype (og stædige) cyster.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Produkter for benk akne virker vanligvis ikke for den nodulære akne. Bredt tilgjengelig OTC-ingredienser, som salicylsyre og benzoylperoksid, bidrar til å eliminere overflødig sebum og døde hudceller bare på overflaten. Dette kan hjelpe deg med å klargjøre en pore som er blokkert på overflaten av huden, men det vil ikke fungere godt på knuter, som er dype under huden.

Snakk med legen din om alle behandlingsalternativer. De kan anbefale ett eller flere av følgende.

Aktuelle medisiner for akne

På resept, i stedet for benk, blir topices påført direkte på Nodulen av Dell’akne. Dette er de første favoritttrinnene for den nodulære akne, spesielt hvis du prøver å behandle mer isolerte tilfeller der du bare har en eller to knuter om gangen.

Legen din kan foreskrive:

 • Antibiotika for å bidra til å drepe bakterier fanget i porene
 • Foreskrevet benzoylperoksid, som er mye mer fokusert enn apotek varianter
 • Foreskrevet salicylsyre for å tørke død hud og # 8217; olje fanget i knutepunktet
 • Retinoider, som er kraftige derivater av vitamin A som frigjort fanget hårsekk

Orale antibiotika

Utbredte tilfeller av nodulær akne kan indikere et problem med for mye p. Bakterier Dell’akne på huden. Du kan legge merke til at nodulene i akne fortsetter å returnere etter behandling, eller nodulene kan være utbredt i hele kroppen.

I disse tilfellene kan legen din anbefale et oralt antibiotikum for å eliminere overflødige bakterier. Dette er laget slik at bakteriene ikke er fanget under porene og forårsaker den nodulære akne. Antibiotika kan også redusere den smertefulle betennelsen forbundet med denne typen akne.

Andre stoffer

Problemet med orale antibiotika er at du bare bør ta dem i en kort periode og # 8211; Vanligvis fra 7 til 10 dager om gangen, slik at kroppen din ikke blir bakteriebestandig & # 8211; Men det kan videreføres i flere måneder om nødvendig.

Med dette i tankene kan legen din anbefale andre typer stoffer som kan tas på lang sikt. For kvinner kan prevensjonspiller bidra til å kontrollere hormonelle svingninger som noen ganger forårsaker akne;.

A’Et annet alternativ er isotretinoin (vanligvis kjent som merkenavnet, Accutane, selv om dette merket ikke lenger er på markedet). Dette gjøres også med vitamin A, men det er mye kraftigere enn retinoider. Dette er et daglig stoff som kan brukes til å behandle alle slags akne, inkludert noduler. Imidlertid kan måneder være nødvendig før stoffet har full effekt.

Hvis du er gravid eller du planlegger en graviditet, kan legen din anbefale reseptbelagte benzoylperoksid & # 8211; Isotretinoin (Accutane) og noen typer antibiotika kan ikke tas i denne perioden.

Prosedyrer D’kontor

Noen prosedyrer Dell’kontoret kan også være nyttig hvis kombinert med reseptbelagte legemidler.

Disse prosedyrene kan bidra til å redusere bakterier og L’betennelse, samt forhindre arr:

 • Drenering og utvinning av akne
 • Kjemiske skinn
 • Laserterapi
 • Blå lysterapi
 • Injeksjoner av narkotika

Arr vil utvikle seg?

L’nodulær akne kan chicatrise av to grunner. Først kan en mangel på behandling av nodulen føre til en’ytterligere betennelse, som kan skade de omkringliggende hudcellene. Når du endelig har søkt etter behandling, kan betent hud bli et mørkt sted.

Sekund American Academy of Dermatology, Mørke flekker kan ta flere måneder (til og med år) for å løse. De kan til og med bli permanente arr.

Hvis du velger eller prøver å briste den nodulære akne, kan mer signifikante arr vokse. Du vil sannsynligvis også være med en skorpe og en forstørret pore.

Den beste måten å forhindre nodulære akne arr behandler det raskt på samme tid på samme tid; impuls for å få det til å briste. Hvis akne arr oppstår etter behandling, bør du vurdere et OTC-middel med hydrokinon for å redusere diktantbetennelse og hud. Lightening gel for murad post-akne flekker er et populært alternativ for & # 8217.

Hva å gjøre og hva du skal gjøre for hudpleie

Som med andre former for akne begynner forebyggingen av den nodulære akne med god hudpleie. I det minste, sørg for at du gjør det.

Hudpleie 101

 • Vask ansiktet ditt to ganger om dagen. Hvis du trener dem i midten av dagen, kan en annen rask vask med et mildt vaskemiddel bidra til å forhindre bakterier som hindrer porene.
 • Fjern alt nattklippet. Dette vil redusere mengden olje og bakterier som akkumuleres på huden.
 • Påfør en lys fuktighetsgivende krem ​​etter rengjøring av ansiktet ditt.
 • Bruk en maske alle’leire to ganger i uken for å trekke ut olje, døde hudceller og bakterier fra porene.
 • Pass på at du har en SPF 30 Sun Cream hver dag. Hvis du tar Accutane eller bruker retinolene, er det spesielt viktig å gjøre det for å forhindre solbrenthet.
 • Unngå å berøre ansiktet ditt slik at du ikke overfører bakterier på huden.
 • Vask alltid hendene dine før du bruker kosmetikk.

Når du skal se din hudlege

L’nodulær akne kan være vanskelig å eliminere, men det er absolutt ikke umulig. Gode ​​hudpleievaner forener for å motstå pulsen av å briste nodulene til akne er en begynnelse. Dermatologen din kan tilby flere tips for akne og behandlingsnummer.

Videre er din hudlege også en «8217, utmerket ressurs for å møte akne arr. Hvis OTC-produkter ikke virker, kan de anbefale interne prosedyrer, for eksempel profesjonelle dermabrasionsbehandlinger eller laserterapi.

Det er spesielt viktig å konsultere dermatologen din hvis du har tilbakevendende tilfeller av nodular akne. De fleste estimatbehandling kan trenge å forhindre at tornino-nodulene fra.