Eddik i Klesvask: 8 bruksområder og fordeler med land Respekt

En av de beste alternativene til kommersielt vaskemidler er sannsynligvis i ditt pantry på dette tidspunktet: eddiket.

Du kan vaske vaskerom med en destillert hvit eddik og eple cider eddik. Eddik har en rekke fordeler, både som mat og som rengjøringshjelp.

L’eddik handlinger oppløsning av sinksalter eller aluminiumklorid, noe som betyr at smuss ikke vil angripe klærne dine. I tillegg til dette har eddiken antibakterielle egenskaper.

Vask klærne med eddik vil forlate lukterbare klær og nei, de vil ikke ha noen lukt av eddik. Også eddik er relativt økonomisk og økologisk.

Fortsett å lese for å oppdage 8 bruksområder og økologiske fordeler med eddik for ditt klesvask.

1. Rengjør klær uten aggressive kjemikalier

For å rengjøre klærne med eddik, sett 1/2 kopp hvit eddik destillert i vaskemaskinen vaskemiddel. Du trenger ikke å legge til andre vaskemidler.

Ikke flekk klærne

Eddikene flekker vanligvis ikke klær, men det er surt, så du bør ikke helle det direkte på klær uten å først ha fortynnet det.

Hvis du ikke har et rom for vaskemiddel i vaskemaskinen, bland 1/2 kopp eddik med en kopp D’vann før du henter det på klærne dine.

Hypoallergen

Vask klær med eddik er en fin måte å unngå å bruke aggressive kjemikalier. Hvis du har sensitiv hud, kan noen vaskemidler irritere det og forårsake en’allergisk utbrudd kalt kontakt dermatitt. Hvis du ser allergisk mot vaskemidler, kan eddik være en god erstatning.

Land-respektfull

L’eddik er også vennens venn. Forskning & # 8211; Undersøkelser viser at aggressive kjemikalier i noen vaskemidler er skadelige for miljøet.

Hvis du bare bruker eddik og andre sikre vaskemidler for miljøet, kan du være sikker på at det ikke vil ende opp for forgiftning av dyreliv eller skade plantene. Faktisk kan vannet i vaskemaskinen legges til plenen din og vil ikke skade plantene eller dyrene dine.

2. Løsne L’såpe akkumulering

L’Såpeakkumulering kan forårsake utseendet på blå eller hvite striper på klær. Kan også gule hvite klær og gjøre mørke klær fade.

Forhindre striper og gulnasjoner

L’eddik kan oppløse såpeakkumuleringen og hindre deg i å stikke til klær.

For å fjerne såpeakkumuleringen på klær, fordyp dem i en 1-kopp 1-liters eddik D’vann før du vasker dem i maskinen.

3. Fjern flekkene

Du kan bruke eddik til å fjerne flekker på klær. Som med opphopning av såpe, kan smuss og matpartikler løsne når de kommer i kontakt med eddik, slik at vann kan ta det bort.

Fortynn 1 kopp eddik med liter d’vann. Forretter flekker som henter løsningen direkte på flekken eller virker den på flekken med en ren klut. Så vask klærne som vanlig.

4. Blekemiddel

L’eddik kan brukes til å bleke vaskeriet, noe som gjør de svarte klærne lysest og reduserer flekker.

Lyser klærne dine

Forbered en løsning som ligner blekemiddel, kombinerer 1/2 kopp eddik, 1/2 kopp sitronsaft og 1 skje av borax. Legg det til din vaskemaskin. Du kan også fordype klærne i denne løsningen og en liter d’vann.

5. Deodorize

L’eddik ser ut til å nøytralisere lukt, slik at klærne dukket opp. Kan redusere røyk lukt, kjæledyr og svette. Legg til 1/2 eller 1 kopp eddik til vasken for å deodorisere de stinkende klærne.

Eliminer lukt

Som nevnt før, vil eddik ikke forlate lukt på klærne dine, men du kan legge til noen dråper essensielle oljer hvis du vil at klærne dine skal duftende.

6. Myke stoffene

Du kan erstatte stoffmykner med eddik. Det kan myke vevet uten å bruke aggressive kjemikalier som ofte finnes i kommersielle mykemidler. L’eddik forhindrer statisk elektrisitet, noe som betyr at fluffer og kjæledyr hår er mindre sannsynlig å holde seg til klær.

Forhindre statisk elektrisitetsakkumulering og fluff

Når du vasker klærne, legg til 1/2 kopp eddik i klagen på # 8217; mykneri like før’siste skyllesyklus. Hvis du vil at klærne dine skal ha en delikat duft, legg til fire eller fem dråper essensiell olje i rommet på # 8217;.

7. Stopp farger fra fading

Over tid, vaskemidler, sollys og # 8217; slitasje kan gjøre lysende klær fade.

For å bruke eddik til hjelp med fading, legg bare til 1/2 kopp eddik til laken av sengetøy.

8. Rengjør vaskemaskinen

En ren vaskemaskin betyr renere vaskeri. L’eddik kan brukes til å rengjøre vaskemaskinen, så vel som mange andre apparater.

Gjør vaskemaskinen arbeid uten klær. Bruk varmt vann og en kopp eddik. Dette vil redusere L’akkumulering av fluff og såpe i maskinen.

Advarsler

Før du bruker eddik til å vaske klær, sørg for at du ikke er allergisk all’eddik. Selv om denne allergien er sjelden, kan det slå noen mennesker.

For å unngå flekker, er det bedre å fortynne eddiket med litt & # 8216; D & # 8217;. Det er også viktig å merke seg at du ikke bør bruke eddik av rødvin, brun eddik eller balsamicoeddik på klær, da disse varianter kan flekke alle.

Hold deg til den hvite eddiket og alle eple eddik når det gjelder vaskeri.

L & # 8217;

L’eddik er en utmerket erstatning for vaskemiddel: det er billig, effektiv og miljøvennlig;. Den kan brukes til et bredt spekter av vaskemiddelbehov, inkludert blekemiddel, deodorant og mykner.