Mild leddgikt: som moderat eller alvorlig revmatoid artritt?

Hva skiller reumatoid artritt fra andre former for leddgikt?

Du kan finne mer enn 50 millioner amerikanere har noen form for leddgikt. Det anslås det 1.3 millioner Folk har spesielt reumatoid artritt (RA). L’AR utvikler vanligvis mellom 30 og 60 år og kvinner ja mer sannsynlig bli diagnostisert med denne kroniske inflammatoriske sykdommen.

L’AR er en autoimmun sykdom. Det produserer en inflammatorisk reaksjon alle «8217; innsiden av kroppen, induserer friske celler for å angripe de omkringliggende leddene og vevene. Dette kan forårsake smerte og hevelse i hendene, til føttene, til knærne og sidene.

Det er ingen kur for L’men det er mange behandlingsmuligheter for å hjelpe til med å håndtere symptomer og bevare livskvaliteten. Din behandlingsplan vil avhenge av alvorlighetsgraden av tilstanden din og fra det som har utviklet seg.

Uten behandling, L’kan forårsake permanent felles skade.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan L & # 8217, er mild, moderat og alvorlig forskjellig i symptomer og behandling.

Hvordan diagnostisert l & # 8217;?

Det er ingen enkelt diagnostisk verktøy som brukes til å oppdage AR.

Legen kan gjøre en diagnose basert på følgende informasjon:

 • personlig eller familiehistorie av relaterte autoimmune sykdommer, for eksempel lupus eller l’psoriasis artritt
 • En blodprøve av den positive reumatoidfaktoren
 • Høye nivåer av proteiner C Reaktivt blod
 • Røntgenstråler for å identifisere områder med artikulær skade og mulige beinsporer

Ra har et annet utseende på alle stadier. Etter diagnosen vil legen utvikle en behandlingsplan for å hjelpe til med å håndtere symptomer og redusere sykdomsprogresjonen.

Tilleggsinformasjon: RA Diagnose »

Hvordan føle L’AR Mild?

L’AR Mild er den minst alvorlige formen for denne tilstanden. På dette stadiet kan du finne:

 • utmattelse
 • smerte i leddene og hevelsen som går og kommer
 • Artikulær stivhet fra tid til annen, spesielt om morgenen
 • Lav klasse feber på ca 99 ° F (37.2 ° C)

L’Ar kan være vanskelig å oppdage på dette stadiet fordi symptomene er svært milde. Folk skriver ofte disse symptomene som relatert til alder eller lesjoner og ikke søker medisinsk behandling. Hvis ikke behandlet, kan du utvikle seg, så det er viktig å konsultere legen din dersom uvanlige symptomer oppstår.

Behandlingsalternativer

For ra, den Leddgikt fundament Anbefaler & # 8220; en tidlig og aggressiv behandling & # 8221;. Nøkkelen er å stoppe betennelsen forårsaket av & # 8217;. Dette vil ikke bare redusere smerte og leddstivhet, men det vil også kunne stoppe sykdomsprogresjonen.

Når den diagnostiserte L’AR, kan legen foreskrive:

 • organisk
 • kortikosteroider
 • Anti-Emoticotic Drugs Endre sykdommen (DMARD)

For smerte kan legen anbefale et ikke-steroidalt antiinflammatorisk legemiddel (OTC), som L’Ibuprofen (Advil) eller Naproxen (Aleeve).

Tilleggsinformasjon: Behandlinger RA »

Endringer i livsstilen

Mens du fortsatt er i den milde fasen, kan noen livsstilsendringer bidra til å forbedre tilstanden din og forsinke progresjonen.

Du burde

 • Spis godt og slutte å røyke: En sunn livsstil gjør mye å stoppe leddgikt. Vedta et sunt kosthold som inneholder mye frukt og grønnsaker. Dette vil bidra til å forbedre din generelle trivsel og kontrollere vekten din.
 • Øvelse: Målet med rutine som kan bidra til å bygge muskler rundt leddene, men ikke forårsake skade. Vandring, svømming og andre lavpåvirkninger er de beste. Unngå høyeffektet repeterende øvelser, for eksempel løping, hopping eller sport som innebærer fotball. Oppvarmet før & # 8217, trene for å smøre leddene og strekke seg på slutten av # 8217; treningen for å unngå skade.
 • Bruk varme og kalde behandlinger: Spør legen din om å bruke termaftere og ispakker som en del av din vanlige selvomsorgsplan. Noen mennesker finner at isapplikasjonen bidrar til å redusere hevelse, mens varmeapplikasjonen bidrar til å lindre smerte.

Hvordan høre den moderate aren?

L’moderert AR har mange av de samme egenskapene. Det kan hende du finner at leddsmerter og stivhet har blitt hyppigere. Du kan også & # 8220; se & # 8221; A’betennelse i enkelte ledd, som rødhet til hender eller knær.

Den grunnleggende forskjellen er at disse symptomene på dette stadiet påvirker din evne til å utføre daglige aktiviteter. Du kan ha problemer med å nå ting på høyeste hylle eller ha problemer med å plukke opp mindre gjenstander.

Du kan også oppleve:

 • utmattelse
 • kutane utslett
 • nattlige svette
 • Mild feber på ca. 101 ° F (38 ° C)
 • Uforklarlig vekttap

Kontroller: Rettsmidler for observasjoner av # 8217; AR »

Behandlingsalternativer

Med moderat RA, L’linse styrker smerte og # 8217; betennelse som forbedrer mobiliteten. Legemidlene for den modererte Ar er det samme som Dell’AR Mild.

Hvis du tidligere har blitt diagnostisert med en liten reumatoid artritt, kan legen din legge til din behandlingsplan. For eksempel, hvis du tidligere antok en DMARD, kunne de også gi deg et injisert organisk stoff.

Hvis du i utgangspunktet diagnostiserte en moderat AR, vil legen din foreskrive ett eller flere av følgende:

 • organisk
 • kortikosteroider
 • DMARD

Hvis symptomene dine forstyrrer søvn, kan du også vurdere tillegget til en søvnmedisinering til ditt regime. Dette kan hjelpe deg med å få en bedre hvile og avslapning.

Noen populære OTC-alternativer inkluderer:

 • Difenceramin (Benadryl)
 • FixLamine Succinate (Unisom Sleeptabs)
 • melatonin
 • Valerian root

Pass på at du konsulterer legen din før du ansetter nye benk-top-stoffer. De bør bekrefte at foreskrevne stoffer ikke vil samhandle med ethvert OTC-alternativ du vurderer.

Tilleggsinformasjon: # 8217 ledelse; AR på jobb »

Hvordan føle graven ar?

Med alvorlig ra, leddsmerter og # 8217; betennelse kan noen ganger være overveldende. På dette stadiet føler de fleste ledd hevelse og smerte. Du kan ha deformiteter, for eksempel dårlig justering, i enkelte ledd på grunn av brusk ødeleggelse.

I motsetning til milde former til moderat RA, kan alvorlige stadier være helt ødeleggende. Alvorlig leddskader kan forårsake betydelige problemer med mobilitet og smerte og ubehag kan være på historiske høyder.

Det anslås det 60 prosent av folk som arbeider med seriøs RA, er ikke i stand til å jobbe innen 10 år med sykdommen på & # 8217.

Behandling av’ar grav

I tillegg til standard medisiner for AR, kan legen anbefale fysiske og sysselsettingsterapi for å forbedre mobiliteten. Dette hjelper deg med å fullføre dine daglige aktiviteter og holde din uavhengighet.

Felles erstatning kirurgi kan anbefales som en siste utvei.

Tilleggsinformasjon: Sammenligning mellom behandlingsalternativene til Dell’Ar Grave »

L’Ar kan føre til komplikasjoner?

Hvis ikke behandlet, L’Ar kan føre til redusert mobilitet og artikulær deformitet.

L’Ar kan også øke risikoen for:

 • infeksjon
 • Tørre øyne og munn
 • Karpaltunellsyndrom
 • Osteoporose, en tilstand som svekker beinene
 • Reumatoid nodules, faste stoffprotner funnet rundt trykkpunkter
 • Hjerteproblemer, som herdede eller blokkerte arterier
 • Lungesykdom som følge av betennelse eller arr i lungene
 • Lymfom, som er en gruppe blodtumorer som utvikler seg i lymfesystemet

Hvis du opplever RA-symptomer, er det viktig å konsultere legen din så snart som mulig. Tidlig diagnose kan hjelpe deg med å håndtere symptomer og forsinke utviklingen av sykdommen.

Hvis du vet en endring i systemene dine når som helst, kontakt legen din. Du må kanskje endre behandlingsplanen.

Tilleggsinformasjon: Komplikasjoner RA »

Hva kan du gjøre nå

I de tidlige stadiene kan symptomene styres hjemme mens du opprettholder aktiv, spiser sunt og engasjert i sosiale aktiviteter som bidrar til å holde humøret ditt positivt. Isolater fra’sosial interaksjon vil bare øke risikoen for å utvikle depresjonen knyttet til LE’AR senere.

Som symptomene utvikler seg, kan stoffer og fysioterapi hjelpe deg med å opprettholde et sunt nivå av mobilitet. Forbli aktiv er grunnleggende, da dette kan hjelpe deg med å håndtere din tilstand og øke din generelle trivsel. Gå en tur, besøk en nabo eller til og med gå til treningsstudioet for en lavpåvirkning er alle gode alternativer.

Nøkkelen til å behandle AR og hindre komplikasjoner, er å konsultere legen din ved det første tegn på ledsmerter og betennelse. Hvis du allerede har blitt diagnostisert med AR, og symptomene dine har forverret, bør du umiddelbart fikse en oppfølgingsavtale. Legen kan endre behandlingsplanen i henhold til behovene og gi en personlig veiledning.

Fortsett å lese: Dette er hva legene dine vil at du skal vite om # 8217;

Som l & # 8217, påvirker bein tetthet

Spørsmål:

Hvordan er L’AR påvirker bein tetthet? Dette endres med fremdriften av tilstanden?

TIL:

Pasienter med AR har økt risiko for bein tap eller osteopeni (reduksjon i bein tetthet) av en rekke grunner. Ofte brukes kortikosteroider for å redusere betennelsen, lindre smerte og øke mobiliteten. Disse glukokortikoider bidrar til bein tap. Pasienter med AR har en tendens til å beskytte leddene ved å begrense bevegelsen. L’Inaktivitet kan øke bein tap uavhengig av tilstedeværelsen av en sykdom eller mindre. Til slutt kan betennelsen i synovialvev i leddene selv føre til tap av tetthet av # 8217; tilstøtende bein. Hvis ikke behandlet, vil den vedvarende betennelsen eller sykdomsprogresjonen bidra til forverring av osteopeni.

Brenda B. Spriggs, MD, MPH, Facpanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.