Zyrtec mot Claritin for lettelse fra allergi

Beskrivelse

Blant de mest populære allergiske benkene (OTC), er det Zyrtec og Claritin. Disse to allergiske stoffene produserer svært like resultater. Både berolige reaksjonen av immunforsvaret ditt til allergener.

Imidlertid er potensielle bivirkninger forskjellige. De trer også i kraft på forskjellige tidspunkter og forblir effektive for ulike varigheter. Disse faktorene kan bestemme hvilken av disse to legemidlene som er bedre for deg.

aktivt prinsipp

Disse stoffene har forskjellige aktive ingredienser. Den aktive ingrediensen i Zyrtec er Cetirizine. I klarinin er det loratadin. Både cetirizin og loratadin er ikke-beroligende antihistaminer.

Antihistaminer De har et rykte for å få deg til å sove fordi de første typene har gått inn i sentralnervesystemet og har hatt en direkte effekt på klokken din, men nye antihistaminer som Zyrtec og Claritin har mindre sjanse for å forårsake denne bivirkningen.

Hvordan fungerer de

Claritin lange handlinger. De fleste opplever minst 24 timers lettelse etter en enkelt dose. Zyrtec, D & # 8217, en annen del, fungerer raskt. Folk som tar kan prøve lettelse på bare en og # 8217; nå.

Antihistaminer som Zyrtec og Claritin er designet for å berolige reaksjonen av # 8217; instamine som kroppen din har når den er utsatt for et allergen. Når kroppen din oppfyller noe som det er allergisk, sender du hvite blodlegemer og legger inn kampmodus. Det løser også et stoff som kalles histamin. Dette stoffet forårsaker mange av symptomene på en allergisk reaksjon.

Antihistaminer er utformet for å blokkere effektene av # 8217; histamin produsert av kroppen. I sin tur er symptomene på & # 8217 redusert; Allergi.

Bivirkninger

Zyrtec og Claritin har svært få bivirkninger og er generelt anerkjent som trygge for de fleste. Noen bivirkninger kan imidlertid fortsatt forekomme.

Zyrtec kan forårsake døsighet, men bare i noen mennesker. Ta det for første gang når du er hjemme i noen timer, hvis du er trøtt. Claritin er mindre sannsynlig å forårsake døsighet enn Zyrtec når det tar en av de to anbefalte dosene.

Delte bivirkninger

Mild bivirkninger forårsaket av begge stoffene inkluderer:

De mest alvorlige bivirkningene av disse stoffene er sjeldne. Hvis en av de følgende bivirkningene oppstår etter å ha antatt en av legemidlene, må du konsultere en nødsituasjon:

Hos barn

Barn kan ha noen av bivirkningene av voksne, men de kan også ha helt forskjellige reaksjoner på antihistaminer. Barn kan bli stimulert, rastløs eller søvnløs. Men hvis du gir barna dine en dose av begge stoffene for store, kan de bli smigret.

Former og dosering

Claritin og Zyrtec har begge skjemaer:

  • Solid tabletter
  • tyggbare tabletter
  • Oppløste tabletter
  • Gel kapsler
  • oral løsning
  • Oral sirup

Dosen avhenger av din alder og alvorlighetsgraden av symptomene.

Claritin er aktiv i # 8217; organismen i minst 24 timer. Den typiske daglige dosen av Claritin for voksne og barn i alderen 6 år eller eldre er 10 mg per dag. For Zyrtec er det 5 mg eller 10 mg. Den typiske daglige dosen av Claritin for barn i alderen 2 og 5 år er 5 mg. Barn i denne alderen bruker Zyrtec bør administreres 2.5-5 mg.

Folk med kroniske medisinske forhold som nyresykdom kan kreve mindre hyppige doser fordi stoffet kan ta lengre tid for behandling. De eldre og voksne som har kroniske sykdommer, bør ta bare 5 mg Zyrtec om dagen. For best mulig resultat, kontakt legen din eller apoteket før du bestemmer deg for hvilken dose du skal bruke.

Hos barn

Husk at barn kan ha forskjellige størrelser i forskjellige aldre, så i tilfelle tvil, start med en mindre dose. For de beste resultatene, snakk med barnets lege eller apotek før du bestemmer hvilken dose for å administrere barnet ditt. Og kontrollerer alltid emballasjen for doseringsretningslinjene.

Koste

Zyrtec og Claritin har både samme pris. De er tilgjengelige på telleren, deretter Prescription-applikoen din vil trolig ikke dekke noen del av sine utgifter. Imidlertid er produsentens kuponger ofte tilgjengelige for begge stoffene. Dette vil redusere den totale kostnaden.

Selv de generiske versjonene av begge antihistaminer er lett tilgjengelige. De er ofte billigere enn merkevareversjoner og nye former og smaker vises ofte. Pass på at du leser L’generisk narkotika etikett for å bekrefte at du får riktig type aktiv ingrediens.

Farmakologiske interaksjoner

Både Zyrtec og Claritin kan forårsake døsighet eller tretthet. Av denne grunn bør du ikke ta disse medisinene hvis du også tar muskelavslappende midler, sovende piller eller andre stoffer som forårsaker døsighet. Antar dem på samme tid som du tar beroligende medisiner kan gjøre deg ekstremt søvnig.

Ikke ta noen av disse legemidlene og deretter forbruksalkohol. L’Alkohol kan multiplisere bivirkninger og gjøre deg farlig søvnig.

Ta bort

Både Zyrtec og Claritin er effektive antiallergiske motisiner. Hvis ditt valg førte deg til disse to stoffene, kan du spørre deg: Døsighet vil få innvirkning på min daglige rutine?

Hvis svarene på dette spørsmålet ikke nærmer seg et svar, spør legen din eller apotekets anbefaling. Hvis du finner ut at den anbefalte medisinen fungerer bra, følg den. Ellers, prøv L’andre. Hvis ingen av OTC-alternativene ser ut til å hjelpe, ta kontakt med en allergiker. Et annet behandlingsforløp kan være nødvendig for allergi.

Kjøp Zyrtec.

Kjøp Claritin.