Mastic Gum: Fordeler, bruk og mer

COS’er mastic gummi?

Mastic Gummi (Lentiscus Pistachia) er en unik harpiks som kommer fra et tre dyrket i Middelhavet. I århundrer har harpiks blitt brukt til å forbedre fordøyelsen, oral helse og leverhelse. Inneholder antioksidanter som sies å støtte sine terapeutiske egenskaper.

Avhengig av individuelle behov, kan mastiske gummi tygges som en gummi eller brukes i pulver, fargestoffer og kapsler. Du kan også søke L’lokalt mastisk essensiell olje for å behandle visse hudforhold.

Les videre for å finne ut hvordan du legger til denne komplementære terapien til rutinen din.

1. Kan bidra til å lindre fordøyelsesproblemer

An Artikkel fra 2005 Rapporterer at mastikk gummi kan brukes til å lindre abdominal ubehag, smerte og # 8217; betennelse. L’positiv effekt av mastikk gummi på fordøyelsen kan skyldes antioksidanter og antiinflammatoriske forbindelser det inneholder. Ytterligere søk er nødvendig for å lære mer om nøyaktige mekanismer hvor mastic gummi fungerer.

Modus d’bruk: ta 250 milligram (mg) av mastiske gummikapsler 4 ganger om dagen. Du kan også legge til 2 dråper mastisk gummiolje til 50 ml (ml) vann for å lage munnvann. Ikke innta væsken.

2. Kan bidra til å eliminere h bakterier. pylori

En liten en 2010 studio Han oppdaget at mastikkgummien kan drepe Helicobacter pylori bakterier. Forskere fant at 19 deltakere av 52 eliminerte infeksjonen etter å ha slått mastisk gummi i to uker. Deltakere som har tatt et antibiotika i tillegg til tyggegummi så den høyeste suksessraten. H. Pylori er en intestinal bakterie relatert til sår. Det har blitt motstandsdyktig mot antibiotika, men den mastiske gummi er fortsatt Effektiv.

Modus d’bruk: tygge 350 mg ren mastic gummi 3 ganger om dagen opp til forsvinden av # 8217;.

3. Kan hjelpe med å behandle sår

Infeksjoner fra H. pylori kan forårsake peptiske sår. Eldre søk antyder at antibakterielle egenskaper av den mastiske gummi kan bekjempe bakterier h. Pylori og andre seks bakterier som forårsaker sår. Dette kan skyldes sine antibakterielle egenskaper, cyklotiver og anti-vegetabilske blants.

Forskere har oppdaget at doser opptil 1 mg en dag med gummi mastikk hemmer bakteriell vekst. Imidlertid er det nødvendig med nyere søk for å utforske disse egenskapene ytterligere og vurdere effekten.

D’Bruk: Ta et daglig mastisk gummi supplement. Følg informasjonen om dosen som tilbys av produsenten.

4. Det kan bidra til å lindre symptomer på intestinal inflammatorisk sykdom (IBD)

Forskning presentert i en 2015 Gjennomgang antyder at mastikkgummien kan bidra til å lindre symptomene på Crohns sykdom, som er en vanlig form for IBD.

I en liten studie har de som har tatt mastic gummi i fire uker opplevd en betydelig reduksjon i alvorlighetsgraden av deres inflammatoriske symptomer. Forskere oppdaget også reduserte nivåer av IL-6 og protein C reaktiv, som er betennelsesmarkører.

Største studier er nødvendig for å forstå nøyaktige mekanismer hvor mastikk gummi fungerer. Videre forskning er nødvendig for å konsentrere seg om bruk av mastikk gummi for å behandle Crohns sykdom og andre former for IBD.

D’bruk: ta 2.2 gram (g) av mastisk støv fordelt i 6 doser i den # 8217; dagens bue. Fortsett å bruke den i fire uker.

5. Kan bidra til å redusere kolesterolet

TIL 2016 studio Han oppdaget at mastikkgummien kan ha en positiv effekt på kolesterolnivået. Deltakere som har antatt mastikk gummi i åtte uker, har opplevd lavere nivåer av totalt kolesterol enn de som har tatt en placebo.

Personer som har tatt mastikk gummi har også opplevd lavere blodsukkernivåer. Glukose nivåer er noen ganger forbundet med høyt kolesterol nivåer. Forskerne oppdaget også at mastikkgummien har større effekt på overvekt eller overvektige mennesker. Imidlertid er det behov for videre forskning med en større prøvestørrelse for å virkelig bestemme potensiell effektivitet.

D’Bruk: Ta 330 mg mastic gummi 3 ganger om dagen. Fortsett å bruke den i åtte uker.

6. Bidrar til å fremme generell levers helse

Ifølge en 2007 studie, Mastic gummi kan bidra til å forhindre leverskade. Deltakere som har tatt 5 g pulver tygge gummi i 18 måneder har opplevd lavere nivåer av leverenzymer knyttet til leverskader i forhold til deltakerne som ikke er L’har gjort.

Søket pågår for å lære mer om’hepoprotektiv effekt av mastikkgummien. En Siste studie Funnet effektiv for å beskytte leveren mens den brukes som en anti-inflammatorisk i mus.

D’bruk: ta 5 g pulverisert mastisk gummi per dag. Du kan dele denne mengden i tre doser for å ta om dagen.

7. Kan bidra til å forhindre karies

Små forskere 2014 Studio undersøkte effekten av tre typer mastic gummi både på pH og på nivået av bakterier som er tilstede i spytt. Avhengig av gruppen tygget deltakerne ren mastic gummi, xylitol mastic gummi eller probiotisk gummi tre ganger om dagen i tre uker.

Syrebæret, bakterien Streptococci-mutanene og laktobacilli-bakterien kan føre til karies. Forskere har oppdaget at alle tre typer gummi reduserer nivået på Streptococci Mutans. Laktobacilli nivåer har blitt litt økt i grupper som brukte rene og xylitol mastiske dekk. Imidlertid har laktobacilli-nivåene redusert betydelig i gruppen som brukte probiotiske mastiske gummi.

Det er verdt å merke seg at probiotisk mastikk gummi forårsaket en betydelig reduksjon i spytt pH, noe som gjør det mer surt. Syrebæret kan føre til tannhelseproblemer, så probiotisk mastic gummi anbefales ikke å forhindre karies.

Ytterligere studier er nødvendig med prøver av større prøver.

Modus D’bruk: tygge et stykke mastic gummi tre ganger om dagen. Tygge tannkjøttet etter måltider i minst fem minutter.

8. Kan bidra til å behandle symptomene på # 8217; allergisk astma

Mastic gummi har antiinflammatoriske egenskaper som kan gjøre det nyttig i behandlingen av # 8217; allergisk astma. Denne typen astma inkluderer ofte luftveisbetennelse, eosinofili og luftveishyperreaktivitet.

I en 2011 studie På mus har mastikkgummien hemmet signifikant eosinofili, redusert til luftveiene og hemmet produksjonen av inflammatoriske stoffer. Han hadde en positiv effekt på lungens væske og # 8217; pulmonal betennelse. In vitro-tester har det oppdaget at mastikkgummien har hemmet celler som negativt reagerer på allergener og forårsaker luftveisbetennelse.

Selv om disse resultatene er lovende, er det behov for ytterligere studier for å bestemme effektiviteten i menneskelige tilfeller.

D’bruk: ta 250 mg mastic gummi kapsler 4 ganger om dagen.

9. Kan bidra til å forhindre prostatakreft

Forskere studerer rollen som mastikk gummi i # 8217; hemme utviklingen av prostatakreft. Sekund 2006 Laboratory Study, Mastic Gummi kan hemme en androgenreseptor som kan påvirke utviklingen av prostatakreft. Mastisk gummi viste for å svekke ekspresjonen og funksjonen til androgenreseptoren i prostatakreftceller. Senest Laboratorie studier Forklar hvordan denne samspillet fungerer. Studier er nødvendig på G’mannen til å bekrefte og utvide disse resultatene.

D’bruk: ta 250 mg mastic gummi kapsler 4 ganger om dagen.

10. Kan bidra til å forhindre tykktarmskreft

Søk fra 2017 antyder at den mastiske essensielle oljen også kan bidra til å undertrykke tumorer som kan føre til kolonkreft. Forskere fant at mastikkoljen har hemmet de hemmet koloncellene øker in vitro. Når det administreres oralt til mus, har den hemmet veksten av tykktarmskreftvulster. Ytterligere studier er nødvendig for å utvide disse resultatene.

D’Bruk: Ta et daglig mastisk gummi supplement. Følg informasjonen om dosen som tilbys av produsenten.

Potensielle bivirkninger og risikoer

Den mastiske gummi er generelt godt tolerert. I noen tilfeller kan det forårsake hodepine, mage og svimmelhet lidelser.

For å minimere bivirkninger, starter den med lavest mulig dose og gradvis fortsett til hele dosen.

Kosttilskudd som mastikk gummi er ikke regulert av US Food and Drug Administration. Du bør bare kjøpe mastikk gummi fra en produsent du stoler på. Følg alltid doseringsinstruksjonene som er angitt på # 8217; etikett og snakk med legen din hvis du har spørsmål.

Allergiske reaksjoner er også mulige, spesielt hos personer som har A’allergi mot blomstrende plante Schinus Terebinthifolius eller andre pistasjenske arter.

Du bør ikke ta mastikk gummi hvis du er gravid eller du ammer.

Bunnlinjen

Selv om mastikken generelt betraktes som trygt å bruke, bør du fortsatt konsultere legen din før & # 8217;. Dette alternative middelet er ikke ment å erstatte behandlingsplanen godkjent av legen og kunne forstyrre stoffene du allerede antar.

Med godkjenning av legen din kan du sette inn supplementet i din daglige rutine. Du kan være i stand til å redusere risikoen for bivirkninger som starter med en liten mengde og øker doseringen over tid.

Hvis uvanlige eller vedvarende bivirkninger oppstår, avbryter bruken og kontakt legen din.