Hvis du ikke har eller du ikke vil ha et barn, kan en jordemor være riktig

Del på Pinterest

De obstetrikene vokser i popularitet, men for det meste ufullstendige. Denne tre-dagers serien er ment å hjelpe deg med å svare på spørsmålet: SO’jordemor og er riktig for meg?

Når du tenker på A & Obstetric, er det sannsynlig at du tenker på en person hvis arbeidslivet er fokusert på mødre, barn og fødsel.

Men her er et lite kjent faktum: Midwives er ikke begrenset til å fange barn. De er underused og ofte misforstått leverandører av reproduktiv helsevesen i USA.

Faktisk gir mange obstetrik, spesielt sertifisert obstetrisk sykepleier (CNM), en fullstendig gynekologisk hjelp som går langt utover L’omfanget av graviditet og fødsel.

Midwives kan tilby en rekke reproduktive og gynekologiske helsetjenester, inkludert sunne kvinners årlige besøk, prevensjon (inkludert IUD-innføring), fruktbarhetskonsulent, laboratorietester og mer & # 8211; Alt som ikke betyr «8220; forklarer Chloe Lubell, CNM, WHNP, sertifisert obstetrisk sykepleier og kvinnelige helsepersonell i New York City.

Mer informasjon om United States Hostetrics her.

Litt mer 8 prosent av fødsler i USA er assistert av sykepleie jordmødre, med en annen liten prosentandel assistert av sertifiserte profesjonelle obstetrikt (CPM).

Obstetrics som ikke vurderer omsorg for reproduksjon som et hovedansvar fokus på graviditet etter 20 uker, arbeidskraft og fødsel.

Sykepleie Midwives, som er sykepleiere som har fullført studiet i obstetrik, har en prescriptiv myndighet i alle 50 stater. L’Obstetrisk assistanse er helt hensiktsmessig for de som ikke har født, så vel som for folk som ikke vil ha barn i det hele tatt.

Lauren Crain, digital markedsfører på HealthLabs.Com i Houston, Texas, forteller Healthline: & # 8220; Jeg trodde at jordemøbene tjente bare for fødsel, men da jeg var på utkikk etter en ny OB-GYN, endte jeg med å finne min jordmor. Det var oppmuntrende å se det & # 8211; Noen som har samme synspunkter og verdier som kan gi meg omsorgen jeg trenger uten å måtte være gravid & # 8220;.

Og C’Det er en god grunn til å forklare hvorfor flere mennesker bør ta hensyn til jordmødre for deres reproduktive helsevesenet utover graviditet og fødsel, hovedsakelig den obstetriske omsorgsmodellen.

Denne modellen, som definert delvis fra American College of Nurse Midwives, , Ærer normaliteten til kvinners livssyklushendelser, fremmer kontinuerlig og medfølende samarbeid, anerkjenner erfaringene og livskunnskapen til en person og # 8230; innebærer terapeutisk bruk av menneskelig tilstedeværelse og dyktig kommunikasjon & # 8221;.

; Den obstetriske assistanse modellen er en modell som gir prioritet og senter pasienten, fordi det er deres kropp og er deres helsevesenet & # 8221; forklarer Lubell.

Kvinner som bruker obstetrik, uttrykker ofte at deres omsorg er mer respektfullt, mer helhetlig og mer samarbeidende enn tradisjonell gynekologi.

Obstetrics samarbeider med pasienter for å ta avgjørelser

Dani Katz, en doula basert i New York City, begynte å se en Obstetrisk sykepleier på 8217, etter flere kraftige møter med gynekologer, møter som han sier han føler seg under press mot prevensjonsalternativene, som han ikke var rolig på.

I dag ser Katz en privat jordemor og sier avtalene med hennes følelse og ikke dømmes & # 8221; med lang tid å diskutere reproduktive og generelle helse i Katz.

Lubell Quotes L’Pasientopplevelse som en motivasjon i omsorg som gir.

Når det gjelder bekken eksamen, forklarer han: «Vi sitter på kontoret mitt, la oss snakke og da går vi inn i klasserommet;. Jeg gir dem sjansen til å bære klærne eller ha på seg kjolen. Jeg beskriver trinnvis hva jeg skal gjøre og hvorfor & # 8220;.

& # 8220; Hver gang jeg legger noe et sted, forteller jeg dem hva, hvor og hvorfor & # 8221;

Jeg sier: Hvis du når som helst C’Det er noe jeg sier eller gjør at det ikke virker riktig, vennligst gi meg beskjed og endre teknikken min for å gjøre det mer behagelig for deg.& # 8221; Kontinuerlig, jeg hører folk sier: & # 8216; oh! Takk skal du ha. Ingen noensinne fortalte meg noe som dette før D’nå. & # 8216; & # 8221;

Denne tilnærmingen, som faller innenfor spekteret av Pleie informert om traumer, Det kan være mer vanlig når du arbeider med jordmødre.

Selvfølgelig er det mange obstetrikere-gynekologer som også streber etter å gi en «8217, assistanse helt sentrert på pasienten, men en avgjørende forskjell mellom leger og obstetrik synes å være innramming av leverandør-pasientrapporten, som er forskjellig fra’Start av obstetrisk trening. .

Generelt vender obstetrikene til omsorg for mennesker ved å plassere aksentet på samarbeid.

Lubell, som i tillegg til sin personstudie gir informasjon og avtaler på nettbasert reproduktiv helse på hans nettside Jordemor er inne, understreker at obstetrikene fokuserer på å gi informasjon til sine pasienter, slik at de kan ta sine informerte beslutninger.

Tyler Miller, en barnepike Tata i den nordlige Kentucky at for første gang har blitt klar over de obstetrikene etter at tanten har blitt, er D & # 8217;. «Jeg har lyst til å vurdere hele personen, som en del av deres trening. Jeg kan bruke informasjonen jeg får når jeg samhandler med en jordmor, slik at du kan ta bedre beslutninger om min helse i General & # 8220;.

Del på Pinterest

Hva du kan gå fra en’jordemor avhenger av staten

Det er fire typer jordmødre:

  • Obstetrisk sertifisert sykepleier (CNM): Jordemor som fullførte både skolen for sykepleiere og obstetrisk opplæring, så overgikk en sertifisert eksamen fra American College of Nurse Midwives.
  • Certified Obstetrisk (CM): A’Jordemor som ikke er en sykepleier, men har en mastergrad i et felt knyttet til helse. Samme undersøkelse som CNM-støtte.
  • Certified Professional Obstetrisk (CPM): A’jordmor som fullførte kursene og opplæringen i obstetrik og arbeider utelukkende i ekstra sykehusstrukturer. Sertifisert gjennom en eksamen forskjellig fra CNM og CM.
  • Tradisjonell / ikke-lisensiert obstetrisk: deres trening og deres bakgrunn varierer, men er ikke autorisert i USA. Ofte urbefolkninger eller religiøse samfunn som Amish.

Det er ikke bare ammende jordmødre som kan gi reproduktiv helsepersonell: Certified Obstetrics (cm) har samme identiske omfang, men er autorisert til å trene bare i Delaware, Missouri, New Jersey, New York, Maine og Rhode Island.

Sertifiserte profesjonelle jordmødre kan også gi hjelp til sunne kvinner, for eksempel PAP-test og familieplanleggingskonsulent.

Hilary Schlinger, CNM, CPMR, som lærer obstetrikere studenter på Southwest Tech i Wisconsin, forklarer at reproduktiv helseopplæring for CPM i USA møter verden Standard for den internasjonale møtet Confederation & # 8211; Men at kapasiteten til CPMS for å gi denne hjelpen til kvinner er regulert (og ofte begrenset) av enkelte stater.

Noen jordmødre gir ytterligere behandlinger, som urtemedisin, inseminasjoner, abort og mer.

Ofte, hvis jordemor kan tilby ulike typer spesialistalternativer, avhenger av den praktiske strukturen som han jobber, så vel som fra deres individuelle opplæring.

Lubell har utført ytterligere opplæring i arbeid med LGBTQ populasjoner, for eksempel, inkludert reseptbelagte hormoner for folk som leter etter kjønnsbekreftelse.

Noen ganger avhenger det igjen, etter statsnivåforskrifter. Obstetrics kan foreskrive legemidler for medisinen for medisinsk abort som Misoprostol og Mifepriston i 16 stater, men som avanserte praksis leverandører, kan lovlig gjøre abort for aspirasjon (ved hjelp av suge) i California, Montana, New Hampshire, Oregon og Vermont.

Hvis du er interessert i å se en jordemor, se etter alternativer i ditt område. Noen jordmødre vil jobbe i samarbeidspartnere med leger, mens andre vil gi hjelp utenfor fødselssentrene eller private kontorer.

Schlinger anbefaler: «Mitt råd er å lære mer om øvelsen og protokollene til A’obstetrik, slik at du ikke forventer noe som ikke blir tilbudt. For eksempel, hvis du er på utkikk etter en studie som er åpen for noen alternative ting, sørg for at det er akseptert før du går. & # 8220;

Selv om den obstetriske bistanden ofte er egnet for folk som leter etter en alternativ eller helhetlig innflytelse, er ikke begrenset til de som foretrekker det paradigmet

Som Lubell sier, «Poenget er at vi er her for å støtte deg og for hvilken type hjelp du vil ha. Jeg vil hjelpe deg med å få den omsorg. De obstetrikene er her for deg, uansett hva du vil, eller du trenger. & # 8220;

Les vår oversikt over hva obstetrikene og deres voksende popularitet gjør, eller vår profil av A’brødrister obstetrisk som gjør en podals fødsel igjen.

Del på Pinterest

Carrie Murphy Det er en freelance skribent av helse og velvære og doula av sertifisert fødsel i Albuquerque, i New Mexico. Hans verk dukket opp i eller på Elle, Women & # 8217s helse, glamour, foreldre og andre salgssteder.