Diabetes og bukspyttkjertel: Hva du burde vite

Diabetes og bukspyttkjertel

Det er en direkte forbindelse mellom bukspyttkjertelen og diabetes. Bukspyttkjertelen er et dypt organ i # 8217; magen bak magen. Det er en viktig del av fordøyelsessystemet ditt. Bukspyttkjertelen produserer enzymer og hormoner som hjelper deg med å fordøye mat. En av disse hormonene, L’insulin, det er nødvendig å justere glukose. Glukose refererer til sukker i kroppen din. Hver celle i kroppen din trenger glukose for å produsere energi. Tenk på insulin som en celleblokk. L’insulin må åpne cellen for å tillate dem å bruke glukose for å produsere energi.

Hvis bukspyttkjertelen ikke produserer nok insulin eller ikke gjør en god bruk, akkumulerer glukose i blodet, og forlater sultne energisceller. Når glukose akkumuleres i blodet, er dette kjent som hyperglykemi. Symptomer på’Hyperglykemi inkluderer tørst, kvalme og kortpustethet.

Et lavt nivå av glukose, kjent som hypoglykemi, forårsaker også mange symptomer, inkludert tremor, svimmelhet og bevissthetstap.

L’Hyperglykemi og L’hypoglykemi kan bli raskt farlig for livet.

Typer av diabetes

Hver type diabetes innebærer bukspyttkjertelen som ikke fungerer som den skal. Måten bukspyttkjertelen ikke fungerer på riktig måte, avhengig av typen. Uavhengig av typen diabetes du har, krever det kontinuerlig overvåking av blodsukkernivåer, slik at du kan foreta den aktuelle tiltaket.

Type 1 diabetes

I type 1 diabetes angriper immunsystemet feilaktig beta-celler som produserer insulin i bukspyttkjertelen. Forårsaker permanent skade, slik at bukspyttkjertelen ikke kan produsere insulin. Det er ikke klart hva immunforsvaret gjør det for å gjøre det. Genetiske og miljømessige faktorer kan spille en rolle.

Det er mer sannsynlig å utvikle type 1 diabetes hvis du har en familiehistorie av sykdommen. Om lag 5% av personer med diabetes har type 1 diabetes. Folk som har type 1 diabetes, mottar vanligvis diagnose i barndommen eller tidlig voksenlivet.

Fordi den eksakte årsaken ikke er klart, kan ikke 1 diabetes forebygges. Videre er det ikke herdbart. Alle som har type 1 diabetes trenger insulinbehandling for å leve fordi hans bukspyttkjertelen ikke virker i det hele tatt.

Type 2 diabetes

Type 2 Diabetes starter med motstand Alle’insulin. Dette betyr at kroppen din ikke lenger bruker insulinet, så blodsukkernivået kan bli for høyt eller for lavt.

Det kan også bety at bukspyttkjertelen din fortsatt produserer insulin, men det er ikke nok å gjøre jobben. Mesteparten av tiden utvikler type 2 diabetes på grunn av en kombinasjon av insulinmangel og ineffektiv bruk av insulin.

Denne typen diabetes kan også ha en genetisk eller miljømessig årsak. Andre ting som kan bidra til type 2 diabetes inkluderer dårlig mat, mangel på trening og fedme.

Behandlingen for type 2 diabetes inkluderer generelt endringer i dietten og driftsrutinen. Narkotika kan hjelpe deg med å holde type 2 diabetes under kontroll. Noen stoffer bidrar til å redusere mengden blodsukker. Andre stimulerer bukspyttkjertelen til å produsere mer insulin. C’Det er en lang liste med narkotika tilgjengelig for behandling av type 1 diabetes og type 2.

I noen tilfeller stopper bukspyttkjertelen til slutt å produsere insulin, slik at insulinbehandling blir nødvendig.

Prediabetes

Hvis du har prediabetet, betyr det at blodsukkernivåene er utenfor # 8217; normal rekkevidde, men ikke helt høy til å ha diabetes. Dette kan skje hvis bukspyttkjertelen din senker produksjonen av insulin eller kroppen din bruker ikke insulinet som det skal.

Du kan kanskje forhindre eller forsinke typen 2 diabetes starter ved å endre kostholdet ditt, administrere vekten og trene regelmessig.

Svangerskapsdiabetes

Gestasjonsdiabetes forekommer bare under graviditeten. Fordi det er flere risikoer for mor og barn, er det nødvendig med ytterligere overvåking under graviditet og fødsel.

Gestasjonsdiabetes løser vanligvis etter fødselen. Hvis du har svangerskapsdiabetes, har du større risiko for å utvikle type 2 diabetes senere i livet.

Den diabetes-pankreatittforbindelsen

L’bukspyttkjertelen betennelse kalles pankreatitt. Når betennelsen manifiserer den plutselige og varer i noen dager, kalles det akutt pankreatitt. Når det skjer i mange år, kalles det kronisk pankreatitt.

Pankreatitt kan behandles vellykket, men kan be om sykehusinnleggelse. Kan bli farlig for livet.

L’Kronisk bukspyttkjertel betennelse kan skade cellene som produserer insulin. Dette kan føre til diabetes.

Pankreatitt og type 2 diabetes deler noen av de samme risikofaktorene. Observasjonsstudier indikerer at personer med type 2 diabetes kan ha en Risikoen økte med to til tre ganger av akutt pankreatitt.

Andre mulige årsaker til pankreatitt inkluderer:

 • gallestein
 • Høye nivåer av triglyserider i blodet
 • Høye blods fotballnivå
 • Overdreven bruk av alkohol

Forbindelsen mellom diabetes og bukspyttkjertel kreft

Diabetes kan øke risikoen for kreft til bukspyttkjertelen hvis du har diabetes i mer enn fem år.

Diabetes kan også være et symptom på kreft i bukspyttkjertelen, spesielt hvis du har utviklet type 2 diabetes etter 50 år.

Hvis din diabetes har blitt godt kontrollert, men alle «8217 plutselig, kan du ikke kontrollere nivået av blodsukker, det kan være et tidlig tegn på kreft i bukspyttkjertelen.

Hos folk som har både type 2 diabetes og bukspyttkjertel kreft, er det vanskelig å vite om # 8217; en forårsaket hverandre. Sykdommer deler noen risikofaktorer, inkludert:

 • En dårlig diett
 • Mangel på fysisk aktivitet
 • fedme
 • aldring

Pankrease kreft kan ikke forårsake symptomer i de tidlige stadiene. Folk som vanligvis har fått diagnose når det er på et avansert stadium. Start med bukspyttkjertelcellemutasjoner. Selv om årsaken til kreft i bukspyttkjertelen ikke alltid kan bestemmes, kan faktorene som bidrar inkludere genetikk og røyk.

Outlook

Å ha diabetes betyr ikke at du vil utvikle andre bukspyttkjertelproblemer. På samme måte betyr diagnosen i bukspyttkjertelen i pankreatitt eller kreft ikke at du vil utvikle diabetes.

Fordi bukspyttkjertelen din er viktig for ledelsen av # 8217; insulin i kroppen din, kan du snakke med legen din i forbindelsen. Du kan også inkorporere livsstilsendringer for å redusere risikoen for diabetes eller pankreatitt. Disse kan inkludere følgende:

 • Opprettholde et sunt og balansert kosthold.
 • Reduser L’Ta av enkle karbohydrater.
 • Hvis du drikker alkohol, reduser du rekrutteringen.
 • Jevnlig.
 • Snakk med den beste måten legen for å holde en sunn vekt.
 • Hvis du har diabetes, følg behandlingsplanen foreskrevet av legen.