Komplikasjoner av høyt kolesterol: Spørsmål med ekspertrespons

1. Hva er de vanlige komplikasjonene av høyt kolesterol?

Kolesterol er viktig for en rekke forskjellige funksjoner. Noen av disse funksjonene inkluderer produksjon av hormoner, som fungerer som et konstitutive element i celleveggene og metabolismen av noen vitaminer. Imidlertid kan stadig høyt kolesterol ha skadelige effekter på helse og er en risikofaktor for en patologisk prosess kalt aterosklerose.

L’aterosklerose innebærer akkumulering av kolesterol, fett og fotball med andre stoffer Alle’Interiør av arteriene. Dette inkluderer blodkar som gir blod, oksygen og ernæringsmessige stoffer til hele kroppen. Som et resultat vil disse viktige fartøyene bli innsnevret og vil herdes, redusere eller helt blokkere blodet. Dette kan til slutt føre til smerte, redusert funksjonalitet og til og med døden.

En alvorlig aterosklerose eller en blodpropp assosiert med en tallerken vil forårsake et slag eller et hjerteinfarkt og kan være dødelig. Utvikling av aterosklerose i andre arterier av kroppen kan ikke være farlig for livet, men kan påvirke livskvaliteten.

2. Hva er symptomene på disse komplikasjonene? Når jeg skal ringe en lege?

Symptomene på # 8217; aterosklerose som påvirker hjertet inkluderer smerte i brystet, noen ganger bestrålt til armene, skuldrene og kjeften. Andre symptomer inkluderer kortpustethet, rask vektøkning og nedre lemmer hevelse, som kan være et tegn på hjertesvikt.

L’aterosklerose som påvirker hjernens arterier kan føre til en rekke ikke-spesifikke symptomer som forvirring og lokalisert svakhet eller lammelse til en eller flere ekstremiteter. Det kan også forårsake vanskeligheter å snakke, noe som kan være et tegn på et slag eller et forbigående iskemisk angrep (TIA). Vi skiller mellom disse basert på holdbarhet og all ‘8217; intensitet av dine nevrologiske symptomer.

L’aterosklerose som påvirker andre deler av kroppen, vil ha symptomer forbundet med funksjonen til den muskulære gruppen eller organet. For eksempel kan arteriene i bena eller armene forårsake smerte eller smerte når du går eller går. Når fartøyene i ditt gastrointestinale system (GI) påvirkes, kan du prøve kvalme eller oppkast hyppig etter å ha spist.

Så lenge du føler deg intens eller alvorlig smerte, kortpustethet eller svimmelhet, er det rimelig å gjøre en avtale med legen din innen samme uke for en evaluering. Men hvis du har nye eller foranderlige symptomer, er det viktig å gå til beredskapsrommet og få en rask evaluering.

3. Det er måter å unngå komplikasjoner på annen måte enn narkotika?

Min nummer én oppskrift på hver enkelt pasient jeg ser er en tilstrekkelig mengde daglig aerob trening og et sunt kosthold. Som åpenbart kan det virke, jeg kan ikke stresse nok verdien av en sunn livsstil. Det kan ha gunstige effekter for hjertet og hjernen og nesten alle medisinske forhold.

Det jeg anbefaler er å gjøre 30 minutter med aerob trening av moderat intensitet hver dag. Prøv å etablere en daglig rutine og få L’trening må du være sunn.

Når det gjelder dietten, stekte matvarer, tilføyde sukker og høyt innholdsmat av trans og mettet fett, bør elimineres. Hvis du må åpne den, for eksempel fra en pose eller en boks, har det mest sannsynlig en overdreven saltmengde.

Følg den generelle tilnærmingen til å konsumere mer frukt, grønnsaker, hele korn, valnøtter, vegetabilske oljer, spesielt olje d’oliven, fettfattig meieriprodukter og litt fisk.

4. Hvilke reseptbelagte legemidler som bidrar til å forhindre komplikasjoner?

Det er mange stoffer som kan senke høyt kolesterolnivå for å hindre komplikasjoner. Lavere er kolesterol, mindre du sannsynligvis vil forekomme bivirkninger.

Stoffene for å senke det mest effektive og mye brukt kolesterolet er statins. Disse stoffene har vist seg å ha bemerkelsesverdige effekter i # 8217; lavere kolesterolnivåer og redusere risikoen for å ha hjerteinfarkt eller slag i fremtiden. Statiner handler på leveren for å redusere kolesterolproduksjonen. De har også anti-inflammatoriske effekter.

Det finnes andre klasser med narkotika som kan bidra til å redusere kolesterolnivået, men gir ikke samme mengde kardiovaskulær beskyttelse av statiner. Zetia (ezetimibe) er et alternativ for personer som ikke klarer å tolerere statiner eller har hatt en seriøs reaksjon på dem. Dette legemidlet kan også brukes i kombinasjon med en statin hvis nivåene forblir høy til tross for bruk av høye intensitetsstatiner.

Fibrene er en klasse med rusmidler som reduserer kolesterolnivået. Men de er mer effektive i Nedre triglyserider, en type fett i blodet. Triglyserider kan være en indikator på din generelle helse og kan øke risikoen for kardiovaskulær sykdom hvis de er svært høye.

Gallsyre Sequestere er en klasse med rusmidler som kan brukes til å redusere høyt kolesterolnivå. Forenkle kolesterolutskillelsen gjennom avføringen, som indirekte reduserer kolesterolet i blodet.

En ny revolusjonerende medisinsk klasse kalt PCSK9-hemmere er en svært effektiv måte å redusere kolesterolnivået på. De kan også redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom. De er spesialdesignede antistoffer eller proteiner som samhandler med leverceller og fremmer absorpsjon og ødeleggelse av kolesterol i blodet. Selv om de er betydelig effektive, er de veldig dyre og administreres kun ved injeksjon. Det er noen kriterier du trenger å tilfredsstille å bli vurdert for denne typen terapi.

5. Hva cos’er sykdommen av perifere arterier (pute)?

Den perifere arterielle sykdommen (pute) er aterosklerose av arterier i blodkarene i ekstremiteter (eller periferi), som armer og ben.

Når en blokk i benene på beina blir alvorlige, kan du begynne å føle smerte og smerte i benmuskulaturen når du beveger dem. Disse symptomene kalles claudication.

Et lignende fenomen kan forekomme i armene dine, selv om det er mindre vanlig.

Hvis du er diagnostisert med puten, er det flere behandlinger du kan prøve i tillegg til å gjennomføre en sunn livsstil. Legen kan anbefale et overvåket treningsprogram flere ganger i uken som legger vekt på L’bruk av benmuskler. Med tiden vil du ha en større toleranse ALLE’trening og en reduksjon av symptomene på claudication.

Legen din kan foreskrive medisiner for å forbedre symptomene. Legemidlene for puten faller inn i tre hovedkategorier:

  • Vasodilatorer. De bidrar til å forstørre eller slappe av blodårene og gi større blodstrøm.
  • Kolesterol medisiner. Disse vil redusere blodkolesterolnivået og gi anti-inflammatoriske effekter.
  • Blodfluidisering. De vil bidra til å forhindre dannelse av blodpropper på hovedkvarterets hovedkvarter og vil redusere risikoen for noen plutselige blokk.

Hvis et overvåket treningsprogram og narkotika ikke hjelper med symptomer, kan legen ta hensyn til en invasiv inngrep ved hjelp av stenter eller kirurgisk blokk bypass. Rådfør deg med kardiologen eller vaskulær spesialist for å se hvilken invasiv tilnærming som kan være egnet for deg.

For å forhindre pute, følg et sunt kosthold for ditt hjerte og prøv å gjøre 30 minutter med moderat intensitetsopplæring hver dag. Endelig vil slutte å røyke reduseres utviklingen av # 8217; aterosklerose i alle arterier.

6. Hva cos’er den koronariske sykdommen (CAD)? Hvordan det behandles og forhindres?

Koronarsykdommen (CHD) eller koronar sykdom (CAD) er aterosklerose av blodkar som gir oksygen og næringsstoffer til hjertemuskulatur.

Man hånden at aterosklerosen utvikler seg, kan føre til begrensninger i # 8217; blodstrømmen til hjerte muskelen. Dette forårsaker symptomer som brystsmerter og kortpustethet.

Alvorlighetsgraden av den koronar atherosklerose kan variere i alle fall, så det blir behandlet på forskjellige måter. Kardiologen din vil teste, diagnostisere og gi anbefalinger gjennom hele kardiovaskulærspektret, fra forebygging til # 8217; invasiv inngrep.

Hvis du har blitt diagnostisert med en CAD, er det tre hovedmetoder for å behandle det og administrere det i henhold til tyngdekraften og # 8217;. Som alltid er det første trinnet å forbedre kostholdet ditt og skape en rutine av øvelser for å sikre at du lever en sunn livsstil.

Narkotika kan også brukes sammen med livsstilsendringer. Det er tre flotte kategorier av narkotika for CAD:

  • Blodfluidisering. Disse hindrer dannelsen av blodpropper.
  • Kolesterol medisiner. Disse reduserer kolesterolnivået.
  • Anti-Anginosis Drugs. Disse reduserer brystsmerter gjennom ulike baner.

Kardiologen din vil hjelpe deg med å finne den beste kombinasjonen av narkotika for deg.

Hvis din CAD utvikler seg eller forverres til tross for medisinsk terapi, kan du være en kandidat for et åpent hjerte Coronary bypass kirurgi (CABG). Det er risiko og fordeler for hver tilnærming. Kardiologi-teamet ditt vil gi deg råd om ditt beste alternativ for deg.

I likhet med perifer arteriell sykdom, forhindres koronar hjertesykdom for å bremse ned aterosklerosen. Den beste tilnærmingen til å vedta er å inkorporere tilstrekkelig aerob trening og et sunt kosthold for hjertet. Videre vil slutte å røyke arbeidet for å minimere CAD-risikofaktorer.

7. Det er noen forebyggende tiltak jeg skal snakke med legen min?

Det kraftigste verktøyet jeg har som kardiolog, tillater deg å trene, slutte å røyke hvis du røyker sigaretter og følger et sunt kosthold for hjertet ditt. Disse livsstilsendringene vil adressere blant annet risikofaktorer for hypertensjon CAD, høyt kolesterol og diabetes.

Spør kardiologen din personlig risiko for kardiovaskulære sykdommer. Dette kan hjelpe deg med å tilpasse behandlingsplanen din til dine behov.

Hvis du har spørsmål om forebyggende tiltak for hjertesykdom, portaler til avtalene dine og ikke nøl med å stille spørsmål, uansett hvor store eller små.

8. Noen komplikasjoner er mer vanlige enn andre? Hva gjør meg mer i fare?

Kardiovaskulær sykdom (CVD) er ekstremt vanlig. De viktigste risikofaktorene i CVD er høyt kolesterol, L & # 8217, hypertensjon, diabetes og røyk, blant annet. Det meste av din medisinske omsorg med din grunnleggende lege vender seg til disse risikofaktorene. Dette inkluderer hvile blodtrykk i ro, sørg for at du har god blodsukkerkontroll hvis du lever med diabetes og senker kolesterol til akseptable nivåer.

Dr. Harb Harb er en ikke-invasiv kardiolog som arbeider på Northwell Health System Interior i New York, spesielt på North Shore Universitetssykehus, Affiliate på Hofstra University. Fullført medisinsk skole ved Universitetet i Dell’Iowa Carver College of Medicine i Iowa City, Iowa, Internmedisin på Cleveland Clinic i Cleveland, Ohio og Cardiovaskulær medisin på L’Henry Ford Health System i Detroit, Michigan. Dr. Harb har flyttet til New York City, og valgte en karrierevei i akademisk medisin som assisterende professor ved Donald og Barbara Zucker School of Medicine of Hofstra / Northwell. Der, lærer og jobber med kardiovaskulære og leger trainees, samt medisinske studenter. Det er andre Dell’American College of Cardiology (Facc) og sertifisert av American Styret i General Cardiology, Echocardiography, Stress Tests og Nuclear Cardiology. Han er en registrert lege i vaskulær tolkning (RPVI). Endelig oppnådde han en universitetsutdanning i folkehelse og bedriftsadministrasjon for å bidra til forskning og all implementering av nasjonal helse reform.