Komplikasjoner av type 2 diabetes og hvordan å hindre dem

Type 2 diabetes er en tilstand som vanligvis krever betydelig styring, enten det er å kontrollere blodsukkeret eller holde tritt med doktors avtaler.

I tillegg til å administrere selve tilstanden, må du også kjempe mot risikoen for komplikasjoner knyttet til type 2 diabetes. For eksempel betyr det å leve med type 2 diabetes at du har større risiko for komplikasjoner som hjertesykdommer, hypertensjon og fotproblemer.

En god selvbehov er nøkkelen til effektivt å håndtere tilstanden og redusere risikoen for komplikasjoner. Her er seks vanlige komplikasjoner av type 2 diabetes og tiltak du kan adoptere for å redusere risikoen.

1. Hjertesykdom

Personer med type 2 diabetes er til størst risiko for hjertesykdom, ifølge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC). Generelt er hjertesykdom Hovedårsaken til døden I USA, men folk som bor med type 2 diabetes, driver en enda større risiko enn folk som ikke har en tilstand.

Vær oppmerksom på de viktigste risikofaktorene for hjertesykdom og adressering av dem kan bidra til å redusere risikoen. CDC rapporterer at hovedrisikofaktorene inkluderer:

 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol
 • Mangel på fysisk aktivitet
 • Ikke følg et sunt kosthold
 • røyk
 • overvektig eller overvektig
 • Drikke for alkohol

Hvis ikke valgt, kan disse risikofaktorene i stor grad øke muligheten for å få hjertesykdom. Den beste måten å redusere risikoen på er å sette personlige helsemål og nå dem, hvordan man gjør fysisk trening regelmessig og følger et sunt og balansert kosthold.

Narkotika kan brukes til å behandle forhold som L’høyt blodtrykk og kolesterol. Legen din kan diskutere disse alternativene med deg.

2. Slag

Personer med type 2 diabetes er Tider 1.5 Mer sannsynlig å ha et slag i forhold til folk som ikke har en tilstand, ifølge American Diabetes Association (ADA). Hvis du bor med type 2 diabetes, kan du gjøre deg kjent med advarselsskiltene på et slag. Disse inkluderer:

 • nummenhet på den ene siden av kroppen
 • svimmelhet
 • forvirring
 • hodepine
 • Vanskeligheter med å snakke
 • Visjonsproblemer

Hvis du manifesterer en av disse symptomene, kontakt legen din umiddelbart. Et slag er først oppdaget og behandlet, mindre skade kan forårsake hjernen.

Samarbeide med legen din om en effektiv behandlingsplan for type 2 diabetes kan bidra til å redusere risikoen for hjerneslag. Selv livsvaner som å gjøre fysisk trening regelmessig og spise sunn kan gjøre en forskjell.

3. Nyresykdom

Nyresykdom er en’annen komplikasjon som kan slå folk med type 2 diabetes. Dette skyldes sammenhengen mellom blodsukkeret, også kalt glukose i blodet, og nyrene. Når blodsukkernivåene er for høye, sliter nyrene for å filtrere blod og blodkar alle’Nyretrykk er skadet.

Symptomer på nyresykdom inkluderer opphopning av væsker, svakhet, kvalme, søvntap og konsentrasjonsvansker. Disse symptomene forekommer ofte ikke før nyrefunksjonen blir betydelig kompromittert, noe som gjør at nyresykdommen er vanskelig å oppdage.

Forvaltningen av blodsukkernivået er en grunnleggende del for å redusere risikoen for nyresykdom. Høyt blodtrykk øker også risikoen for nyreproblemer. Hvis du har høyt blodtrykk, kan legen din snakke med deg om alternativer for å senke det. Det er også viktig at kontakt legen din skal gjennomgå eksamener for nyreproblemer.

4. Høyt blodtrykk

Ifølge ADA, 2 ut 3 Personer med type 2 diabetes rapport for å ha høyt blodtrykk eller ta medisiner for å senke den. Hvis ubehandlet, øker hypertensjonen risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, synproblemer og nyresykdom.

Kontakt legen din regelmessig kan hjelpe deg med å holde deg i styring av type 2 diabetes og i overvåking av blodtrykk. Blodtrykk bør styres under hver medisinsk undersøkelse. Du kan ta tiltak for å senke blodtrykket samtidig som du opprettholder en sunn vekt eller miste vekt, om nødvendig.

Generelt kan sunne levende vaner bidra til å redusere blodtrykket. Prøv å følge et balansert kosthold, gjør fysisk trening regelmessig og ta deg tid til å slappe av. Det er også nyttig å inkludere integrerte korn i måltider, følg et lavt natriumdiett og unngå tobakk og alkohol.

5. Øyeskader

Personer med diabetes har større risiko for å utvikle øyeproblemer som glaukom og katarakt. A’annen komplikasjon som kan slå øynene kalles retinopati. Denne tilstanden oppstår når høyt blodsukkernivåer forårsaker skade på blodkarene i netthinnen. Hvis ikke behandlet, kan retinopati i sin mest alvorlige form forårsake fullstendig tap av visningen.

Nye behandlingsalternativer for retinopati kan forhindre blindhet i de fleste tilfeller, men det er bedre å ta tiltak for å hindre det helt. Samarbeide med legen din for å overvåke og administrere blodsukkernivåer, kan redusere risikoen for denne tilstanden.

6. Problemer på føttene dine

Type 2 diabetes kan øke risikoen for en rekke komplikasjoner som påvirker føttene. De fleste problemer knyttet til diabetes er forårsaket av nerveskade, noen ganger angitt som nevropati.

Neuropati forårsaker ubehagelige opplevelser til føtter, for eksempel prikking, brennende og brennende. Neuropati kan også redusere evnen til å føle følelser som smerte, varmt og kaldt. I sin tur øker dette risikoen for skade de kan føre til infeksjoner. I avanserte tilfeller kan nevropati forandre formen på føttene og tærne, be om spesielle sko eller innleggssåler.

Hvis du prøver følelser som kan være nevropati, informer legen din omgående umiddelbart. Å håndtere tidlig nevropati kan bidra til å forhindre ytterligere komplikasjoner senere.

Å holde blodsukkernivået i et sunt intervall kan redusere risikoen for nevropati. Det kan også hjelpe deg med å trene regelmessig og ha på deg komfortable sko. Hvis du er en røyker, bør du vurdere å slutte så snart som mulig, og spør legen din om terapier, narkotika og programmer for å slutte å røyke som kan hjelpe deg.

L & # 8217;

Hvis du bor med type 2 diabetes, lever du også med større risiko for noen relaterte komplikasjoner. Du kan ta tiltak for å redusere risikoen ved å samarbeide med legen din for å finne en effektiv type 2 diabetesbehandlingsplan. Behandle blodsukkernivåer og andre viktige aspekter av helsen din, kan hjelpe deg med å unngå komplikasjoner i fremtiden.

Også gjør ditt beste for å etablere sunne livsvaner kan gjøre en betydelig forskjell. Hvis du har problemer med å endre livsstilen, hvordan å gå ned i vekt, slutte å røyke, følg et sunt kosthold og gjør mer mosjon, snakk med legen din. Kan gi indikasjoner på de viktigste endringene for å fokusere og lede deg til tjenester som kan være D & # 8217;.