Fordi syklusen min stinker: død, fisk, råtten og mer

Beskrivelse

En menstruasjonsperiode består av å kaste et ikke-befruktet egg, blod og livmorbelegg. Det er helt normalt at denne kombinasjonen har en liten lukt etter at den kom ut av skjeden. Dette er mest sannsynlig relatert til selve vaginale stoffet, men også bakterier og surhet kan spille en rolle.

Selv luktene du ser i løpet av syklusen kan variere. Perioder & # 8220; sunn & # 8221; de kan ha en liten lukt av blod. De kan også ha en liten metall lukt av jern og bakterier.

Generelt er luktene i perioden ikke åpenbare for andre. God hygienisk praksis kan også bekjempe normale menstruasjonslukter og få deg til å føle deg mer komfortabel under menstruasjonen.

En sterk lukt fra & # 8220; der borte & # 8221; Det kan være en årsak til bekymring, da det kan være et tegn på en infeksjon i & # 8217;. I disse tilfellene ledsages lukt av andre symptomer, for eksempel vaginale tap eller bekkenpersoner som ikke er relatert til normal menstruasjon.

Ytterligere informasjon om noen av de vanlige luktene som er knyttet til perioder og symptomer som krever lege.

Odora-perioden for & # 8220; dødsdød & # 8221;

Din periode kan produsere en lukt, som også kan være forskjellig fra måned til måned.

Noen kvinner rapporterer at deres syklus & # 8220; ODORA OF DATE & # 8221; selv om dette ikke nødvendigvis er en årsak til bekymring. L’sterk lukt er sannsynligvis på grunn av blod og vev som kommer ut av vagina sammen med bakterier. Det er normalt at vagina inneholder bakterier, selv om mengden kan variere.

L’ODOOR & # 8220; ROTTEN & # 8221; som følge av bakterier blandet med menstruasjonsflyten, bør den ikke være sterk nok til å bli oppdaget av andre. Du kan kanskje kontrollere disse luktene som ofte endrer innvendige absorbenter, spesielt i løpet av intensiv strømning.

En lukt & # 8220; råtten & # 8221; kan oppstå når en pute er igjen for lenge eller glemt. Dette kan skje på slutten av en syklus, når du ikke trenger å sette inn en ny swab så ofte, og du har ingen blødning. Hvis du har glemt å fjerne en pute, kan du prøve å høre vaginaåpningen for strengene. Hvis du ikke kan høre dem, kontakt legen din for en vaginal eksamen for å bekrefte.

Hvis syklusen din har dårlig lukt og kjente uvanlige symptomer, kontakt legen din. Det kan være noen qualcos’andre pågår.

Odora-perioden på & # 8220; Fish & # 8221;

Noen kvinner rapporterer en lukt & # 8220; Fish & # 8221; under menstruasjon. I motsetning til andre vanlige lukter, indikerer fisk vanligvis et medisinsk problem som du trenger for å konsultere en lege. Denne lukten er oftere tilskrevet bakteriell vaginose, en type infeksjon. Det er også mye sterkere enn en vanlig menstrual lukt.

Du kan ha en bakteriell vaginose hvis lukten av & # 8220; Fish & # 8221; er ledsaget av:

  • Brenner, spesielt under vannlating
  • irritasjon
  • klø
  • Vaginal lekkasjer utenfor menstrual blødning

Bakteriell vaginose kan være tydelig under syklusen, men er ikke forårsaket av menstruasjonssyklusen. Det kommer fra overdreven vekst av sunne vaginale bakterier.

Selv om den eksakte årsaken til denne overdrevne veksten ikke forstår, synes bakteriell vaginose å være mer vanlig hos kvinner som er seksuelt aktiv. L’tørking kan også øke risikoen for denne typen infeksjon.

Bakteriell vaginose behandles med antibiotika. Når bakteriene er balansert etter behandling, bør du ikke lenger legge merke til uvanlige lukt eller andre symptomer under syklusen.

Andre luktendringer

Andre luktendringer i løpet av syklusen kan inkludere en lukt av & # 8220; Gym Sudata & # 8221; eller en lukt av løk eller salt. Disse er mest sannsynlig forårsaket av mangelen på god hygiene under menstruasjonssyklusen.

Riktig hygieniske vaner kan bidra til å bekjempe de vanlige luktene forbundet med menstruasjon. Dette kan være så enkelt som å sørge for at du bytter pads, deksler eller absorbenter hvert par timer.

Selv daglige dusjer er viktige, og du kan bidra til å forhindre menstruasjon lukter ved å rengjøre bare L’utvendig av skjeden. Deodorant produkter, som kluter og spray, anbefales ikke på grunn av muligheten for irritasjon. Du bør ikke engang vaske, siden prosessen kan kvitte seg med sunne vaginale bakterier og føre til infeksjoner.

Unngå duftende pads og andre produkter, da de kan forårsake irritasjoner og allergiske reaksjoner. Det er bedre å bruke luktfrie produkter og ha på seg undertøy og pustende bomullsklær for å holde ubehagelige lukt i sjakk.

Kjøp pustende bomull undertøy.

Når du skal se legen din

Mens noen lukt er helt normale når du har syklusen, kan andre være et tegn du trenger for å konsultere legen din. Dette gjelder spesielt hvis uvanlige lukt følger med følgende symptomer:

  • Gule eller grønne vaginale væsker
  • blødning som er tyngre enn normalt
  • Magesmerter eller på bekkenet
  • Kramper som er verre enn normalt
  • feber

Som hovedregel bør du konsultere din gynekolog når du mistenker reproduktive helseproblemer. Selv om de fleste lukt er sunne, kan noen være tegn på en infeksjon på 8217;. Legen kan også identifisere eller ekskludere mer alvorlige forhold, for eksempel bekkenbetennelse.