Akupunktur for ulcerøs kolitt: Fordeler, bivirkninger og mer

Beskrivelse

Ulcerativ kolitt (UC) er en type intestinal inflammatorisk sykdom som rammer hele tarmen. Forårsaker betennelse og sår langs belegget av tykktarmen.

Det er ingen kur mot UC, men jobber med legen din og starter en behandlingsplan kan redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Dette kan også føre til remisjonsperioder, eller når symptomene forsvinner.

Tradisjonelle stoffer for denne tilstanden inkluderer antiinflammatoriske legemidler og immunosuppressormedisiner. Disse stoffene virker for å stoppe inflammatoriske responser.

Selv om narkotika forbedrer symptomene og livskvaliteten, er UC en stående tilstand. Episoder av diaré kan gjenta, blodige avføring og magesmerter.

Når narkotika alene ikke holder kroppen din i remisjon, kan det være på tide å undersøke alternative eller komplementære terapiprogrammer som akupunktur.

Det så «8217; er akupunkturen?

Akupunkturen er en komponent av tradisjonell kinesisk medisin. Denne typen terapi inkluderer punktering eller # 8217; innføring av små nåler i forskjellige punkter i kroppen på forskjellige dybder.

L’Målet med terapi er å gjenopprette strømmen av energi gjennom hele kroppen. Korreksjonen av denne ubalansen stimulerer helbredelse, fremmer avslapning og lindrer smerte.

L’Akupunktur har vært mye brukt til å behandle en rekke forhold. Noen av disse inkluderer leddgikt, ryggsmerter, depresjon og fibromyalgi. Det brukes også til å berolige smerten av arbeidskraft og menstruasjonskramper.

Hvordan kan akupunktur hjelpe med ulcerøs kolitt?

L’Akupunktur kan være effektiv terapi for ulcerøs kolitt fordi den er aktiv eller forbedret naturlige kropps smertestillende midler. Dette hjelper kroppen din til å justere betennelsen, reduserer sykdomsaktiviteten og reduserer smerten som er forbundet med UC # 8217;.

Husk at det ikke er konkret bevis for å støtte Dell’akupunktur for UC.

Ifølge Mayo Clinic, C’det var bare En klinisk eksperimentering Å teste fordelene ved å bruke behandlingen av CU-behandlingen. På samme måte, A 2016 Gjennomgang undersøkte 63 studier mellom 1995 og 2015 som evaluerte effektiviteten av akupunkturen for UC;. Men C’Det var store variasjoner mellom behandlinger i disse studiene.

Noen av disse studiene involverte akupunktur og moxibustion (en type varmebehandling) kombinert med farmakologisk behandling. Andre studier undersøkte bruken av akupunktur og moxibition alene terapi.

Flere søk er nødvendig for å bestemme effektiviteten av # 8217; akupunktur alene i å forbedre tarmbetennelsen.

Det er ingen garantier for at behandlingen av akupunktur vil hjelpe deg. Men akupunkturen er generelt trygt og gir andre potensielle helsemessige fordeler. L’Enkelt måte å vite om det virker, er å prøve det.

Hva å forvente

Hvis du bestemmer deg for å prøve akupunktur, spør legen din eller gastroenterologen til å gi deg en sertifisert akupunktør. Eller bruk en fil Online Search Tool Å finne en sertifisert leverandør i ditt område.

Under den første konsultasjonen vil akupunktøren din be om informasjon om dine forhold og symptomer. Basert på denne informasjonen, vil de anslå antall behandlinger du trenger per uke. De vil også forstå antall totale behandlinger du trenger.

Dette tallet varierer avhengig av tilstanden din og hvor alvorlig er. Det er ikke sjeldent å motta fra seks til åtte behandlinger.

Du vil ligge på et eksamensbord i løpet av varigheten av avtalen. Det er viktig at du forblir helt immobile. Når du er avslappet, vil akupunktøren sette inn nålene i huden din på forskjellige punkter og dybder som er spesifikke.

L’nålen skal forårsake lite eller ingen ubehag. Du kan prøve en liten tett i smerte hvis akupunktøren din må manipulere en nål for å nå den rette dybden. Du kan også prøve en følelse hvis akupunctore varmer nålene eller sende milde elektriske impulser gjennom nåler.

Antall nåler du vil motta kan variere fra 5 til 20. Nåler forblir vanligvis på plass i 10-20 minutter.

Etter å ha fullført det anbefalte antallet behandlinger, overvåker du Cu-symptomene for å forbedre dem. Hvis akupunkturen hjelper symptomene, kan du programmere avtaler for vedlikeholdsterapi. Hvis symptomene dine ikke forbedrer, kan akupunkturen ikke være den rette terapien for deg.

Mulige bivirkninger av akupunkturen

For det meste er akupunktur en sikker prosedyre, men det er ikke egnet for alle.

Mulige bivirkninger kan omfatte mindre blødning, blåmerker eller smerte. C’er også risikoen for infeksjon, men dette er usannsynlig når du bruker en kvalifisert og sertifisert akupunktør. Disse fagpersonene vet L’Viktigheten av disponible og disponible nåler.

Det er verdt å vurdere akupunkturen hvis du ikke er redd for nåler. Du kan også prøve det hvis du er i stand til å tolerere en liten ubehag eller følelser på grunn av nålene som straffer huden din.

Denne terapien kan ikke være egnet for deg hvis du har en hemorragisk lidelse eller tar medisiner for å fluidifisere blod. Disse faktorene kan øke risikoen for blødning, så det snakker først med legen din.

Du bør også unngå akupunktur hvis du har en pacemaker. De elektriske impulser som sendes gjennom akupunkturnåler, kan forstyrre pacemakeren.

Til slutt, unngå akupunktur hvis du er gravid. Denne terapien kan stimulere for tidlig arbeid og fødsel.

Ta bort

Flere søk er nødvendig for å bekrefte effektiviteten av akupunkturen for UC. Likevel er akupunkturen generelt sikker alternativ terapi. Det er verdt å prøve hvis du er ute etter en naturlig tilnærming for å lindre symptomene.

Det er viktig å konsultere legen din før du starter akupunkturbehandlinger. Dette hjelper deg å være en god kandidat for denne behandlingen.

Sørg også for at du velger en profesjonell med tilstrekkelig opplæring. Dette kan redusere risikoen for komplikasjoner. Hvis det er mulig, bruk en leverandør som har erfaring med behandling av folk som bor sammen med UC.