8 uvanlige matallergi

Matallergi

Matallergi går fra mild til farlig for livet. Hvis du eller barnet ditt har en ekstreme matallergi, vet du hvor vanskelig det kan være, om ikke skummelt, surfe på verden.

En håndfull matallergier er så vanlige at loven krever produsenter å merke maten som inneholder dem. Men det er nesten 160 andre mindre vanlige matallergier.

De US Food and Drug Administration (FDA) Anslå at de allergiske reaksjonene på alvorlig og farlig mat for livet blir oversatt til 30.000 besøk til beredskapsrommet, 2000 opptak og 150 dødsfall hvert år i USA. I mange tilfeller, hvor personens allergi er kjent, kan disse reaksjonene forebygges.

Åtte great

I 2004 godkjente FDA den Lov på og merking av matallergener og forbrukerbeskyttelse (FALCPA).

Det betydde at produsentene måtte merke matemballasje hvis maten inneholdt en av de åtte mest vanlige matallergene. Disse åtte allergenene er ansvarlige opptil 90 prosent av alle allergiske reaksjoner relatert til mat.

Jeg & # 8220; stor åtte & # 8221; Jeg er:

 • melk
 • egg
 • fisk
 • musling
 • valnøtter
 • Peanøtter
 • korn
 • soyabønner

For folk allergiske mot andre mindre vanlige matvarer, identifiser dem og unngå at de kan være vanskeligere. Her er åtte av mindre vanlige matallergier.

1. Rødt kjøtt

Være allergisk mot kjøtt som biff, svinekjøtt og lam er sjeldent og kan være vanskelig å identifisere. Disse allergiene tilskrives vanligvis et sukker som er tilstede i kjøttet som heter Alpha-Galactose (Alpha-Gallon).

Ifølge allergi eksperter, l’rødt kjøttallergi i USA har vært koblet til en bit av en mint av Lone Star.

Hvis du er allergisk mot en type kjøtt, kan du være allergisk mot andre som svinekjøtt og fjærfe, som noen ganger injiseres med naturlige aromaer som inneholder biff eller andre pattedyrceller.

Selv en liten del av melk allergisk mot melk er Allergisk mot kjøtt. Snakk med legen din for å se om ytterligere tester trengs på andre matvarer.

Sekund Forskning og utdanning på matallergi (gjør), Symptomene kan ikke manifestere opptil tre eller seks timer etter å ha spist.

2. sesamfrø

Hvordan valnøttallergi, allergiske mennesker til sesamfrø kan manifestere alvorlige reaksjoner. Disse allergiene er svært sjeldne og anslås som påvirker 0.1 prosent av mennesker i USA.

Selv om det kan være lett å identifisere sesamfrø i mat, kan det være vanskeligere å identifisere frøekstrakter og oljer.

Høyt raffinerte oljer har generelt frøproteiner fjernet, men de med frøallergier bør være forsiktige. Ifølge eksperter er det mange tilfeller av mennesker som har allergiske reaksjoner på sesamolje.

3. Avokado

Det er interessant å merke seg at allergene Alle’Avocado er nært knyttet til latexallergi. Dette skyldes at proteinene funnet i avokadoene er strukturelt lik de som finnes i naturgummi latex.

Av denne grunn blir folkene som er latex allergiske, advarte Potensielle reaksjoner på avokado. Hvis du er allergisk mot latex, og du har negative reaksjoner på avokado, kan du være allergisk mot poteter, tomater, kastanjer, papaya, bananer eller kiwi.

4. Marshmallow

Hvis du er allergisk mot marshmallows, er det svært sannsynlig at IL’ingrediens gelé forårsaker dine problemer. Gelé er et protein som dannes når dyret bindevev er kokt. Noen mennesker er allergiske mot dette proteinet. Jelly kan også bli funnet i gummy candies, gummy candies og frostet frokostblandinger.

Dette er Sjeldne allergi. Også l’geléallergi er knyttet Allergiske reaksjoner på noen vaksiner, Som influensavaccinen.

5: mais

Selv om det er litt & # 8216; sjeldne, kan maisallergi fortsatt være seriøse. Hvis du er allergisk mot kornet, anbefaler vi deg å holde seg borte fra alle sine former, om kornet er kokt, rå, syrupet eller i mel.

Sekund American College of Allergy, Asthma & Immunologi (Acaai), Maisallergi er vanskelig å identifisere fordi reaksjonene ligner på frø, korn og allergier mot gresspollen. En diett for mat eliminering kan hjelpe deg med å avgjøre om du er allergisk mot mais.

6. Mango

A’Andre interessante og relativt sjeldne matallergi er mango. Som l’allergi allergi; avokado, en’Mango allergi er ofte koblet til latexallergi. Det er også en «8217; bredt utvalg av andre allergener i mango som kan gjøre det Kryssreaksjon med en allergisk epler, pærer, selleri, fennikel, pistasjenøtter og cashewnøtter, bare for å nevne noen få.

Folk som har allergiske reaksjoner på mango-hud, kan også ha alvorlige reaksjoner, giftig ivy og giftig eik. Dette skyldes tilstedeværelsen av urushol, en kjemisk tilstede i alle tre planter.

7. Tørket frukt

De skyldige bak tørre fruktallergier er sulfitter, Som l’svoveldioksid. Disse brukes til å bevare en hel rekke matvarer. I Den Europeiske Union, Produsenter er pålagt å merke pakket mat som inneholder sulfitter.

Hvis du er allergisk eller følsom for sulfitter, kan du ha reaksjoner når du spiser vin, eddik, frukt og tørket grønnsaker, bearbeidet kjøtt, frukt og grønnsaker i bokser og frosset og en rekke krydder.

8. Pølse

Pølser er svært bearbeidede matvarer med mange tilsetningsstoffer. En allergisk reaksjon etter å ha spist pølser kan skyldes et hvilket som helst antall av disse ingrediensene. Generelt antas det imidlertid at feilen er nitrated og nitritt additiver.

Når skal du se en lege

Uansett det faktum at du er allergisk mot en av & # 8220; åtte store & # 8221; Eller til andre vanligste matvarer, vil du oppleve lignende symptomer under en reaksjon. Kontakt legen din umiddelbart hvis du manifesterer et av følgende symptomer, siden anafylaksen kan være dødelig:

 • urticaria eller utslett
 • Tingling eller kløe til munnen
 • hevelse av lepper, tunge, hals eller ansikt
 • Oppkast og diaré
 • krampe
 • hoste
 • respiratoriske vanskeligheter
 • svimmelhet
 • Tap av kunnskap