Slik fjerner du riper fra briller

For den normale glassoperatøren kan en ripe på briller være irriterende som du har noe i øynene dine. Hva begynner å se ut som en flekk kan raskt rote i linser, blokkere visningen din.

Det er naturlig å ønske å løse dette problemet så raskt som mulig. Men de fleste metoder for å eliminere riper på briller vil ikke fungere, og de kan til og med bli verre. Dette inkluderer vanlige gjør-det-selv-rettelser, alt fra natriumbikarbonat til bilvoks.

Gjør det før

Før du prøver noe, rengjør brillene forsiktig med en mikrofiberduk designet for briller. Bruk et minimumstrykk og et vaskemiddel for briller eller vann og oppvaskmiddel.

Les denne artikkelen for å finne ut en enkel måte å rengjøre brillene på.

Fordi briller skraper så lett?

Hvis du føler at brillene skraper, uansett hva du gjør, er du ikke alene. Det er noen ting som gjør dem gjenstand for riper.

 • De fleste linser er ikke glass. Moderne briller de er laget av sofistikert plast. Disse materialene er holdbare og mer motstandsdyktige mot den daglige slitasje. Plasten er også tryggere enn glasset for å ha i nærheten av øynene, siden C’Det er liten risiko som bryter eller bryter. Imidlertid har plast en tendens til å skrape en liten # 8216; enkelt.
 • Sanden overholder linser. Pulvermider og lints pleier å holde seg til plastmateriale. Gni briller når du er på’linse er tilstede skitten, fluff eller pulver kan forårsake riper. Av denne grunn, tannkrem og bikarbonat av natrium, som har en kornet konsistens, ikke reparerer de riperede linsene.
 • Stoffene og vevene er vanskeligere enn det virker. Når de renser brillene, begår mange mennesker feil som ender med dem. Bruk en t-skjorte, lommetørkle for ansiktet, håndklær eller toalettpapir for å rengjøre linsene kan gi dem tepper av fluff.
 • Husholdningenes vaskemidler er slitende. På samme måte, rengjør brillene med et husholdningsglass, som Windex, fjerner linsene til deres beskyttende belegg. Dette kan gi briller mer utsatt for skade.

D: Du kan be om glasslinser? Glasset brukes fortsatt til linser?

A: Glasslinser er fortsatt laget for briller, men de brukes ikke veldig ofte fordi de ikke er like sikre. Hvis en glasslinse bryter, knuser og kan skade øyet. Videre er glasslinser mye tyngre enn plastlinser, slik at de kan lage briller mindre behagelig å ha på seg.

& # 8211; Ann Marie Griff, OD

Det er stygg å ha riper på briller?

Hvis du oppdager en liten ripe på brillene, sier Ashley Katsikos, en optometrist i San Francisco, om & # 8220; la det gå og # 8221;.

For små riper som ikke påvirker visningen, vedta tiltak for å hindre flere riper er den beste måten å ta vare på brillene dine fremover.

Vurder ideen om å kjøpe nye briller hvis riper på linsene er:

 • forårsaker visuelle lidelser
 • hindrer visjonen din
 • gir deg hodepine

Og DIY-rettelser?

Ifølge Katsikos bør du unngå å bruke innenlandske ingredienser som natriumbikarbonat eller tannkrem for å prøve å rengjøre eller fylle en skrape på brillene dine. & # 8220; Du vil ende opp med å skrape briller permanent & # 8221; sier.

Når du erstatter briller

Katsikos sier: når visuell forvrengning forårsaker en tilstrekkelig signifikant uskarphet for å hindre at pasienten utfører sine daglige aktiviteter & # 8221;, det er på tide å kjøpe nye linser. Du merker: Mange pasienter har en tendens til å legge merke til det mer under guiden & # 8221;.

Hvis du ser gjennom linsene hindrer visningen, forårsaker det visuelle forstyrrelser eller gjør deg hodepine, det er på tide å undersøke substitusjonene.

Kan en profesjonell hjelp med riper på briller?

 • Når det gjelder reparasjon, sannsynligvis ikke. Katsikos anbefaler ikke å gå til en optisk eller optometrist for å prøve å reparere en liten ripe. Det er sannsynlig at de ikke vil bli kvitt små riper.
 • For erstatning og forebygging, ja! Når du velger briller for briller, sørg for at du spør din leverandørinformasjon om ripebestandige beleggingsalternativer som kan legges til dem. Hvis brillene dine har en tendens til å skrape, kan belegget spare deg for langsiktige penger.

D: Du kan legge til et belegg på brillene for å beskytte dem mot ytterligere riper? Fordi eller hvorfor ikke?

A: Det er ikke mulig å legge til et beskyttende belegg til et objektiv etter at det er riper. Belegget brukes under produksjonen av målet og kan ikke brukes senere. Jeg anbefaler å legge til et ripebestandig linsebelegg når kjøpene. De fleste av beleggene har en 1 års garanti, så hvis den riper, selv med belegget, kan du erstatte dem gratis. Sjekk detaljene for dine spesielle linser med din optiske omsorgsleverandør.

& # 8211; Ann Marie Griff, OD

Forhindre riper på brillene dine

Den beste planen D’handling er å unngå riper på briller. Dette starter med kunnskapen om den beste omsorgspraksis.

 • Bruk et stivt tilfelle til å lagre det. Pass på å lagre briller i et stivt tilfelle når du ikke bruker dem. & # 8220; er alltid bedre å lagre briller i et tilfelle, ikke bare for å unngå å skrape linsene, men også for å hindre rammen i å bryte eller brette seg, sier Katsikos. & # 8220; bare kaste brillene med forsiden ned på bordet, eller i lommen, eller i posen / posen, eller henge dem med skjorten på skjorten.& # 8221;
 • Ikke la briller i bilen. Katsikos observerer: «En vanlig feil begått av mange pasienter er å forlate briller i # 8217; stekepar. Høye temperaturer kan ødelegge forskjellige belegg på linser, for eksempel anti-reflekterende belegg og ripebestandig belegg. Skader på disse belegget vil synes å være sprakk eller sprukket linse. & # 8221; L’Eksponering for ekstrem varme kan deformere formen på linsene, noe som kan påvirke utsikten betydelig.
 • Hold en mikrofiber klut på hånden. Invester i en mikrofiberduk og en spray for rengjøring av linsene godkjent av optikeren for å rense brillene riktig.

Rengjør alltid brillene nøye og bruk ikke husholdningsrensere eller papirskluker for å rengjøre overflaten.

L’

Hvis du har en skrape på brillene, prøv å ikke flekke det med fingrene eller med skjorten. Vent på å gå hjem og rengjør forsiktig brillene slik at du ikke er ferdig for å gjøre skrape dypere eller verre.

Ikke prøv gjør-det-selv-løsninger, for eksempel tannkrem eller natriumbikarbonat, som kan øke ripe.

Små riper er ikke verdens ende, men du kan gjøre ting for å unngå å få flere riper. Hvis riper har begynt å blokkere visningen eller gjøre deg vanskelig å kjøre, ta kontakt med din oftalmolog.