Slik bruker du metoder basert på vitenskap for å eliminere lukten fra klær

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Når vi vasker våre klær og våre ark, forventer vi at de skal gå ut fra # 8217; tørr, myk og duftende tørketrommel av frisk. Vi vil ikke sitte et sted fem timer senere, snuse våre klær rene og spørre oss: & # 8220;?& # 8221;

For å eliminere funky lukter som vedvarer i vaskeriet og for å hindre at unhealthy bivirkninger kommer i kontakt med huden vår, må vi forstå hvor de kommer fra og hva som er effektivt mot dem.

Her er noen vanlige hater lukter, sammen med noen metoder som støttes av vitenskapen for å eliminere dem.

Svette

L’Lukt av armhulene i skjorten kan skyldes # 8217; angst eller # 8217; treningsøkt, i alle fall hovedårsaken til det eller # 8217; lukt kan være svette. Selv om svetten ikke lukter alene, er lukten A’samspill mellom bakteriene og sekresjonene i din apokrine kjertel.

Typen av stoff du har på deg, kan faktisk gjøre ting mer stinkende. I en studie, Forskere har inkubert begge syntetiske bomullskjorter etter å ha blitt slitt i en intense spinnende sesjon. De fant mye mer mikrobiell vekst (og mye mer lukt) i syntetiske T-skjorter.

Først, pakke ut

La de polstrede klærne i en sneakerpose eller i en godt pakket kurv kan tillate proliferasjonsbakterier. Fjern dem, rist dem og lar luften komme til dem til du er klar til å vaske dem.

Derfor, forbehold

Hvis en vanlig vask ikke eliminerer lukten, fordypes klær til halvparten, nå i en 1: 4 løsning av eddik og vann.

En annen effektiv naturlig metode inkluderer # 8217; Soaking med 1/2 kopp natriumbikarbonat i en vask full av vann;.

Du kan også prøve en av de mange antibakterielle sprayene som er laget spesielt for klesvask. Hevder å drepe 99% av bakteriene som forårsaker dårlig lukt. (Kjøp sprayene nå.)

Vask og tørk som angitt på # 8217; etiketten.

Lukt

Bromodose & # 8211; det medisinske navnet på lukten av føtter & # 8211; Det er egentlig ikke forårsaket av svette føtter. Det er forårsaket av bakterier, ofte fra Brevibacterium-familien.

L’Lukt er produsert når bakterier bryter ned svette og død hud på føttene. De stinkende føttene kan også skyldes en soppinfeksjon på 8217, så hvis bedre føttene hygiene og ikke eliminerer lukten, må du kanskje snakke om det med legen din.

Det er to måter å eliminere lukten av føttene på:

Behandle føttene dine

Øv en god føtterhygiene:

 • Vask og tørk føttene nøyaktig hver dag
 • Bruk pustende strømper (selv om vinteren)
 • vekslende sko for ikke å ha på samme par hver dag

Antifungal og antiperspirantsprayer kan hjelpe. Det er også noen rettssaken At’Ginepro essensiell olje kan bidra til å kontrollere de stinkende føttene. Kjøp L’Juniper Olje her.

Sett sokkene

Den andre måten å eliminere lukten på føttene er å behandle vaskeriet.

Hvis lukten av føttene fortsatt stikker til sokker etter at de ble vasket og tørket, prøv å nedsenke dem i et eddikbad:

 • Bruk 2 kopper hvit eddik per liter d’vann og la sokkene bli impribert i 30 minutter.
 • Skyll eddik og vask som vanlig.
 • Han retched

  Først av alt: Anbefal retningslinjer Beskytt helsen din ved å ha på seg hansker mens du rengjør oppkast eller andre kroppsvæsker.

  Oppkast er en protein flekk. Det første trinnet for å eliminere lukten skraper bort stoffene og avhending dem trygt. Skyll stoffet i kaldt vann for å fjerne partikler, og vask deretter ved høy temperatur.

  Hvis instruksjonene for vevspleie tillater det, tørk i vaskemaskinen. Hvis lukten fortsetter, forbehandlet stinkende flekker med en pasta basert på natriumbikarbonat og vann. La deigen stå på stoffet i 30 minutter før du vasker i vaskemaskinen en gang til.

  Lukt av & # 8220; sport vagina & # 8221;

  Ifølge meningsmålingene som utføres av Yoga Journal og Yoga Alliance, rundt 36 millioner amerikanere De praktiserer yoga og ca 70% av dem er kvinner. De er mange yoga bukser. Og yoga bukser er vanligvis laget med syntetiske stoffer som holder bakterier og lukt.

  Hvis du har lagt merke til at treningsbuksehesten holder lukt, selv etter at du har vasket dem, er du ikke alene. Noen kaller det selv & # 8220; sport vagina & # 8221;.

  Å spre lukten, ikke reagere ved å betale annet vaskemiddel. For vaskemiddel betyr rest og rest betyr fanget lukt. I stedet tilsett 1/2 kopp hvit eddik til skyllesyklusen eller 1/2 kopp natriumbikarbonat til vaskesyklusen.

  Du kan også velge en av de mange sportsvaskemidlene på markedet. Gi en’se her.

  Ammoniak lukt i klut bleier

  Hvis du er en av de stadig mer mange familiene som bruker vaskbare bleier, kan du merke en akkumulering av ammoniakk lukt over tid, selv etter at bleier har blitt vasket.

  Legene på Pediatrisk sykehus i Seattle De sier at ammoniakk kan forårsake en liten kjemisk brenn og legge merke til at denne reaksjonen er mer vanlig når barn bærer klutbleier.

  Å kvitte seg med’ammoniakkakkumulering, noen bleier og grupper som produserer foreldre, anbefaler å fjerne bleier. Stripping det betyr bare å fjerne rester som kan felle lukter eller redusere bleie absorbency.

  Å stripe bleiene:

 • Maskin og tilsett halvpakke med RLR Klesvask tilsetningsstoff til syklusen. Det er ikke nødvendig å legge til vaskemiddel, siden målet ditt her er å kutte såpe rester.
 • Skyll gjentatte ganger til det er C’det er & # 8220; skum & # 8221;. Du vil være sikker på at alle sporene på # 8217; additiv er forsvunnet.
 • Det er også godt å bruke badekaret for denne prosessen.
 • Kjøp RLR Klesvask behandling.

  Form

  Mugg er en sopp som trives i varme og fuktige miljøer, så vaskemaskinen din er et ideal & # 8217;. Og det er ikke noe å ignorere.

  Selv om ikke alle er følsomme for mugg i klær eller vaskemaskin, Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) sier at folk med astma, respiratoriske sykdommer eller immunforstyrrelser, så vel som svært unge eller eldre, kunne manifestere symptomene som hissing, hoste eller øye kløe.

  Hvis du forlater klærne for lenge i vaskemaskinen, kan formen vokse. For å eliminere mugg fra klær og dens karakteristiske syre lukt, vask vevet interessert med 1 kopp hvit eddik eller natriumbikarbonat og legg til en skyllingssyklus.

  Du kan finne at du tørker klær alle’Åpen bidrar til å slette selv L & # 8217;.

  Et ekstra notat: Hvis du har en maskin, kan du oppmuntre muggvekst i bilen din med for mye vaskemiddel. Overskytende skum vil ikke unnslippe raskt og den ekstra fuktigheten kan være kilden til veksten av sporene.

  Parfyme lukt

  Aromaene som nører i klærfibre har vært tilkoblet Til alle slags skadelige effekter og farlig helse, inkludert:

  • eksem
  • Hodepine migrene
  • Angrep d’astma
  • Allergisk dermatitt

  Hvis du opplever en av disse, kan du faktisk vaske parfymen i klærne dine. Klesvask vaskemidler er blant de mest duftende produktene på markedet. Vokset jakke på noen blader av’tørker kan gjøre duften holder seg enda lenger.

  For å eliminere duftene som er igjen fra vaskemiddelet, fra kjøp i butikken eller fra # 8217; ivrige omgivelser i Protland Agnes, vasker klær og sengetøy med vaskemiddel uten parfyme, samt RLR-vaskemiddel eller vaske soda. Så forsiktig tørk.

  Tips: Natriumbikarbonat og natriumbikarbonat er ikke akkurat det samme. Du kan kjøpe natriumbikarbonat, eller du kan opprette en av deg.

 • Fordel et lag med 1/2 tommers natriumbikarbonat på bunnen av en panne.
 • Kok den i en 400 graders ovn for omtrent en’nå, til natriumbikarbonatet ikke ser ut som krystaller eller korn.
 • Gass

  Hvis du er vers en bit & # 8216; bensin på klær mens du fyller tanken, er det viktig å ta ytterligere forholdsregler når du vasker dem. (Hvis klærne er bensinfasen, er det sannsynligvis bedre å kaste dem bort.)

  L’lukt av bensin er ikke bare ubehagelig: det kan forårsake en brann eller en eksplosjon i vaskemaskinen eller i # 8217; tørketrommel.

  For å eliminere både lukten som den ytterligere fare, la tørre klær til den 24-timers luft i et godt ventilert rom (fortrinnsvis alle & # 8217, åpen).

  De Sikkerhetskommisjon av amerikanske forbrukerprodukter Anbefaler å rengjøre klærområdene med gassskisser og tørk dem helt alle & # 8217;. Når bensinresten er fjernet på denne måten, National Fire Protection Association Han sier at det er godt å vaske dem og tørke dem som vanlig.

  Og hvis lukten kommer fra bilen din?

  Hvis du har en frontlaster vaskemaskin, er du ikke fremmed for hektar lukt fra voksingen av mugg i # 8217; gummiring rundt døren.

  Når du utfører vårrengjøring, sprinkler eddik på gummitetet og rengjør det. Kjør deretter maskinen på den heteste innstillingen med to eddik kopper. Når syklusen er fullført, legg til en kopp natriumbikarbonat til maskinen og starter igjen.

  Hvis du har en Charge Vaskemaskin fra # 8217; høy, bruk 4 eddik kopper i syklusen og pause halvveis for å la det suge for en’nå før du fullfører syklusen.

  Det er også rengjøringsprodukter laget spesielt for vaskemaskiner. Kjøp dem her.

  L & # 8217;

  Å eliminere vedvarende lukt fra vasken gjelder ikke bare estetikken; estetikk: kan forhindre pusten og hudproblemer for deg og din familie.

  Mange lukter kan fjernes ved hjelp av en eddik eller natriumbikarbonat som en del av vaskesyklusen, og hvis de ikke virker, målretter kommersielle desinfeksjonsmidler og sportsvaskemidler også bakteriene som forårsaker lukt.

  Selv L’tørking av alle’Utendørsluft er et utmerket alternativ for å oppdatere vev. Uansett hvilken metode du bruker, må du kontrollere stoffet på stoffet på klærne dine for å beskytte fibrene.