Slik fjerner du en cyste: Medisinske prosedyrer, ettersalgsservice og mer

Cyster er poser som dannes i huden eller hvor som helst i kroppen. De er fulle av væske, luft eller annet materiale.

Det er mange forskjellige typer cyster. Årsakene inkluderer:

 • Blokker i kanalene
 • Piliferøse tvillingfollikler
 • infeksjon

Cyster er generelt ufarlige og krever ikke alltid behandling. Imidlertid bør de diagnostiseres av en lege.

Fortsett å lese for å finne ut når en cyste må fjernes, da de vanligvis fjernes, og hvorfor skal du få prosedyren utført av en lege.

Medisinske prosedyrer for fjerning av cyster

Det kan være vanskelig å identifisere en cyste i forhold til en koking, en hudabscess eller et tilbud og et annet enn det kan kreve behandling. Derfor er det viktig å konsultere en lege for diagnose.

Det er mulig at cysten din ikke skal fjernes. Legen kan anbefale en annen behandling i henhold til typen og posisjonen til cysten.

Når en cyste må fjernes, er det noen metoder som legen kan bruke:

Drenering

I lokalbedøvelse vil en lege utføre et lite snitt gjennom hvilken cyste kan dreneres. Legen kan sette litt & # 8216; av gasbind i såret, som kan fjernes etter en eller to dager. For å behandle eller forhindre infeksjon, må du kanskje ta antibiotika. Såret ditt bør helbrede innen en eller to uker.

Drenering anbefales ikke for epidermoid eller pilarcyster på huden. Prosedyren forlater disse cyster i huden, som til slutt vil ta dem tilbake.

Drenering kan også forårsake arr på overflaten av huden og under huden. Dette kan gjøre cyster vanskeligere å fjerne i fremtiden.

Sug med slank nål

For denne prosedyren vil en lege sette inn en tynn nål i cysten for å tømme væsken. Dette bør gjøre nåløpet mindre åpenbart.

Denne metoden kan brukes til brystcyster, som noen ganger kan komme tilbake. L’Suging med tynn nål brukes også til biopsiske prosedyrer for å avgjøre om en brystnodul inneholder tumorceller.

Kirurgi

Kirurgi er et alternativ for noen typer cyster, for eksempel gunchier, baker og dermoid cyster. L’Lokalbedøvelse kan brukes til å dumpe området. Etter å ha gjort et lite kutt, vil legen din trekke ut cysten.

Den kirurgiske fjerningen av cysten vil oversette til et arr. Størrelsen på arret avhenger av flere faktorer, inkludert størrelsen på cysten.

Gangliari cyster og bakercyster gjentas noen ganger etter operasjonen;.

Laparoskopi

Noen cyster, som de som utvikler seg i eggstokkene, kan fjernes av laparoskopisk. I denne prosedyren bruker en kirurg en skalpell for å utføre noen små snitt. Sett deretter et tynt kamera kalt laparoskop i ett av snittene for å hjelpe dem med å se og fjerne cyster.

Denne prosedyren oversetter til bare noen få små arr på grunn av den lille størrelsen på snittene.

AftersCare Home Treatment

Legen vil gi instruksjonene på postterapi. Disse kan inneholde følgende anbefalinger:

 • Hold teppet såret med en tørr bandasje. Det kan være en drenering i noen dager, så endre bandasjen som anbefalt.
 • Hvis en gasbind har blitt satt inn i såret, kan det være nødvendig å returnere fra legenes studie for fjerning eller kan bli fortalt hvordan du fjerner det alene.
 • Hvis oral antibiotika har blitt foreskrevet, ta dem til du fullfører dem alle, selv om såret ser helbredet ut.
 • Bruk antibiotika kremer eller salver som anbefalt.
 • Ta benk smertestillende eller smerte medisiner som foreskrevet.

Helbredetiden avhenger av typen cyster og fra hvordan den ble fjernet.

Risiko for å prøve å fjerne en cyste hjemme

Det kan være vanskelig å vite med sikkerhet hvis du har en cyste eller noe «8217; mer. Prøv å fjerne det alene kan være risikabelt av mange grunner:

 • Hvis det ikke er en cyste, kan du gjøre situasjonen verre.
 • Briste, klemme eller briste en cyste med et spiss objekt kan forårsake permanente infeksjoner og arr.
 • Hvis cysten allerede er smittet, risikerer du videre å spre det.
 • Du kan skade de omkringliggende vevene.
 • Hvis du ikke fjerner # 8217; hele cyster, kan bli smittet eller på slutten for å regrow.

Av disse grunnene bør du ikke prøve å fjerne en cyste alene.

Husholdningsartikler

De fleste cysterene på huden er ufarlige og løser fra seg selv. Men noen cyster kan være et tegn på en mer alvorlig underliggende helsetilstand. Før du prøver noen hjemmemedisin, kontakt legen din for diagnose og behandling.

Hvis legen din godkjenner, er det noen hjemmemedisiner som du kan prøve:

 • Bruk ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) teller for å lindre smerte.
 • Påfør en varm pakke fra 10 til 15 minutter, fra 3 til 5 ganger om dagen. Dette kan bidra til å lindre betennelse og oppmuntre drenering.
 • For øyelokkcyster, bruk OTC øyelokkservietter til å rengjøre drenering.
 • For brystcyster bærer den en støttebha som passer godt. Du kan også prøve en ny pakke.

Det kan være nødvendig fra noen få uker noen måneder før en cyste oppløsninger. Ellers, snakk med legen din om ytterligere rettsmidler eller fjerning av cyster.

Typer av cyster og forslag til forebygging

De fleste typer cyster kan ikke forebygges, men for noen kan du redusere risikoen.

Type cyster Beskrivelse Forslag til Pidermoid Cystforebygging De pidermoid cyster kan utvikle overalt under huden, spesielt ansikt, nakke og koffert. De er sakte og vanligvis indolor vekst. Brystcyster brystcyster er fulle av væske og som regel ikke-kreft. De er glatte, lett bevegelige med forskjellige grenser og kan være ømt for berøring. Det er ingen klar forebygging, men endringer i hormonelle prevensjonsmidler eller hormonbehandling kan bidra til å forhindre dannelsen av nye cyster. Cyster Gangliari Gangliari cyster utvikler vanligvis på hender eller håndleddene, men kan også forekomme på føtter eller ankler. De kan være runde eller ovale og er fulle av gelatinøs væske. De er vanligvis indolor med mindre de trykker på en nerve. Pellonidal cyster pellonidal cyster kan holde hår og døde hudceller. Har en tendens til å skje i nærheten av coccyxen og kan bli smittet og smertefullt. De kan være til stede ved fødselen eller utvikle seg etter en skade. Du kan redusere risikoen for fremtidige infeksjoner samtidig som du opprettholder det rene området og unngår tette klær. Ovariecyster ovariecyster er fulle av væske. De er generelt ufarlige og forårsaker ikke symptomer. Du kan ikke hindre ovariecyster, men du kan ta dem snart hvis du har regelmessige gynekologiske undersøkelser. Calazio en Calazio er en langsom og smertefri vekstcyste i øyelokket som utvikler seg når oljeproduserende kjertler hindrer. Vask hendene dine før du berører øynene dine, desinfiser og erstatt kontaktlinser som angitt, fjern trikset før du går i seng og kaster det gamle trikset. Bakercyster (poplitea) En baker cyste danner bak kneet på grunn av en lesjon eller sykdom som forårsaker flytende akkumulering. Det kan forårsake smerte, stivhet og hevelse. Cystisk akne i tilfelle av alvorlig akne, kan pus-dype cyster utvikle seg. De kan være smertefulle og kan forårsake arrdannelse. CYST Pilar Cyster som utvikler seg rundt hårsekkene, er CYST PILAR og finnes vanligvis på hodebunnen. Har en tendens til å løpe i familien. Mucosa cyster en slimete cyste er den som utvikler seg når slimet hindrer en kjertel. De kan bli funnet over eller rundt munnen eller på hender og fingre. I noen tilfeller kan du hindre fremtidige slimete cyster ved å fjerne piercinger til munnen. Cyster Schisi Branchia De forgrenede doble cyster er medfødte anomalier som finnes i nærheten av kjeften og nakken. Dermoid Cyster Dermoid Cyster er lukkede poser som dannes over eller nær overflaten av huden hvor som helst i kroppen. bro De er medfødte og kan fortsette å vokse.

Bilder av cyster

Ta bort

Selv om det kan være fristende, bør du ikke prøve å fjerne en cyste alene. De fleste av cysterene på huden er ufarlige og løser uten behandling.

Mens det er noen hjemme rettsmidler, krever noen cyster medisinsk behandling. Det er best å konsultere en lege for diagnose og behandlingsanbefalinger.