Hvordan stoppe Farring: 10 tips som fungerer

Beskrivelse

Gass er en vanlig del av livet og et naturlig biprodukt av et sunt fordøyelsessystem. Gassen i kroppen din må gå ut, ellers ville jeg briste som en ballong for full.

De fleste fart i mellom 14 og 23 ganger om dagen. Det kan virke mye, men de fleste fartsene er luktfrie og relativt ikke detekterbare. Det er normalt at folk føler seg som om å frykte mer enn andre, men det er vanligvis ikke sant.

Det meste av gassen som krysser, er inntatt luft. Svelg luft om dagen mens du spiser og drikker. Andre gasser er produsert i fordøyelseskanalen når maten du spiser er nedbrytet.

Fartsene består hovedsakelig av luktfrie damper som karbondioksid, oksygen, nitrogen, hydrogen og noen ganger metan.

Selv om gass er en normal del av livet, kan det være ubeleilig. Du kan ikke slutte å kjempe helt, men det finnes måter å redusere mengden gass i systemet.

1. Han spiser sakte og bevisst

Det meste av gassen i kroppen din er inntatt luft. Selv om det er umulig å helt unngå å innta luft, kan du redusere beløpet du inntar. Når du spiser raskt, svelger du mye mer luft enn når du spiser sakte.

Dette gjelder spesielt når du spiser i bevegelse. Unngå å spise mens du er engasjert i andre aktiviteter, for eksempel å gå, kjøre eller sykle.

2. Ikke tygge gummien

Folkene som tygger dekk i løpet av dagen, svelger mye mer luft enn de som ikke gjør det. Hvis du er bekymret for å holde det friske pustet, prøv å spise en mynte uten sukker. En langvarig munnvann kan også bidra til å redusere bakterier som forårsaker halitose i munnen.

Kjøp en munnvann.

3. Reduser matvarer som produserer gass

B

Noen matvarer produserer mer gass enn andre. Noen karbohydrater er vanlige skyldige, inkludert de med fruktose, laktose, uoppløselige fibre og stivelse. Disse karbohydrater er gjæret i # 8217; stor tarm og har en historie om å forårsake fordøyelsesproblemer.

Mange mennesker med Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS) Opplev et lavt fodmap diett (gjærbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler), som unngår gjærbare sukkerarter.

Imidlertid er mange av disse matvarene som produserer gass en viktig del av et sunt kosthold. Du vil sannsynligvis ikke trenge å fullstendig eliminere disse matvarene fra kostholdet ditt, men du kan spise mindre.

Karbohydrater som produserer felles gasser inkluderer:

  • Komplekse sukkerarter: Bønner, kål, Brusselspirer, Brokkoli, Asparges, Hele korn, Sorbitol og andre grønnsaker.
  • Fruktose: løk, artisjokker, pærer, drinker, fruktjuicer og andre frukter.
  • Laktose: Alle meieriprodukter, inkludert melk, ost og iskrem.
  • Uoppløselig fiber: De fleste frukt, Bran D’havre, erter og bønner.
  • Amidi: Poteter, pasta, hvete og mais.

4. Sjekk om matintoleranser med en slettingsdiett

Matintoleranser er forskjellig fra matallergi. I stedet for en allergisk respons, forårsaker matintoleranser fordøyelsessykdommer som diaré, gass, hevelse og kvalme. A’vanlig matintoleranse er laktoseintoleranse. Laktose finnes i alle meieriprodukter.

En slettingsdiett kan hjelpe deg med å konsentrere deg om årsaken til overflødig gass. Prøv å eliminere alle meieriprodukter fra kostholdet ditt.

Hvis du fortsatt har unormale gasser, kan du prøve å eliminere maten som produserer gass oppført ovenfor. Så, sakte begynner å legge til mat igjen en om gangen. Bevare detaljerte poster av dine måltider og symptomer som vises.

Mens mange tror at de kan ha en Glutenintoleranse på 8217, er det viktig å konsultere en gastroenterolog for å utelukke cøliaki før du starter et glutenfritt kosthold. Gluten ligger i alle hvete produkter, for eksempel brød og pasta.

Vær fri for Gluten vil påvirke nøyaktigheten av enhver test som må gjøres for å evaluere cøliaki, så vent til å høre legen din før du fjerner gluten fra kostholdet ditt.

5. Unngå brus, øl og andre karbonerte drikker

Boblene d’luft funnet i karbonatiserte drikker er kjent for deres evne til å produsere burps. Men en del av Quest’luft vil også være vei gjennom fordøyelseskanalen og vil komme ut av kroppen gjennom endetarmen. Prøv å erstatte karbonatiserte drinker med vann, te, vin eller juice uten sukker.

6. Prøv enzymatiske kosttilskudd

Beano er en tellermedisin (OTC) som inneholder et fordøyelsesenzym kalt a-galaktosidase. Hjelper med å bryte opp komplekse karbohydrater.

Tillater disse komplekse karbohydrater å brytes ned i # 8217; tynntarmen, i stedet for å bevege seg til # 8217; tarmkrassen som skal brytes ned av gassprodusenter bakterier.

TIL Studere fra 2007 De oppdaget at A-Galactosidase betydelig reduserer tyngdekraften av flatulens etter et måltid basert på bønner. Men hjelper ikke med gassen forårsaket av laktose eller fibre.

Laktaid inneholder et enzym som kalles laktase som hjelper mennesker med laktoseintoleranse for å fordøye meieriprodukter. Det bør også tas før du spiser. Noen meieriprodukter er også tilgjengelige med redusert laktoseinnhold.

Kjøp Beano og Lactaid.

7. Prøv probiotika

Fordøyelseskanalen din er full av sunne bakterier som hjelper deg med å bryte ned mat. Noen sunne bakterier kan faktisk bryte ned l’gassformig hydrogen som andre bakterier produserer under fordøyelsen.

Probiotika er kosttilskudd som inneholder disse gode bakteriene. Mange tar dem til å redusere symptomene på fordøyelsessykdommer eller å behandle kroniske forhold som IBS L & # 8217.

Kjøp probiotika.

8. Slutt å røyke

Hver gang du tar et skudd fra en sigarett, en sigar eller en elektronisk sigarett, svelget luft. Røyking kan ofte legge mye mer luft i kroppen din.

9. Behandle din forstoppelse

Når poet, som inneholder tonnevis av bakterier, forblir i tykktarmen i lange perioder, fortsetter å gjære. Denne gjæringsprosessen gir mye gass som ofte er mer stinkende.

Det første trinnet i behandling av forstoppelse øker vanninntaket. Drikk hvor mye vann kan hjelpe deg med å få ting til å bevege seg. For det andre øker det fiberinntaket med frukt og grønnsaker eller et fibertilskudd som en metamucil.

Kjøp metamucil.

Hvis det ikke virker, prøv en delikat mykner som Linece eller Miralax.

Kjøp mykemidler for avføringen.

10. Øk din fysiske aktivitet

Flytte kroppen din kan hjelpe deg med å sette fordøyelsessystemet i bevegelse. Prøv et moderat operativnivå fra fire til fem dager i uken. Du kan også prøve en langsom tur etter rikelig måltider.

Når jeg skal se en lege?

De fleste tilfeller av overflødig gass er ikke et tegn på noe alvorlig. Du vil nok se noen forbedringer fra endringer i livsstil eller benk. Å holde en matdagbok kan være nyttig for å avgjøre om du har utviklet en’matintoleranse.

Løs en avtale med legen din dersom symptomene dine plutselig blir alvorlige eller hvis du finner:

  • smerte
  • kvalme
  • Han retched
  • diaré