Hvordan en blodpropp blir hørt?

Beskrivelse

Blodpropper er et alvorlig problem, da de kan være farlige for livet. Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), et estimat Til 900.000 mennesker I USA lider de av denne tilstanden hvert år. CDC estimerer også at hvert år fra 60.000 til 100 000 mennesker dør for denne tilstanden.

Når en blodpropp oppstår i en av venene, er det snakk om venøs tromboembolisme (TEV). Hvis du også er litt bekymret for å ha en, ring legen din umiddelbart. Symptomene på blodpropper kan variere. Det er også mulig å få blodpropp uten symptomer.

Fortsett å lese for å lære om noen av symptomene som kan indikere en blodpropp.

Blodpropp i beinet

En blodpropp som manifesterer seg i en av kroppens hovedårer kalles dyp venøs trombose (TVP). De er vanligere i bena eller i hofteområdet. Selv om den enkle tilstedeværelsen av en blodpropp i bena ikke vil skade deg, kan kluten komme av og sette inn i lungene dine. Dette fører til en alvorlig og potensielt dødelig tilstand kjent som lungeemboli (EP).

Tegnene på en blodpropp i beinet inkluderer:

 • opphovning
 • rødhet
 • smerte
 • ømhet

Disse symptomene indikerer spesielt en blodpropp når de forekommer i ett ben. Dette er mer sannsynlig at du har en blodpropp i et ben i stedet for i begge bena. Det er imidlertid andre forhold og faktorer som kan forklare disse symptomene.

Å bidra til å skille mellom en potensiell blodpropp fra andre årsaker, Thomas Maldonado, MD, vaskulær kirurg og medisinsk direktør for Venøs tromboembolisk senter På Nyu Langone Medical Center, tilbød noen mer detaljerte refleksjoner på hva noen kunne føle om han hadde en blodpropp.

Først smerte kan minne om en alvorlig muskelkrampe eller en Charley hest. Dersom benet er svellet, løfter det eller dekke den med isen vil ikke redusere den svellende hvis det er en blodpropp. Hvis glasur eller heve føttene gjør hevelse nedgang, kan du ha en muskel skader.

Med en blodpropp, selv benet føles varm når blodpropp verre. Du kan også merke en svak rødlig eller blålig tone på huden din.

Du bør ikke bekymre deg om en blodpropp hvis smertene i bena blir verre med trening, men lettet fra resten. Dette er mest sannsynlig et resultat av dårlig blodstrømmen gjennom arteriene i stedet for TVP, sa Maldonado.

Blodpropp i brystet

Blodpropper kan være vanligere på bunnen av bena, men kan også forekomme i andre deler av kroppen. Stedet hvor blodpropper dannes og hvor de slutter å påvirke symptomene du har og konsekvensene.

For eksempel, når en blodpropp dannes i hjertets arterier og blokkerer blodet, kan det forårsake hjerteinfarkt. Eller en blodpropp kunne nå lungene og forårsake en ep. Begge kan være farlig for livet og ha lignende symptomer.

Brystsmerter er et tegn på at noe er galt, men å forstå om det er et hjerteinfarkt, et EP eller bare en «8217; fordøyelsesbesvær kan være vanskelig.

Ifølge Maldonado kan brystsmerteren forbundet med en EP synes å være en akutt smerte som blir verre ved hvert pust. Denne smerten kan også komme med:

 • plutselig kortpustethet
 • Akselerert hjerterytme
 • kanskje en hoste

En brystsmerter som virker mer som en elefant som sitter på deg, kan være et tegn på en potensiell hjertehendelse, som et hjerteinfarkt eller angina. Smerten som følger med et potensielt hjerteinfarkt, kan konsentrere seg om brystet. Det kan også utstråle til venstre på kjeven eller skulderen og venstre arm.

Hvis du er svett, eller du har den som ser ut som en «8217; fordøyelig sammen med brystsmerter, er dette mer grunn til bekymring for et hjerteinfarkt, sier Patrick Vaccaro, MD, MBA, direktør for divisjonen av vaskulære sykdommer og Kirurgi på Ohio State University Wexne Medical Center.

Begge forholdene er alvorlige og begge krever ytterligere umiddelbar medisinsk behandling.

Brystsmerter skyldes overbelastning eller hissing pust? Er mer konsistent med Athma, sa Maldonado.

Blodpropp i # 8217; Abdomen

Når en blodpropp dannes i en av hovedårene som drenerer blod fra # 8217; tarmene, snakker vi om mesenterisk venøs trombose. En blodpropp her kan forstyrre blodsirkulasjonen i tarmen og forårsake indre skade i det området. Tidlig fangst av en blodpropp i # 8217; magen kan føre til et bedre perspektiv.

Noen mennesker er mer utsatt for denne typen blodpropp enn andre, sier Caroline Sullivan, profesjonell sykepleier og assisterende professor ved Columbia University School of Nursing. Dette inkluderer alle som har en tilstand som forårsaker svelling av vevet som omgir blodårer, for eksempel:

 • blindtarmitt
 • kreft
 • divertikulitt
 • Pankreatitt eller akutt bukspyttkjertel svelling

L & # 8217, inntak av piller og Østrogenbaserte midler øker også sannsynligheten for at denne typen av koagel.

Symptomene på en blodpropp i # 8217; buk kan omfatte abdominal smerte, hevelse og oppkast. Hvis magesmerter blir verre etter å ha spist eller forverret over tid, er det mer sannsynlig å være forbundet med en blodpropp, sa Sullivan.

Denne smerten kan være alvorlige, og det virker som han kommer ut av ingenting. Det er ikke noe du sannsynligvis prøvd før, sier Vaccaro, som sammenlignet det å & # 8220; noen av de verste smertene som en person kan prøve & # 8221;.

Blodpropp i hjernen

Blodpropp som dannes i rommene på hjertet eller i carotis arteriene i nakken har potensial til å nå hjernen. Dette kan føre til hjerneslag, forklarte han Sullivan.

Tegnene på slag inkluderer:

 • Svakhet eller nummenhet på den ene side av legemet
 • Se lidelser
 • Vanskeligheter med å snakke tydelig
 • Vanskelighetsgrad å gå
 • Manglende evne til å tenke klart

I motsetning til de fleste andre tegn på blodpropp, har Vaccaro lagt merke til at du vil sannsynligvis ikke føle smerte med et slag. & # 8220; men det kan være en hodepine & # 8221; sa.

For mer informasjon om hvordan det kan være en blodpropp, les noen sanne historier om folk som har opplevd en til National Blood Clot Alliance (NBCA).

Når skal du ringe legen din

Kontakt legen din hvis du tror det er også en liten sjanse for at du kan få blodpropp.

Blodproppen er først diagnostisert, behandlingen kan startes og [] muligheten for permanent skade kan reduseres & # 8221; sa vaccaro.