Meningitt: Når tenåringer vaksinerer og med hvilken frekvens

Meningitt er en alvorlig tilstand der en infeksjon fører til hevelsen i membranene som omgir hjernen og ryggmargen. Meningittet kan byttes snart som en forkjølelse eller en «8217; påvirkning på grunn av symptomer som høy feber og sterk hodepine. Men hvis ikke diagnostisert eller behandlet, kan meningitt føre til alvorlige komplikasjoner. Det kan også være farlig for livet.

Gode ​​nyheter? C’Det er en måte å beskytte barnet ditt mot bakteriell meningitt og dets komplikasjoner: Vaksinasjon. Det er imidlertid ikke så enkelt som å gå til legen for en meningittskudd. Finn ut mer om hvilke typer vaksiner mot meningitt og på når barnet ditt skal få dem.

Typer av vaksiner

Det er bare en vaksine mot meningitt som dekker alle typer meningitt. Dette skyldes det faktum at meningitt har mer enn en årsak. I følge Mayo Clinic, De fleste amerikanske pasienter kontrollerer meningitt fra en joisk infeksjon på en «8217;. Selv bakterier, parasitter og sopporganismer kan forårsake meningitt.

Men bakteriell meningitt har en tendens til å være den farligste typen, noe som forårsaker mer alvorlige komplikasjoner og i noen tilfeller død. Den vanligste og bekymringsfulle bakteriekilden er Neisseria Meningitidis-bakterien. Det er den vanligste årsaken til bakteriell meningitt i USA blant mennesker i alderen mellom 2 og 18 år. Det er også typen bakterier mot hvilke meningittvaksiner gir beskyttelse.

Meningitt-vaksinene er tilgjengelige i forskjellige former for noen bakterielle grupper. Tenåringer og unge voksne kan motta den konjugerte meningokokkvaksinen (MCV4), som dekker de fire vanligste bakterielle serotypene & # 8211; A, CW og Y & # 8211; eller meningokokkvaksinen til serogruppen B (Menb). Begge brukes til å hindre bakteriell meningitt. MCV4 gir langsiktig beskyttelse (spesielt når tilbakekalling skudd utføres når det er nødvendig). Menb gir kortsiktig beskyttelse mot en bestemt stubbe av infeksjonen.

Når vaksinering

Nøkkelen til meningittvaksiner er å sørge for at barnet ditt mottar dem til rett tid. Ditt barn kan motta MCV4-vaksinen hvis:

  • Mellom 11 og 15 år. Etter den første MCV4-vaksinen, vil barnet motta en tilbakekallingsdose etter fem år.
  • Etter 16 år. I dette tilfellet trenger barnet ditt ikke noe tilbakekall. Viktig å merke seg: det er bedre å få vaksiner før i stedet for etterpå. Dette vil bidra til å forhindre meningitt i løpet av de øvre årene.
  • Studenter i det første årets universitet. Dette gjelder for de som ikke har mottatt en diagnose eller har mistet tilbakekallingsbildene.
  • De som trodde av en barnelege krever ekstra beskyttelse. Dette skyldes underliggende sykdommer. Eksempler inkluderer forstyrrelser i immunsystemet eller en skadet milt.

Teknisk sett er menb-vaksinen godkjent for barn over 10 år. Legen kan anbefale en dose i en ung alder dersom barnet har immunforsvar. Men menyen brukes vanligvis rundt 16 år American Academy of Pediatrics Anbefaler Menb Shots for ungdom i alderen 16 og 18 år. Det kan imidlertid administreres til unge voksne opptil 23 år.

Det er for sent å vaksinere?

Svaret på dette spørsmålet er ikke så klart. Hvis du har en ikke-vaksinert tenåring rettet til college, C’Det er fortsatt tid til å få ham til å gjøre vaksiner. Din sønn kan også trenge en annen injeksjon på 8217, hvis han hadde preetolescerende vaksinen. Det antas at vaksiner mot meningitt varer i omtrent fem år, ifølge Centro for helsen til unge kvinner.

Voksne kan også få vaksinen mot meningitt hvis deres leger anbefaler det. Noen situasjoner kan rettferdiggjøre bruken av meningittvaksinasjoner. Eksempler inkluderer fjerning av milten, gå til et militært felt eller reiser alle & # 8217;.

Hva skjer hvis du hopper over en vaksinasjon?

Hopping av vaksinasjonen mot barnets meningitt betyr ikke nødvendigvis at barnet ditt vil bli smittet. Men meningittvaksiner er utvilsomt den beste forsvarslinjen til barnet ditt mot denne farlige livsinfeksjonen. Fordi bakteriell meningitt har en tendens til å være mer aggressiv og alvorlig enn andre årsaker til meningitt, er vaksinasjon den beste måten å beskytte barnet mot bakteriell meningitt.

Det er viktig å merke seg at antibiotika ikke virker mot viral meningitt. Antiviraler kan hjelpe, men den virale formen av meningitt blir vanligvis behandlet med tid og hvile i sengen. Antifungals og antibiotika kan brukes til andre mindre vanlige former for meningitt. Men de brukes vanligvis som omretjoner når infeksjonen allerede har tatt foten.