Hvordan kroppen din endres under graviditet: Hormoner, bryster og mer

Del på Pinterest

Beskrivelse

Graviditet bringer en rekke endringer i kroppen. De kan variere fra vanlige og forventede endringer, som hevelse og oppbevaring av væsker, til de som er mindre kjent som endringene i sikte. Fortsett å lese for å lære mer om dem.

Hormonelle endringer under graviditeten

De hormonelle og fysiologiske endringene som kommer fra graviditet er unike.

Gravide kvinner opplever plutselige og dramatiske økninger av østrogen og progesteron. De opplever også endringer i mengden og funksjonen til en serie andre hormoner. Disse endringene påvirker ikke bare på’humør. De kan også:

Ekstrogene endringer og progesteron

Østrogen og progesteron er de viktigste hormonene i graviditeten. En kvinne vil produsere mer østrogen under en graviditet enn gjennom hele sitt liv når hun ikke er gravid. L’økning i østrogen under graviditet tillater livmor og placenta av:

Videre antas østrogen å spille en viktig rolle i # 8217; hjelpe fosteret til å utvikle og modne.

Østrogen nivåer øker stadig under graviditeten og når toppen i tredje kvartal. Den raske økningen i østrogennivået i første kvartal kan forårsake noen av kvaltene forbundet med graviditet. I løpet av andre kvartal spiller den en viktig rolle i utviklingen av den melkekanalen som utvider brystet.

Nivåene av progesteron er også ekstraordinært høy under graviditeten. Endringer i progesteron forårsaker en slapphet eller en løsning av ledbånd og ledd i hele kroppen. Videre øker høye nivåer av progesteron dimensjonene av interne strukturer, for eksempel ureteri. Ureteri Koble nyrene med morsblæren. Progesteron er også viktig for å transformere livmoren fra størrelsen på en liten pære og # 8211; I sin ikke-gravide tilstand & # 8211; På en livmor som kan huse et begrepet barn.

Graviditetshormoner og treningsskader

Selv om disse hormonene er helt grunnleggende for en vellykket graviditet, kan de også gjøre operasjonen vanskeligere. Siden ledbåndene er mer løs, kan gravide kvinner være mer utsatt for forvrengninger og strekker av ankelen eller kneet. Imidlertid har ingen studie dokumentert en økning i hastigheten på lesjoner under graviditet.

L’hele holdning av en gravid kvinne endres. Hans bryster er større. Hans mage vender seg fra tallerkenen eller konkav til veldig konveks, og øker krumningen på ryggen. L’Kombinert effekt beveger tyngdepunktet fremover og kan føre til endringer i følelsen av likevekt.

Vektøkning, oppbevaring av væsker og fysisk aktivitet

L’Vektøkning hos gravide øker arbeidsbelastningen på kroppen fra enhver fysisk aktivitet. Denne ekstra vekt og tyngdekraften reduserer sirkulasjonen av blod og kroppsvæsker, spesielt i underkroppene. Som et resultat beholder gravide kvinner væsker og advare hevelse i ansiktet og lemmer. Denne vekten i vann legger til A’annen begrensning Alle’Øvelse. Oppdag naturlige behandlinger for hovne hender.

Mange kvinner begynner å legge merke til en liten hevelse i løpet av andre kvartal. Ofte fortsetter det i tredje kvartal. Denne økningen i væskeoppbevaring er ansvarlig for en betydelig vektøkning som kvinner opplever under graviditeten. Forslagene for å lindre hevelse inkluderer:

L’Vektøkning er vanligvis hovedårsaken til at kroppen ikke kan tolerere driftsnivå for før graviditet. Dette gjelder også ekspert idrettsutøver, D & # 8217, elite eller profesjonell. Rund ligament spenning, l’stigende størrelser av livmor og # 8217; bekken ustabilitet på grunn av laksiteten av leddbånd kan forårsake en økning i ubehag under øvelsen.

Tips: For moro skyld, ta et bilde av deg selv fra sideprofilen ALL’Start av graviditet, ved hjelp av din beste holdning. Ta en og # 8217; et annet bilde i nærheten av utløpsdatoen og sammenlign disse sideprofilene. Endringer er bemerkelsesverdige, nei?

Sensoriske endringer

Graviditet kan drastisk endre måten en kvinne lever verden gjennom visning, smak og # 8217; lukt.

Visjonendringer

Noen kvinner opplever visjonendringer under graviditet, preget av en større myopi. Forskere vet ikke nøyaktige biologiske mekanismer ved foten av endringer i visjonen. De fleste kvinner går tilbake til pre-graviditet visjon etter fødsel.

Vanlige endringer under graviditeten inkluderer uskarphet og ubehag med kontaktlinser. Gravide kvinner opplever ofte en økning i intraokulært trykk. Kvinner med preeklampsi eller svangerskapsdiabetes kan bli utsatt for høy risiko for sjeldne øyeproblemer, for eksempel retina-løsning eller synstap.

Endringer av smak og lukt

De fleste kvinnelige eksperimenter endres i følelsen av smak under graviditeten. Generelt foretrekker de mer saltede matvarer og søteste matvarer enn ikke-gravide kvinner. De har også en høyere terskel for hard, saltet og søtsaker smaker. Disfeople, en reduksjon i evnen til å smake, er mer vanlig manifestert under graviditetens første trimester.

Noen smakpreferanser kan variere avhengig av kvartalet. Selv om mange kvinner auditions en følelse av smak dempet i en kort periode etter fødsel, gjenvunnet generelt full smakskapasitet etter graviditet. Noen kvinner opplever også en metallisk smak i munnen under graviditeten. Dette kan forverre kvalme og kan indikere en ernæringsmessig ubalanse. Mer informasjon om endret smak.

Noen ganger rapporterer gravide kvinner også endringer i deres følelse av # 8217; lukt. Mange beskriver større bevissthet og følsomhet for en rekke lukt. Det er få sammenhengende og pålitelige data som indikerer at gravide kvinner gjør og faktisk identifiserer visse lukt og intensiteter av lukt mer enn deres ikke-gravide kolleger. Imidlertid rapporterer det store flertallet av gravide kvinner en oppfattet økning i deres følelser for å lukter.

Bryst og livmorhalsendringer

Hormonelle endringer, som starter i første kvartal, vil føre til mange fysiologiske endringer i hele kroppen. Disse endringene bidrar til å forberede mors kropp for graviditet, fødsel og # 8217; amming.

Brystendringer

Brystet av gravide gjennomgår ofte en rekke vesentlige endringer under graviditet mens kroppen forbereder seg til å forsyne baby melk. Graviditetshormoner som påvirker hudpigmentering, mørker ofte areolaen. Som brystet vokser, kan gravide kvinner føle ømhet eller følsomhet og legge merke til at venene er mørkere og brystvorten stikker ut mer enn før graviditeten. Noen kvinner kan utvikle strekkmerker på brystet, spesielt hvis de lider av rask vekst. Mange kvinner vil også vurdere en økning i brystvorten og # 8217; areola.

Ofte vises små fremspring på areolen. De fleste kvinner vil begynne å produsere, og til og med på & # 8220; små mengder av en tykk og gulaktig substans i andre kvartal. Dette stoffet er også kjent som Colostrum. I tillegg til å produsere kolostrumet for barnets første tilførsel, ekspanderer melkekanalene i brystet i forberedelse til produksjon og bevaring av melk. Noen kvinner kan legge merke til små klumper i brystvevet, som kan skyldes dotti kanaler blokkert. Hvis knutene forsvinner etter massasje brystet i noen dager og oppvarmet med vann eller en klut, bør en lege undersøke nodulen på det neste prenatale besøket.

Cervical endringer

Livmorhalsen, eller # 8217; inngangen i # 8217; uterus, gjennomgår fysiske endringer under graviditet og arbeidskraft. I mange kvinner er cervical stoffet tykkere og blir solid og glandular. Inntil noen uker før fødselen kan livmorhalsen myke og utvide seg på grunn av det voksende barnets press.

ALLE’Start av graviditet, livmorhalsen produserer en ofte slimdeksel for å forsegle livmoren. Hetten blir ofte utvist på slutten av graviditeten eller under fødsel. Dette kalles også blodig show. Stripet mucuso med en liten mengde blod er vanlig mens livmor er forberedt på arbeidskraft. Før fødsel strukket livmorhalsen betydelig, myker og thinters, slik at barnet skulle gå gjennom fødselskanalen. Finn ut mer om Travaglios faser og hvordan du kan påvirke livmorhalsen.

Endringer i hår, hud og negler

Mange kvinner vil oppleve endringer i # 8217; fysisk utseende av huden deres under graviditeten. Selv om de fleste er midlertidig, kan noen, som strekkmerker, forårsake permanente endringer. Videre er kvinner som opplever noen av disse hudendringene under graviditeten mer sannsynlig å oppleve dem igjen i fremtidige graviditeter eller til og med under L’hormonelle prevensjonsmidler.

Hår og spikerendringer

Mange kvinner opplever endringer i veksten av hår og negler under graviditeten. Hormonelle endringer kan noen ganger forårsake en «8217; overdreven høst eller hårtap. Dette gjelder spesielt hos kvinner med en familiehistorie av kvinnelig alopecia.

Men mange kvinner opplever vekst og # 8217; hårtykkelse under graviditet og kan til og med legge merke til hårvekst på uønskede steder. Pelet vekst kan forekomme på ansikt, armer, ben eller rygg. De fleste endringer i hårveksten vender tilbake til normal etter fødselen av barnet. Det er imidlertid vanlig at håravfall eller økning i hårtap forekommer opptil ett år etter fødsel, siden hårsekkene og hormonnivåene gjenvinnes uten L’påvirkning av hormonene i graviditeten.

Mange kvinner opplever også raskere spikervekst under graviditeten. Spis godt og ta prenatale vitaminer øker graviditetsveksthormonene. Selv om noen kan finne endring, kan mange legge merke til en økning i neglelagbarhet, pauser, furer eller keratose. Sunn diettendringer for å øke neglekraften kan bidra til å forhindre brudd uten neglekjemikaliene.

«Mask» av graviditet og hyperpigmentering

Det store flertallet av gravide opplever en slags hyperpigmentering under graviditet. Består av en mørking av hudtone på kroppsdeler som områdene, kjønnsorganene, arr og soloppgangslinje (en mørk linje) i midten av # 8217; Abdomen. L’Hyperpigmentering kan forekomme hos kvinner i enhver hudtone, selv om det er mer vanlig hos kvinner med mørkere hudfarge.

Dessuten, opptil 70 prosent Gravide kvinner eksperimenterer en mørkelse av ansiktets hud. Denne tilstanden er kjent som melasma, eller ‘8220; Mask & # 8221; svangerskap. Det kan forverres av solen og strålingseksponeringen, så under graviditet er det nødvendig å bruke et bredt spektrum drue / UVB solkrem daglig. I de fleste tilfeller løser Melasma etter graviditet.

Strekkmerker

Strektene (striae grandidarum) er kanskje den mest kjente hudendring av graviditet. De er forårsaket av en kombinasjon av fysisk strekning av hud og effekter av hormonelle endringer på / hud elastisitet. Opptil 90 prosent Kvinner utvikler strekkmerker i den tredje trimesteren av graviditet, ofte på brystet og på i magen. Selv om viola-rosenrødstrekkmerker aldri kan forsvinne helt, demper ofte fargen på den omkringliggende huden og smale størrelser etter fødselen. Strekkmerker kan kløe, så gjelder deretter kremer for å myke og redusere ønsket om å klø og muligens skade huden.

Talpa og Freckle endres

L’Hyperpigmentering forårsaket av hormonendringer under graviditet kan forårsake endringer i fargen på og fregner. En viss mørkning av i, fregner og cravings kan være ufarlig. Men det er alltid en god ide å konsultere en dermatolog eller en lege for endringer i størrelse, farge eller form.

Graviditetshormoner kan også føre til utseendet på mørke hudpunkter som ofte er uforutsigbare. Selv om de fleste av hudpigmenteringsendringene vil forsvinne eller forsvinne etter graviditet, kan noen endringer i fargen på molen eller fregnet være permanent. Det er en god ide å gjøre hudkontroll for potensielle hudkreft eller hudforhold som er spesifikke for graviditet hvis du merker endringer.

Hudutbrudd og spesifikke graviditetsstyrker

Små prosentandeler av kvinner kan oppleve spesifikke hudforhold for graviditet, for eksempel Papppp (pruriginøse ortikkpapirer og graviditetsplater) og follikulitt. De fleste forhold involverer pustler og røde fremspring langs L’mage, ben, armer eller rygg. Selv om de fleste hudutbrudd er ufarlige og løser raskt etter fødselen, kan noen hudforhold knyttes til for tidlig fødsel eller problemer for barnet. Disse inkluderer intrarepathic cholestasis og pemphigoid svangerskap.

Endringer i sirkulasjonssystemet

Følgende er vanlige under graviditet:

På grunn av den raske utvidelsen av blodkar og # 8217; stressøkning på hjertet og lungene produserer gravide kvinner mer blod og må bruke mer forsiktighet med øvelsen i forhold til ikke-gravide kvinner.

Heartbeat og blodvolum under graviditet

I løpet av den andre trimesteren av graviditeten fungerer hjertet til moren på hvile 30 prosent 50 Vanskeligere. Mesteparten av denne økningen kommer fra et mer effektivt hjerte, som utdriver mer blod til hvert slag. Hjertefrekvensen kan øke opp til 15-20% under graviditet. Det er ikke sjeldent å komme nær 90-100 slag per minutt i tredje kvartal. Blodvolumet øker gradvis under graviditeten opp til # 8217; forrige måned. Plasmavolumet øker med 40-50% og massen av røde blodlegemer med 20-30%, og skaper behovet for større jerninntak og folsyre.

Blodtrykk og trening

Det er to typer sirkulasjonsendringer som kan påvirke # 8217; trening under graviditet. Graviditetshormoner kan plutselig påvirke tonen i blodårene. A’plutselig tap av tone kan forårsake en følelse av svimmelhet og kanskje til og med et kort tap av bevissthet. Dette skyldes at trykkfallet sender mindre blod til hjernen og sentralnervesystemet.

Videre kan en intens øvelse føre til en reduksjon i blodstrømmen ALLE’livmor mens du avleder blod til musklene. Dette har imidlertid ikke vist seg å ha en langsiktig innvirkning på barnet. Også, C’rettssaken antyder at folkene som trener har beste blodstrømmen på hvilende placenta. Kunne vært gunstig til placental og føtal vekst og alle vekten.

Svimmelhet og svimmelhet

A’annen form for svimmelhet kan skyldes å ligge på baksiden. Denne svimmelheten er mer vanlig etter 24 uker. Imidlertid kan det skje først under multi-fetal graviditet eller med forhold som øker fostervann.

Ligger på baksiden komprimerer det store blodkaret som fører fra bunnen av kroppen til hjertet, også kjent som Cava-venen. Dette reduserer blodstrømmen til og fra hjertet, noe som fører til en plutselig og dramatisk nedgang i blodtrykket. Dette kan forårsake svimmelhet eller tap av bevissthet.

Etter første kvartal er det ikke tilrådelig å gjøre øvelser som involverer stillingen som ligger på baksiden på grunn av kompresjonen av blodkarens kompresjon. Bo liggende på venstre side kan bidra til å avlaste Vertigo og er et sunt sted å sove.

Kvinner som lider av en av disse forholdene, spesielt under treningen, bør konsultere legen din.

Åndedretts- og metabolske endringer

Gravide kvinner opplever en økning i mengden oksygen som bærer i blodet. Dette skyldes større etterspørsel etter blod og utvidelse av blodkar. Denne vekststyrken øker i metabolske priser under graviditet, og krever at kvinner øker energiinntaket og bruker forsiktighet i perioder med fysisk innsats.

Puste og oksygen nivåer i blodet

Under graviditeten øker mengden luft som kommer inn og kommer ut av lungene 30 prosent 50 På grunn av to faktorer. Hvert pust har et volum D’større luft- og pustehastighet øker noe. Man hånden som livmor utvides, plassen for membranbevegelse kan være begrenset. Derfor rapporterer noen kvinner følelsen av større vanskeligheter med å gjøre dype åndedrag. Selv uten trening kan disse endringene forårsake pusten eller følelsen av å være & # 8220; sulten D’Air & # 8221;. Treningsprogrammer kan øke disse symptomene.

Samlet sett har gravide kvinner høyere blod oksygen nivåer. utdanning De viste at gravide kvinner forbruker mer oksygen i ro. Dette ser ikke ut til å ha innvirkning på mengden oksygen som er tilgjengelig for øvelsen eller andre fysiske verk under graviditeten.

Metabolsk nivå

Den basale eller hvile metabolismen (RMR), mengden energi som kroppen forbruker i ro, øker betydelig under graviditeten. Dette måles med mengden oksygen som brukes i total hvileperioder. Det bidrar til å anslå mengden energiinntak som er nødvendig for å opprettholde eller øke vekten. Endringer i metabolske priser forklarer behovet for å øke kaloriforbruket under graviditet. Kroppen til en gravid kvinne øker sakte sin energibehov for å hjelpe til med å mate endringer og vekst i virksomheten både i moren og i barnet.

Metabolske priser mye på bare 15 uker med svangerskap og topp i tredje kvartal under maksimal vekstfase. Denne økningen i metabolisk hastighet kan øke risikoen for hypoglykemi eller lavt blodsukkernivå i gravide kvinner. Selv om metabolsk hastigheten kan redusere litt når graviditeten når begrepet, forblir det høyt sammenlignet med pre-graviditetsnivåer i flere uker etter levering. Vil forbli høy for hele varigheten av # 8217; amming hos kvinner som produserer melk.

Kroppstemperaturendringer

En økning i basal kroppstemperatur er en av de første indikasjonene på graviditeten. En litt høyere intern temperatur vil bli opprettholdt i løpet av graviditeten. Selv kvinner har et større behov for vann under graviditet. De kan ha større risiko for hypertermi og dehydrering uten å forsiktige å trene trygt og forbli hydrert.

Hypertermi: Overoppheting under graviditet

Varme stress under treningen skaper bekymring av to grunner. Først, en økning i morens indre temperatur, som i # 8217; Hypertermi, kan være skadelig for barnets utvikling. For det andre kan tapet av vann i moren, som i dehydrering, redusere mengden blod som er tilgjengelig for fosteret. Dette kan øke risikoen for forutsetninger for tidlig.

I ikke-gravide kvinner, L’moderat aerob trening forårsaker signifikante økninger i indre kroppstemperatur. Gravide kvinner, som trener eller ikke, opplever en generell økning i grunnmetabolisme og intern temperatur. Gravide kvinner regulerer sin interne temperatur svært effektivt. L’økt blodstrømmen til huden og # 8217; hudoverflateutvidelse utsteder en økning i kroppsvarme.

Har blitt vist at gravide ikke har økt kroppstemperatur under øvelsen som de som ikke er gravid. Imidlertid bør gravide unngå å trene med ikke-pustende klær og i veldig varm eller våt tilstand, siden Ipertermia-effekten kan være seriøs. Følgende kan bidra til å redusere risikoen for overoppheting under treningen:

  • Bruk fansen i innendørsaktiviteten
  • Tren i bassenget
  • Bruk lys og brede kjoler

Dehydrering

De fleste kvinner trener i 20-30 minutter eller som trener under det varme og våte været vil opprettholde. I gravide kan tapet av kroppsvæsker på grunn av svette redusere blodstrømmen til livmoren, musklene og noen organer. Det utviklende fosteret trenger et konstant bidrag av oksygen og næringsstoffer som transporteres gjennom blod, derfor kan lesjonen utlede fra mangel på væsker.

I de fleste forhold er uterin oksygenforbruk konstant under treningen, og fosteret er trygt. Men L’trening kan være farlig for kvinner med graviditet-indusert hypertensjon. Dette skyldes at denne tilstanden begrenser volumet av livmorblodet mens fartøyene låses og gir mindre blod alle «8217;.

Hvis du er autorisert til å trene under graviditet, må du sørge for at du følger sunn fornuftråd. Unngå varme og # 8217; overdreven fuktighet og rehydrert, selv når du ikke er tørst.