Andre bivirkninger av ankyloserende spondylitt

Ankylosing Spondylitt: Oversikt

Hvis du har mottatt en diagnose av ankyloserende spondylitt (som), kan du spørre deg hva det betyr. L’som er en type leddgikt som vanligvis påvirker ryggraden, forårsaker betennelse mellom ryggvirvlene og leddene i bassenget. Det er en kronisk sykdom som ikke kan behandles, men kan håndteres med narkotika og i sjeldne tilfeller, med kirurgi.

Typiske symptomer

Selv om som slår folk på forskjellige måter, er noen symptomer vanligvis forbundet med det. Disse inkluderer:

  • Smerte eller stivhet i nedre rygg og skinker
  • gradvis utbrudd av symptomer, som noen ganger starter på den ene siden
  • Smerter som forbedrer seg med øvelsen og forverres med hvile
  • Tretthet og generelt ubehag

Tilhørende forhold

En rekke mindre vanlige forhold er knyttet til # 8217;. Ikke alle de som vil oppleve alt dette.

Øyenvippeproblemer

L’betennelse i en eller begge øynene kalles iritis eller uveitt. Resultatet er vanligvis rødt, smertefullt, hovent og sløret syn øyne.

Pusteproblemer

L’betennelse kan spre seg til leddene og brusken til thoracic buret. Over tid kan beinene på brystburet fusjonere, noe som gjør det vanskelig eller smertefullt pust.

Smerte

I tillegg til smerte i nedre rygg og baken, kan du føle smerte og stivhet i nakken, på hofter, skuldre og baksiden av hælen. I sjeldne tilfeller kan knær, albuer, fingre og føtter også bli rammet.

Mage og tarmproblemer

Folk med som kan vise betennelse i mage-tarmkanalen og # 8217; tarmen før utseendet av felles symptomer eller under uttrykket av denne sykdommen. Dette kan forårsake magesmerter, diaré og fordøyelsesproblemer. I noen tilfeller kan ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom utvikle seg.

Vanskelighetsgrad å spise

L’betennelse i områder der Mascellar Bones møtes kan forårsake alvorlig smerte og vanskelighetsgrad å åpne og lukke munnen din. Dette kan føre til problemer med å spise og drikke.

Mulige komplikasjoner

Som er en kronisk og svekkende sykdom. Dette betyr at det gradvis kan forverres. Alvorlige komplikasjoner kan forekomme over tid, spesielt hvis sykdommen ikke er kurert.

Vertebral kolonne fusjonert

Nyben kan danne mellom ryggvirvlene når leddene er skadet og derfor helbrede. Dette kan forårsake fusjon av ryggraden, noe som gjør det vanskeligere å bøye og vri. Selv den smeltede ryggraden vil begynne å bøye fremover, noe som resulterer i en buet stilling. Denne fusjonen kalles ankylose.

frakturer

Folk med som også kan eksperimentere beinfortynning, som kan føre til kompresjonsfrakturer. Dette er mer vanlig langs vertebral kolonnen. I noen tilfeller kan ryggmargen bli skadet.

Hjerteproblemer

L’betennelse kan noen ganger spre seg til aorta, den største arterien i kroppen. Dette kan forhindre at aorta fungerer normalt, noe som fører til hjerteproblemer.

Nevrologiske symptomer

Neurologiske problemer kan utvikles hos mennesker som lider av som i lang tid. Dette skyldes Aqua Cauda syndromet, som er forårsaket av langsiktige nerver arr ved foten av ryggraden. Alvorlige komplikasjoner kan oppstå, inkludert:

  • inkontinens
  • Seksuelle problemer
  • urinretensjon
  • Legg smerter
  • svakhet