Postoperativ smertebehandling, hevelse og knust etter kneintervensjon

Postoperative symptomer

Å ha smerte, hevelse og blåmerker er en vanlig del av gjenopprettingsprosessen etter en kneoperasjon. Når det er sagt, er det mange måter å administrere postoperative symptomer på og legge til rette for utvinning.

Etter smerten og hevelsen første, de fleste vil ikke en betydelig forbedring av knærproblemene i løpet av få uker fra # 8217; total kneet erstatningsintervensjon.

Fortsett å lese for forslag til hvordan du skal håndtere disse vanlige bivirkningene av kirurgi.

Forståelse av bivirkninger

  • Generell smerte kan forekomme opptil flere uker etter en total kneutskifting.
  • Hevelse varer vanligvis fra 2 til 3 uker etter intervensjonen, men kan fortsette opptil 3 eller 6 måneder.
  • Bruisene kan vare fra 1 til 2 uker etter intervensjonen.

Umiddelbart etter L & # 8217;

Legene har gjort store fremskritt i smertebehandling etter total kneet erstatning i det siste 10 til 15 år På grunn av fremgang i # 8217; bruk av regionale nervøse blokker, spinalblokker og andre smertekontroll metoder.

Under kneetintervensjonen, helsepersonellet ditt det kunne ikke engang Bruk en generell bedøvelse, hvor du vil være helt sovende, eller en lokalbedøvelse, hvor du er ufølsom fra livet, men fortsatt våken.

Etter at kirurgisk anestesi forsvinner, kan helsepersonellet gi oral smertestillende midler eller gjennom et intravenøst ​​rør.

Disse stoffene kan inkludere en sterk opiat eller opioid, så som morfin, fentanil eller # 8217; oksykodon. Det er få muligheter som du vil bli avhengig av disse stoffene, men fordi du bare vil bruke dem i en kort periode.

Administrer hevelsen

Hevelse er en vanlig del av helbredelsesprosessen.

Sekund American Academy of Orthopedic Surgeons, Mange viser hevelse fra moderat til alvorlig i de tidlige dager eller uker etter den milde til moderat inngrep og hevelse i 3-6 måneder etter intervensjonen.

Du kan redusere hevelse ved å utføre postoperative øvelser som tilbys av helsepersonellet ditt. Løft også benet på en sengs pute i flere timer hver ettermiddag og bruk kompresjonssokker hjelper.

Det kan være verdt å investere i en ispakke. Ispakker eller kaldpakker er svært effektive for å redusere hevelse og # 8217; # 8217 betennelse; kneet artikulasjon og omkringliggende vev.

Helsepersonell kan råde deg til å bruke en ispakke 3-4 ganger om dagen i ca 20 minutter hver gang. Snakk med din fysioterapeut eller lege hvis du ikke ser noen forbedringer, eller hvis du tror en ekstra glasur kan hjelpe. Etter flere uker kan selv varmeapplikasjonen være D’hjelp.

Snakk med legen din dersom du har en ny eller alvorlig hevelse, siden dette kan rapportere en blodpropp.

Smertestillende stoffer

En bit & # 8216; av smerte er normalt etter en kneoperasjon. Dette vil bli redusert over tid.

De fleste tar over oral smertestillende midler opp til flere uker. Disse inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) som er underlagt medisinsk resept, som ibuprofen eller naproxance. Hvis intens smerte vedvarer, kan legen foreskrive sterkere smertestillende midler som Tramadol (Ultram) eller OxyCodon.

Du må kanskje trenge medisiner (OTC) for å redusere smerte og # 8217; midlertidig betennelse senere. Disse stoffene kan inkludere acetaminophen (tylenol) og fans som ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproser (Aleeve).

Din fysioterapeut kan gi massasje og foreskrive øvelser for å redusere betennelsen. Smerte vil trolig redusere i området i flere uker.

Blåmerke

Bruisene rundt kneet kan vare fra 1 til 2 uker etter intervensjonen. Bruisene er en fiolett misfarging som indikerer samlingen av blod under huden.

På sykehuset kan helsegruppen foreskrive en antikoagulant for å forhindre dyp venøs trombose, som kan øke blåmerker.

Noen blåmerker er normale, og de vil bli dempet over tid, men de kan komme med ytterligere ømhet. Du kan redusere betennelsen og blåmerkerne ved å heve benet.

Mer informasjon om tidspunktet for gjenopprettingen etter en total kneutskifting her.

Hjemme behandlinger

Sannsynligvis vil du ha på seg kompresjonssokker mens du er på sykehuset, og en lege kan også råde deg til å bære dem i minst to uker senere. Disse sokkene kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle blodpropp og kan bidra til å redusere benmeren.

Oppnå regelmessig benet over hjerte nivået i løpet av dagen kan hjelpe med smerte og hevelse.

L’Anvendelse av aktuelle kne-lengde kremer kan også bidra til å redusere smerte og gjøre det lettere å sove om natten. Disse inkluderer vanligvis aktive ingredienser som Capsaicin, Menthol eller Salicylater. Folk bruker ofte disse ingrediensene på huden for å lindre smerte.

Fysioterapi

Din fysioterapeut kan bruke en Percutan elektrisk stimuleringsenhet (TENS) for å stimulere blodstrømmen og redusere knesmerter og alle rundtområder. Disse enhetene gir elektriske strømstrømmer og tar sikte på å redusere nervesmerter.

Men L’American College of Rheumatology / Arthritis 2019 Retningslinjer Jeg anbefaler ikke å bruke TENS-enheter hos personer med knelartrose.

Ifølge en 2014-studie publisert i magasinet Smerte, Tens er ikke effektiv for alle. Folk med høye nivåer av angst eller katastrofale smerter de var mindre sannsynlig å dra nytte av titalls.

Din fysioterapeut kan også gi massasje eller vise deg hvordan du stimulerer muskler og vev som omgir kneet.

Følg dine øvelser

Din fysioterapeut vil gi deg råd til å styrke musklene dine, øke mobiliteten din og øke blodstrømmen rundt kneet. Dette favoriserer helbredelse og bidrar til å rense væsker fra smertefulle vev.

Selv om L’trening kan hjelpe postoperativ smerte, er det viktig å unngå visse handlinger eller stillinger som kan forårsake skade. Folk vil kanskje unngå å hakke, hoppe, twinking eller knelende etter operasjonen;.

Ta bort

En total substitusjon av kneet vil påvirke hver person annerledes. De fleste vil føle smerte, hevelse og blåses etter operasjonen;.

Diskuter ditt nivå av smerte og betennelse med ditt medisinske team og rapporter eventuelle plutselige endringer. L’Bruk av narkotika, ispakker, høyde og fysioterapi kan bidra til å redusere ubehag og akselerere utvinning.