Hvor lenge tar Botox til jobb? Tidslinje og mer

Del på Pinterest

Hvis onaabotulinumtoksin, en nevrotoksin avledet fra en type bakterium som heter Clostridium Botulinum, er et begrep som du aldri har hørt før, du er ikke den eneste.

Ellers kjent som Botox kosmetisk, brukes dette reseptbelagte legemidlet midlertidig å lamme ansiktsmusklene og bidra til å gjøre rynkene på pannen, hønebenene og rynker fra moderat til alvorlig mindre tydelig.

Betraktet som en relativt sikker og enkel prosedyre, ifølge 2016 studio, Generelt kan du forvente å se og føle alle effektene av Botox fra 10 til 14 dager etter prosedyren.

Vi snakket med noen eksperter for å finne ut hvor lenge det tar Botox å jobbe og hvor lenge du kan forvente å se og høre resultatene.

Når Botox har effekt

Generelt kan du se effekten av Botox allerede 3-4 dager etter A’injeksjon. Dr. Oscar Trujillo, En ansikts plastikkirurg på Columbia University Irving Medical Center, sier at de fleste pasienter vil se resultatene innen 10-14 dager, men bør vente alle 14 dager for å se de maksimale resultatene.

Mens resultatene varierer basert på faktorer som det behandlede området og injeksjonsfrekvensen, sier Trujillo at resultatene generelt varer i 3 måneder.

I tillegg til det behandlede området og hyppigheten av injeksjoner, er tidspunktet for effekt påvirket av dosen av BOTOX. Sekund Dott.SSA Melanie Palm, Dermatolog og estetisk kirurg sertifisert av Kommisjonen, det ser ut til at jo større dosen administreres i et område, desto større er effekten på musklene.

Derfor, en lettere dosering som virker mer & # 8216; Natural’Det kan vare bare 6-8 uker, mens en tyngre dosering (flere enheter) kan vare mer enn 6 måneder, men # 8216; Paralyze’L’utseende av muskler, som rynker og # 8221; sa .

På grunn av forskjellen i resultatene, sier Palm at denne delikate balansen mellom dosen, ønsket aspekt og varighet er noe du bør diskutere med legen din før behandling for å etablere de riktige forventningene.

Tidssekvens for front, kylling og øyenbryn ben

De vanligste områdene i ansiktet for Botox inkluderer pannen, rundt øynene (kyllingben) og i øyenbrynene. Generelt sier Trujillo at linjene er tynnere, de raskeste resultatene er.

For eksempel, for eksempel, ser pasientene generelt resultatene raskere i områder som øyehjørner (kyllingben) og fine linjer på pannen og nr. 8221.

Trujillo hevder imidlertid at resultatene kan ta mer tid for de områdene hvor linjene er dype eller gravert. Dette inkluderer linjene mellom øyenbrynene eller de svært dype eller graverte panne linjene og sagt.

Videre sier Palm at det ikke er at Botox injisert i forskjellige områder krever forskjellige mengder tid for å se resultatene: det er egentlig konsentrasjonen av det injiserte produktet og måten den injiseres i muskelen som bestemmer den endelige effekten.

Som sa, det er mulig at større muskler som mottar mindre enheter (tenk på pannen) kan synes å sparke sakte enn en mindre muskel (en svakere rynke) som mottar flere enheter og forklarte han.

Fordi det tar tid å jobbe?

Selv om noen resultater er åpenbare etter 3 eller 4 dager, kan det være nødvendig med noen uker for å få de største resultatene. Fordi denne forsinkelsen?

Botox binder seg til et tilkoblingspunkt mellom muskler og nerver kalt Motor Terminal Plate. Når dette skjer, sier Palm nervene & # 8220; bark ordrer & # 8221; til muskelen i bevegelse, og motorplaten av nerver, som er megafonen, skrikene på nerven til kontrakt.

Botox binder seg til et bestemt protein som kalles for å snare til motorterminalplaten som sender kjemiske meldinger (skrikende protein, acetylkolinalias) for å fortelle muskelen i å bevege seg «.

Botox Silence Dette telefonspillet, og, uten at kjemisk acetylkolin skal frigjøres, sier Palm at muskelen ikke beveger seg.

Selv om Botox slipper raskt, sier Palm at 8217; snare avbrudd og silent av acetylkolinen krever flere dager. Dette forklarer hvorfor Botox-starten ikke er umiddelbar, men det krever ganske flere dager.

Botox blir administrert ved injeksjon under huden, hvor den absorberes av nerveceller i kontakt med muskel- / # 8221; sa Trujillo. I svært enkle vilkår sier Trujillo at det tar tid fordi Botox påvirker muskelen og stopper eller svekker muskelkontraksjon som gjør linjer og rynker som vises på hudoverflaten.

Når disse musklene stopper kontraherende, blir linjer eller rynker utgitt, noe som resulterer i et bedre utseende av huden, og er tilsatt.

Hvordan du føler når den begynner å jobbe

Det fungerer når linjene begynner å forsvinne. & # 8220; behandlet område vil virke jevnere og en mer forfriskende utseende og # 8221; sa Dott. Sapna Palep, Grunnlegger av vårgaten dermatologi.

Etter din første behandling sier Palep du kan føle en litt spent følelse eller en følelse av tyngde, som vil bli deltatt i 1 eller 2 uker. Vanligvis kan du si at Botox begynner å forsvinne når du kan se de dynamiske linjene igjen med bevegelsen.

Hvor finner du en leverandør

Når det gjelder å finne en leverandør for å administrere Botox, er det første kriteriet å gå med en lege sertifisert av Rådet. Vanligvis vil folk se etter en behandling fra en hudlege eller en sertifisert plastikkirurg.

For å finne en sertifisert hudlege fra styret, kan du søke ved hjelp av American Academy of Dermatology’S Finn en dermatolog verktøy. Hvis du er ute etter en plastikkirurg sertifisert av rådene, kan du bruke det amerikanske samfunnet av plastikkirurger & # 8216; Finn en plastikkirurg i nærheten av meg instrument.

I tvilstilfeller, snakk med legen din om henvisninger i ditt område.

Bunnlinjen

Å gjøre beslutningen om å lage Botox injeksjoner er ikke noe du bør ta lys. Selv om prosedyren er enkel og generelt ansett som trygg, er det fortsatt en valgfri prosedyre som involverer risiko.

Kjenn risikoen på forhånd, så vel som riktig dose og timing for å møte dine behov, kan hjelpe deg med å ta en informert beslutning.