Helbredelse fra min keiseriet betydde helbredelse fra min sinne

Jeg var ikke forberedt på muligheten for en keisersnitt. Det er mange ting jeg ønsket å vite før jeg håndterer en.

Del på Pinterest

Da legen min fortalte meg at jeg trengte en keisersnitt, begynte jeg å gråte.

Vanligvis anser jeg meg selv ganske modig, men da jeg ble fortalt at jeg trengte en viktig operasjon for å gi lys min sønn, var jeg ikke modige & # 8211; jeg var vettskremt.

Jeg burde ha gjort mange spørsmål, men det eneste ordet jeg klarte å kvele, har vært «8220; virkelig?& # 8221;

Under utførelsen av en bekkenundersøkelse sa legen min at jeg ikke ble utvidet, og etter 5 timer med sammentrekninger trodde han at jeg måtte være. Jeg hadde en tett basseng, forklarte han, og dette ville ha gjort travail vanskelig. Han inviterte da min mann til å føle seg inne i meg for å se hvor stramt han var & # 8211; noe jeg ikke forventet, heller ikke jeg følte meg rolig.

Han fortalte meg at siden jeg var gravid på bare 36 uker, ville han ikke stresse min baby med et vanskelig arbeidskraft. Han sa at det var bedre å gjøre keisersnittet før det var presserende, for da ville det vært mindre sjanse til å slå et organ.

Han hadde ingenting av alt dette som en diskusjon. Han hadde tatt en beslutning og følte meg som om jeg ikke hadde noe annet valg enn å være D & # 8217;.

Kanskje jeg ville ha vært på et bedre sted å stille spørsmål hvis jeg ikke hadde vært så sliten.

Jeg var allerede på sykehuset i 2 dager. Under en ultralydskontroll skjønte de at mitt nivå av amniotisk væske var lav, så de sendte meg direkte til sykehuset. En gang der, de koblet meg til en føtal skjerm, ga de meg væsker IV, antibiotika og steroider for å akselerere barnets lungutvikling, og deretter diskutert hvis de snakker eller ikke.

Ikke egentlig 48 timer senere, startet mine sammentrekninger. Bare 6 timer senere ble jeg brakt til operasjonen og min sønn ble kuttet ut av meg mens hun suget. 10 minutter ville ha gått før jeg kunne se det og en annen 20 minutter før jeg kunne holde den tilbake og ta vare på det.

Jeg er utrolig takknemlig for å ha et sunt forretter barn som ikke hadde behov for intensiv omsorg. Og All & # 8217; start, jeg hørte lettelse som ble født gjennom en keisersnitt, fordi legen min fortalte meg at hans navlestreng hadde blitt viklet rundt halsen, det er før jeg lærte at strengene rundt halsen eller strenger Nucali, de er ekstremt vanlige .

Rundt 37 prosent Jeg har blitt født med dem.

Min første lettelse har blitt Qualcos & # 8217; andre

I de følgende ukene, da jeg langsomt begynte å gjenopprette fysisk, begynte jeg å prøve en & # 8217; følelser jeg ikke forventet: sinne.

Jeg var sint på min gynekolog, jeg var sint på sykehuset, jeg var sint på ikke å ha spurt spørsmål mer og fremfor alt var jeg sint fordi jeg ble fratatt muligheten for å født min sønn «selvfølgelig. & # 8220;

Jeg følte meg fratatt muligheten for å omfavne den med en gang, av Quell & # 8217; umiddelbar hudkontakt skinn og fødsel som jeg alltid hadde forestilt meg.

Selvfølgelig kan keisere spare liv, men jeg kunne ikke bekjempe følelsen av at kanskje min ikke er nødvendig.

Ifølge CDC, rundt 32 prosent av alle leveranser i USA er jeg en keisersnitt, men mange eksperter mener at denne prosentandelen er for høy.

De Verdens Helseorganisasjon, For eksempel anslår at den ideelle keisersnivået skal være nærmere 10 eller 15 prosent.

Jeg er ikke en lege, så det er helt mulig at min var virkelig nødvendig, men selv om det var, gjorde legene mine ikke en god jobb med å forklare det.

Som et resultat, den dagen jeg ikke føler at jeg hadde noen kontroller på kroppen min. Jeg følte meg også egoistisk å ikke være i stand til å forlate meg fødselen bak, spesielt når jeg var heldig nok til å være i live og ha et sunt barn.

De er alle andre enn bare

Mange av oss opplever en hel serie følelser etter en keisersnitt, spesielt hvis de ikke var planlagt, uønsket eller unødvendig.

& # 8220; Jeg hadde en nesten identisk situasjon & # 8221; sa Justen Alexander, Vice-president og Rådsmedlem i & # 8217; International Cesarean Awareness Network (ICAN), da jeg fortalte henne om historien min.

; Ikke C & # 8217; er ingen, tror jeg, at det er immun mot dette fordi du går inn i disse situasjonene og ser på en lege & # 8230; Og de forteller deg / # 8216; Dette er hva vi skal gjøre & # 8217; Og du føler deg litt kraftig på den tiden / # 8220; sa. & # 8220; det er ikke før du skjønner og venter, hva som nettopp har skjedd?’& # 8221;

L & # 8217, viktig er å innse at uansett dine følelser har du rett

& # 8220; overleve er bunnen & # 8221; sa Alexander. «Vi vil at folk skal overleve, ja, men vi vil også være Prosperino & # 8211; og blomstrer inkluderer følelsesmessig helse. Så selv om du kunne ha overlevd, hvis jeg var følelsesmessig traumatisert, er det ikke en hyggelig fødselsopplevelse, og du bør ikke bare suge det og gå videre. & # 8220;

Det er godt å være sint på dette, og det er greit å høre at det ikke var riktig & # 8221; det fortsatte. «Ok, gå til terapi, og det er greit å spørre råd fra folk som ønsker å hjelpe deg. Det er også godt å fortelle folkene som blokkerer deg: Jeg vil ikke snakke med deg nå.& # 8221; & # 8220;

Det er også viktig å innse at det som skjedde med deg, er ikke din feil.

Jeg måtte tilgi meg selv for ikke å vite mer om keisersnavnet før tid og ikke vite at det er forskjellige måter å gjøre det på.

For eksempel visste jeg ikke at noen leger brukte gjennomsiktige håndklær for å tillate foreldre å møte sine barn før, eller at noen ville tillate deg å gjøre det skinnskinn i operasjonen. Jeg visste ikke disse tingene, så jeg visste ikke hvordan jeg skulle spørre deg. Kanskje hvis jeg gjorde det, ville jeg ikke ha hørt så ranet.

Jeg måtte også tilgi meg selv for ikke å ha kjent andre spørsmål før jeg selv ankommer på sykehuset.

Jeg visste ikke keisersnittet til legen min, og jeg visste ikke hva politikkene på sykehuset mitt var. Å vite at disse tingene kunne ha påvirket sjansene for å ha en keisersnitt.

Å tilgi meg, måtte jeg hevde noen kontroll følelser

Så, jeg begynte å samle inn informasjon i tilfelle du bestemmer deg for å ha et annet barn. Nå vet jeg at det er ressurser, som spørsmål til Spør en ny lege, at jeg kan laste ned og at det er støttegrupper jeg kan delta hvis jeg trengte å snakke.

For Alexander, det som bidro til å få L & # 8217; tilgang til sin kliniske mappe. Det var en måte for henne å vurdere hva hennes lege og sykepleiere hadde skrevet, uten å vite at # 8217; han ville ha sett.

[All & # 8217; start], fikk meg til å føle meg mer sint & # 8221;, forklart Alexander, & # 8220; men det motiverte meg også til å gjøre det jeg ønsket for min neste fødsel.& # 8221; Alle & # 8217; Vintage var gravid av den tredje og etter å ha lest postene, ga han henne sikkerheten om å finne en ny lege som ville ha tillatt henne å prøve en vaginal fødsel etter keisersnitt (VBAC), noe som Alexander virkelig ønsket.

Som for meg valgte jeg i stedet for å skrive min historie om fødselen. Husk detaljene i den dagen & # 8211; Og mitt opphold i en uke på sykehuset & # 8211; Det hjalp meg til å danne min kronologi og komme til uttrykk, på best mulig måte, med det som skjedde med meg.

Det har ikke forandret fortiden, men det hjalp meg med å skape min forklaring & # 8211; Og dette hjalp meg til å la en del av den sinne.

Jeg ville lyve hvis jeg sa at jeg helt passerte all min vrede, men bidrar til å vite at de ikke er alene.

Og hver dag gjør jeg litt og mer enn forskning, jeg vet at jeg tar en del av den kontrollen at jeg ble fjernet den dagen.

Simone M. Scully er neo mamma og journalist som skriver om helse, vitenskap og foreldre. Trela simonescully.com eller Facebook Og Twitter.