Overgangsalder og angst: Overgangsalderen kan gjøre deg engstelig?

Det er sant at lave nivåer av østrogen og progesteron kan forårsake humørsvingninger, men det er ikke den eneste faktoren som kan forårsake angst.

Del på PinterestIllustrasjon av Ruth Basagoitia D: Siden jeg startet overgangsalderen, ble jeg mer engstelig. En venn fortalte meg at dette kunne skyldes lave østrogennivåer. Hva er forbindelsen mellom min angst og overgangsalder?

Overgangsalderen er en forandring i livet som kan forårsake uforutsigbare følelser. Og mens det er sant at nedgangen i østrogener og progesteron kan være ansvarlig for endringer i’humør som depresjon og irritabilitet, er hormonelle endringer ikke den eneste ansvarlige for en oversikt over en angst, noe som kan være grunnen til at du føler deg engstelig for & # 8220; endring & # 8221;.

For noen mennesker, ikke lenger kunne få barn, kan utløse følelser av angst og tap, spesielt hvis de tidligere har hatt problemer med fruktbarhet eller avbrudd av graviditet.

Selv overgangsalderen blir ofte tavlet i vår kultur, noe som betyr at mange mennesker ikke åpent diskuterer hva de går gjennom, selv med sine kjære venner. Å føle seg alene i løpet av denne livsovergangen kan også forringe symptomene på angst og depresjon.

Store endringer i livet kan også riste ditt selvbilde. Dette er grunnen til at peers ‘historier kan bidra til å demontere negative følelser rundt disse hormonelle rulleskøyterne.

Hvis du ikke føler deg trygge for å åpne opp til venner, eller du ikke kjenner noen som går gjennom det samme, se etter en menopausal støttegruppe på et lokalt medisinsk senter eller be om henvisning til din gynekolog eller andre helsetjenester arbeider.

Hvis du bor i et landlig eller et fjernt område, kan du prøve å koble på nettet med en terapeut eller finne en privat supportgruppe på et sosialt mediaside som Reddit eller Facebook.

Hviler, trene og følg et balansert kosthold kan også holde under kontroll l’angst knyttet til overgangsalderen.

Noen velger akupunktur for å hjelpe til med å håndtere deres symptomer, så vel som for foreskrevne hormonelle terapier.

Uansett hva du velger, snakk med legen din om dine bekymringer, slik at det er klar over at du opplever # 8217; angst og tror at den er relatert til overgangsalderen.

Juli Fraga bor i San Francisco med mannen sin, datteren hennes og to katter. Hans skrifter dukket opp på New York Times, Real Simple, Washington Post, NPR, Vitenskap av oss, Lily og Vice. Som psykolog, elsker han å skrive om mental helse og velvære. Når han ikke jobber, liker han å handle, lese og høre på levende musikk. Du kan finne den på Twitter.