HIV og AIDS: Årsaker, symptomer, diagnose, behandling og andre

Cos’er hiv l & # 8217?

L’HIV er et virus som skader immunforsvaret, som er det som hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner. L’HIV ubehandlet infisert og dreper CD4-celler, som er en type immuncelle kalt T-celler. Over tid, siden hiv blir drept flere CD4-celler, er det mer sannsynlig at kroppen bidrar med ulike typer infeksjoner og svulster.

L’HIV overføres gjennom kroppsvæsker, inkludert:

Viruset sprer seg ikke gjennom luften eller vannet eller tilfeldig kontakten.

L’HIV er en stående tilstand og for tiden er det ingen kur, selv om mange forskere jobber for å finne den. Men med medisinsk hjelp, inkludert en behandling som kalles antiretroviral terapi, kan du kontrollere hiv og leve med viruset i mange år.

Uten behandling har en person med HIV-risikoer som utvikler en alvorlig tilstand som heter AIDS. På det tidspunktet har immunsystemet blitt så svekket ved ikke å kunne bekjempe andre sykdommer og infeksjoner. Uten omsorg, # 8217; Forventet levetid med AIDS; AIDS er omtrent tre år. Med antiretroviral terapi kan HIV være godt kontrollert, og forventet levetid kan være nesten det samme som de som ikke har kontrakt viruset.

Det anslås at ca 1.1 million amerikanere lever for tiden med HIV med L & # 8217;. Av disse menneskene, 1 av 5 vet ikke hvordan vi skal ha viruset.

L’HIV kan forårsake endringer i hele kroppen. Oppdag effekten av «8217; HIV på forskjellige kroppssystemer.

COS’er L’AIDS?

L’AIDS er en sykdom som kan utvikle seg hos mennesker med hiv. Er den mest avanserte fasen av viruset. Men bare fordi en person har hiv l’det betyr ikke at det vil utvikle # 8217; AIDS.

L’HIV dreper CD4-celler. Sunn voksne har generelt en CD4-telling fra 500 til 1500 per kube millimeter. Til en person med HIV hvis CD4-nummer faller under 200 per kubikk millimeter vil bli diagnostisert med AIDS;.

En person kan også diagnostiseres med AIDS hvis han har HIV og utvikler en opportunistisk infeksjon eller en kreft som er sjelden hos mennesker som ikke har hiv. HIV. A’opportunistisk infeksjon, som lungebetennelse, kan dra nytte av en unik situasjon, for eksempel HIV L & # 8217.

Hvis ikke behandlet, # 8217; HIV kan utvikle seg mot L’hjelpemidler i et tiår. Det er ingen kur for L’AIDS og, uten behandling, L’forventet levetid etter diagnose er omtrent tre år. Denne gangen kan være kortere hvis personen utvikler en alvorlig opportunistisk sykdom. Imidlertid kan behandling med antiretrovirale legemidler forhindre utvikling av’AIDS.

Hvis’hjelpemidler utvikler seg, betyr det at immunforsvaret er alvorlig kompromittert. Svekkes til det punktet som ikke lenger kan bekjempe de fleste sykdommer og infeksjoner. Dette gjør personen sårbar for et bredt spekter av sykdommer, inkludert:

L’Kortere forventet levetid knyttet til ubehandlede hjelpemidler er ikke et direkte resultat av syndromet selv. Snarere er det resultatet av sykdommer og komplikasjoner som kommer fra et immunsystem svekket av’AIDS.

HIV og AIDS: Hva er forbindelsen?

Slik at en person utvikler AIDS, må ha kontraktet hiv. Men bare fordi noen har HIV L & # 8217, betyr ikke nødvendigvis at det vil utvikle L’AIDS.

HIV-tilfeller fremgang i tre faser:

Immunsystemet svekkes når HIV reduserer CD4-celletall. Antallet CD4 for en typisk voksen er mellom 500 og 1500 per kubikk millimeter. En person anses å lide av aids når hans telle er mindre enn 200.

Hastigheten som et HIV-tilfelle går til kronisk stadion, varierer betydelig fra person til person. Uten behandling kan den vare opp til et tiår før han utvikler seg mot # 8217; AIDS. Med behandling kan den vare på ubestemt tid.

Det er ingen kur for hiv, men kan kontrolleres. Personer med HIV har en tendens til å ha A’nesten normal forventet levetid med tidlig behandling med antiretroviral terapi. På samme linje, teknisk er det ingen kur for L’AIDS. Behandlingen kan imidlertid øke en persons CD4-nummer til det punktet hvor det antas at det ikke lenger har 200 eller flere teller). Videre kan behandlingen vanligvis bidra til å kontrollere opportunistiske infeksjoner.

L’HIV og L’AIDS er relatert, men er ikke det samme.

Overføring av # 8217; HIV: Å vite fakta

Alle kan kontrakt L’HIV. Viruset overføres gjennom kroppsvæsker, inkludert:

Noen av måtene som HIV overføres av en person til den andre inkluderer:

Viruset kan også overføres gjennom en blodtransfusjon eller en transplantasjon av organer og vev. Imidlertid sikrer strenge HIV-tester mellom blodgivere, organer og stoffer at dette ikke er tilfelle i USA.

Det er teoretisk mulig, men anses ekstremt sjeldent, at HIV er spredt gjennom:

L’HIV spredes ikke fra:

Det er viktig å merke seg at hvis en person med HIV blir behandlet og har en vedvarende ikke-detekterbar viral ladning, er det praktisk talt umulig å overføre viruset til A’en annen person.

Årsaker til # 8217; HIV

L’HIV er en variasjon av et virus som infiserer afrikansk sjimpanse. Forskere mistenker at viruset til apene (SIV) har gått fra sjimpansene alle, mannen da folk forbruket infisert sjimpanse kjøtt. En gang alle «interiør i den menneskelige befolkningen, har viruset blitt til det vi nå vet som hiv. Det er sannsynlig å ha skjedd siden årene og # 8216; xnumx.

L’HIV har spredt seg fra person til person i hele deven. Til slutt migrert viruset i andre deler av verden. Forskere har oppdaget for første gang L’HIV i et utvalg av humant blod i 1959.

Det antas at HIV er tilstede i USA siden årene og nr. 8216, men har ikke begynt å påvirke offentlig bevissthet opp til årene og # 8216; xnumx.

Årsaker til’hjelpemidler

L’AIDS er forårsaket av # 8217; HIV. En person kan ikke ha’hjelpemidler hvis han aldri har kontraktet hiv.

Sunn voksne har en 500 til 1500 CD4-telling for en kube millimeter. Uten behandling, L’HIV fortsetter å formere og ødelegge CD4-celler. En person har L’hjelpemidler hvis antall CD4 faller under 200.

Også, hvis noen med hiv utvikler en «8217, opportunistisk infeksjon assosiert med viruset, kan det fortsatt diagnostiseres med hjelpemidler, selv om antall CD4 er mer enn 200.

Med hvilke tester er det diagnostisert med hiv?

Forskjellige forskjellige tester kan brukes til å diagnostisere hiv. Helsepersonell bestemmer hvilken test som er best for hver person.

Antistoff test / antigener

Antistoffetestene / antigenene er den mest anvendte. Kan vise positive resultater, vanligvis fra 18 til 45 dager etter at noen har kontraktet hiv.

Med disse blodprøvene kontrolleres antistoffene og antigenene. Et antistoff er en type protein produsert av # 8217; organismen for å bekjempe en & # 8217;. D’En annen del, et antigen er den delen av viruset som aktiverer immunforsvaret.

Antistoffetester

Disse blodprøver verifiserer tilstedeværelsen av antistoffer. Mellom 23 og 90 dager etter overføring vil de fleste utvikle detekterbare anti-HIV-antistoffer, som kan finnes i blodet eller spytt.

Disse testene utføres ved hjelp av blodprøver eller buccal pads, og ingen foreløpig forberedelse er nødvendig. Noen tester gir resultater på 30 minutter eller mindre og kan utføres i # 8217; klinikk eller klinikk for en helsepersonell.

Andre antistoffetester kan utføres hjemme:

Hvis noen mistenker at du har blitt utsatt for # 8217; HIV, men hjemmeprøven har vært negativ, bør gjenta det innen tre måneder. Hvis resultatet er positivt, bør du kontakte legen din for å bekrefte den.

# 8217 Test; nukleinsyre (PAN)

Denne dyre testen brukes ikke til generelle diagnostiske tester. Det er for folk som har de første symptomene på hiv eller vet at de har en risikofaktor. Denne testen ser ikke etter antistoffer, ser etter viruset selv. L’HIV tar fra 5 til 21 dager for å bli oppdaget i blodet. Denne testen er vanligvis ledsaget eller bekreftet av en antistofftest.

I dag er testen for hiv enklere enn noensinne.

Hva er stillhetsperioden på # 8217; HIV?

L’HIV begynner å reprodusere i kroppen så snart den er kontrakt. Personens immunsystem reagerer på antigenene (deler av viruset) som produserer antistoffer (celler som bekjemper viruset).

Tiden mellom L’eksponering for eksponeringen på «HIV og det øyeblikket det blir detekterbart i blodet, kalles en stillhetsperiode. De fleste utvikler detekterbare anti-hiv-antistoffer innen 23-90 dager fra # 8217; infeksjon.

Hvis en person utfører en hiv-test i stillhetsperioden, vil han sannsynligvis få et negativt resultat. Men i løpet av denne perioden kan du fortsatt sende viruset til andre. Hvis noen mener at jeg var utsatt for # 8217; HIV, men det var negativt i løpet av denne perioden, bør det gjenta testen om noen måneder for å bekrefte (timingen avhenger av hvilken test den ble brukt). Derfor er det i løpet av denne perioden nødvendig å bruke kondomet for å forhindre mulig diffusjon av # 8217; HIV.

Noen som er negativ i denne perioden, kan dra nytte av profylakse etter eksponering (PEP). Dette er et middel som er ansatt etter displayet for å forhindre sammentrekning av # 8217; HIV. PEP bør tas så snart som mulig etter displayet, senest 72 timer etter displayet, men ideelt sett skal være først.

En annen måte å forhindre HIV L’Pre-Exponering Profylaxis (Prep). Det er en kombinasjon av rusmidler for HIV som skal tas før mulig eksponering for viruset; Prep kan redusere risikoen for kontrakt eller formidling av hiv hvis det antas regelmessig.

Tidspunktet er viktig når en HIV-test er ferdig.

De første symptomene på hiv

De første ukene etter at noen kontrakterer HIV for å bli kjent som det akutte infeksjonsstadiet. I løpet av denne tiden reproduserer viruset raskt. Personens immunsystem reagerer ved å produsere antistoffer mot hiv, som er protein som kjemper for infeksjonen.

All’Start av denne fasen har noen mennesker ingen symptomer, men mange viser symptomer i den første eller to månedene etter at vi brus, men det er normalt at de ikke skjønner at de er forårsaket av viruset. Dette skyldes at symptomene på den akutte fasen kan være veldig lik de med [8217. innflytelse eller andre sesongmessige virus. De kan være små eller seriøse, de går og kommer og kan vare noen dager til flere uker.

De første symptomene på’HIV kan omfatte:

Fordi disse symptomene ligner på vanlige sykdommer som påvirkning, kan den syke personen tenke på ikke å konsultere en lege. Og hvis du gjør det, kan legen din mistenke L’influensa eller mononukleose og kan heller ikke ta hensyn til L’HIV.

At en person har symptomer eller ikke, hans virale ladning er veldig høy i denne perioden. Viralavgiften er mengden HIV tilstede i blodet. A’høy viruladning betyr at 8217; HIV kan enkelt overføres til en annen person i denne perioden.

De første symptomene på # 8217; HIV løser vanligvis innen få måneder, før personen kommer inn i fasen av kronisk eller klinisk latens. Denne fasen kan vare i mange år eller til og med tiår, med behandling.

Symptomer på’HIV kan variere fra person til person.

Hva er symptomene på’hiv?

Etter den første måneden kommer HIV, hiv inn i den kliniske latensfasen. Denne fasen har vært noen tiår for å vare for noen år siden. Noen mennesker har ingen symptomer i denne perioden, mens andre kan ha minimum eller ikke-spesifikke symptomer. Et ikke-spesifikt symptom er det som ikke tilhører en bestemt sykdom eller tilstand.

Disse ikke-spesifikke symptomene kan omfatte:

Som i den første fasen er HIV fortsatt smittsom i denne perioden, selv om det ikke er noen symptomer, og kan overføres til en annen person. Imidlertid vil en person ikke vite hvordan de skal ha hiv. Med mindre det er testet. Hvis noen har disse symptomene og tenker jeg ble utsatt for # 8217; HIV, er det viktig at det er testet.

Symptomer på’HIV på dette stadiet kan gå og komme eller komme raskt. Denne progresjonen kan reduseres vesentlig med behandlingen. Med en sammenhengende bruk av antiretroviral terapi, kan den kroniske HIV vare i flere tiår og sannsynligvis ikke bli til AIDS hvis behandlingen startes snart nok.

L’utslett er et symptom Dell’HIV?

Om lag 90% av mennesker med HIV-opplevelser endres i sin egen hud. L’utslett er ofte et av de første symptomene på [8217; virusinfeksjon. Generelt, en’HIV-utslett vises så liten, flat og hevet flere røde lesjoner.

Korrammet utslett til # 8217; HIV

L’HIV gjør folk mer utsatt for hudproblemer fordi viruset ødelegger immunsystemceller som kjemper for infeksjoner. Artikulære infeksjoner som kan forårsake A’utslett inkluderer:

L’# 8217 Utseende; hudutslett, og hvordan den kan behandles, avhenger av årsaken.

Narkotikautslett relatert til stoffet

Selv om utslett kan skyldes felles infeksjoner på grunn av hiv, kan det også være forårsaket av narkotika. Noen medisiner som brukes til å behandle HIV eller andre infeksjoner, kan forårsake hudutbrudd. Denne typen utslett vises vanligvis innen en eller to uker fra # 8217; start av et nytt stoff. Noen ganger, # 8217; utslett vil gå bort alene. Ellers kan en endring av narkotika være nødvendig.

L’utslett forårsaket av allergisk reaksjon på narkotika kan være alvorlige. Andre symptomer på en allergisk reaksjon inkluderer pusteproblemer eller svelging, svimmelhet og feber.

Stevens-Johnsons syndrom (SJS) er en sjelden allergisk reaksjon på anti-HIV-stoffer. Symptomene inkluderer feber og hevelse i ansikt og tunge. A’utslett med blærer kan slå huden og slimhinnene og spre seg raskt. Når 30% av huden er slått, er det kjent som giftig epidermal nekrolisy, som er en farlig tilstand for livet. Hvis den utvikler seg, er det nødvendig for akuttmedisinsk hjelp.

Selv om L’utslett kan kobles til anti-virus-legemidlene, er det viktig å merke seg at disse hudutbruddene er vanlige og deres årsaker kan være forskjellige.

Symptomer på’HIV hos menn: C’er en forskjell?

Symptomene på’HIV varierer fra person til person, men de er like hos menn og kvinner. Disse symptomene kan gå og komme eller forverre gradvis.

Hvis en person har blitt utsatt for # 8217; HIV, kan det også vært utsatt for andre seksuelle overføringsinfeksjoner (IST). Disse inkluderer gonoré, klamydia, syfilis og trichomoniasis. Menn kan ha flere sjanser til kvinner å legge merke til symptomene på TSI, som sår om kjønnsorganer. Men menn har imidlertid ikke en tendens til å søke medisinsk behandling så ofte som kvinner. Mer informasjon om symptomene på # 8217; hiv hos menn.

Symptomer på’HIV hos kvinner: C’er en forskjell?

Generelt er symptomene på’HIV lignende hos menn og kvinner. Men symptomene som oppstår generelt kan variere, avhengig av de forskjellige risikoene som menn og kvinner står overfor hvis de har HIV L & # 8217.

Både menn og kvinner med HIV har større risiko for seksuelle overføringsinfeksjoner (IST). Men kvinner kan ha mindre sjanser til menn å legge merke til små flekker eller andre endringer på kjønnsorganene sine.

Videre er kvinner med HIV mer utsatt for:

Selv om det ikke er korrelert med symptomene på # 8217; HIV, er en annen risiko for kvinner med viruset at det kan overføres til et barn under graviditeten. Imidlertid anses antiretroviral terapi som trygg under graviditeten. Kvinner som mottar en antiretroviral behandling har svært lav risiko for å overføre hiv til barnet under graviditet og fødsel.

L’amming er også rammet hos kvinner med hiv. Viruset kan overføres til et barn gjennom morsmelk. I USA og andre steder hvor kunstig melk er tilgjengelig og trygt, anbefales det at kvinner med hiv ikke ammer sine barn. Videre anbefales disse kvinnene å bruke formlene. Alternativene i tillegg til formelen inkluderer den pasteuriserte menneskelige melk donert til en melkebank (HTTPS: // www.Hmbana.org.

For kvinner som kunne ha blitt utsatt for # 8217; HIV, er det viktig å vite hvilke symptomer som skal se etter.

Hva er symptomene på’hjelpemidler?

L’AIDS refererer til oppkjøpt immundefektssyndrom. Med denne tilstanden er immunforsvaret svekket på grunn av’HIV, som normalt ikke behandles i mange år. Hvis L’HIV er funnet og behandlet tidlig med antiretroviral terapi, vil Aids ikke utvikle seg.

Folk med hiv kan utvikle L’hjelpemidler hvis viruset er diagnostisert sent, eller hvis de vet hvordan de har antiretroviral terapi fortsette. De kan også utvikle L’hjelpemidler hvis de har en type hiv-resistent mot antiretroviral behandling (svarer ikke).

Uten tilstrekkelig og sammenhengende behandling, kan folk som bor med HIV utvikle L’AIDS først. På det tidspunktet vil immunforsvaret bli ganske skadet og vil ha flere problemer med å bekjempe infeksjoner og sykdommer. Ved bruk av antiretroviral terapi kan en person holde en [8217; kronisk HIV-infeksjon uten å utvikle hjelpemidler i flere tiår.

Symptomer på’AIDS kan omfatte:

Antiretroviral terapi styrer viruset og forhindrer generelt progresjon mot L’AIDS. Andre infeksjoner og komplikasjoner på & Aids kan også behandles. Behandlingen må tilpasses de individuelle behovene til personen.

Behandlingsalternativer for HIV – HIV

Behandlingen må starte raskt etter en diagnose av HIV, uavhengig av viralavgift. Hovedbehandlingen for HIV er den antiretrovirale terapien, en kombinasjon av daglige legemidler som forhindrer virusproduksjon. Dette bidrar til å beskytte CD4-celler, som holder immunsystemet sterkt nok til å bekjempe sykdommer.

Antiretroviral terapi bidrar til å forhindre fremgang av hiv i AIDS. Det bidrar også til å redusere risikoen for å overføre den til andre.

Med effektiv behandling vil viral ladning være & # 8220; ikke detekterbar & # 8221;. Personen er fortsatt Carrier Dell, men viruset er ikke synlig i testresultatene; Imidlertid er det fortsatt i kroppen. Og hvis den personen slutter å ta antiretroviral terapi, vil viral lading øke igjen og # 8217; HIV kan begynne å angripe CD4-celler.

Narkotika for HIV for L & # 8217

Mer enn 25 stoffer for antiretroviral terapi er godkjent for behandling av hiv. Hans oppgave hindrer hiv fra å reprodusere og ødelegge CD4-celler, som hjelper immunforsvaret til å bekjempe infeksjoner. Dette bidrar også til å redusere risikoen for å utvikle komplikasjoner knyttet til alle «HIV, samt ikke overføre viruset til andre mennesker.

Disse antiretrovirale legemidlene er gruppert i seks klasser:

Behandlingsordninger

Den amerikanske avdelingen for helse og tjenester (HHS) i USA anbefaler generelt en innledende ordning med tre legemidler for HIV som inneholder minst to av disse klassene. Denne kombinasjonen bidrar til å forhindre at medikamentresistens trening fra’HIV (motstand betyr at stoffet slutter å arbeide for å behandle viruset).

Mange av antiretrovirale legemidlene er kombinert med andre, slik at en person med HIV vanligvis tar bare en eller to piller om dagen.

En helsepersonell vil hjelpe deg med å velge et regime basert på dine generelle helse- og personlige forhold. Disse stoffene må tas hver dag, akkurat som foreskrevet. Hvis ikke tatt på denne måten, kan viral motstand utvikles og et nytt regime kan være nødvendig.

Blodprøver vil bidra til å avgjøre om regimet arbeider for å holde viruladningen tilbake og CD4-tellingen. Hvis et antiretroviralt terapi regime ikke virker, vil personens helsearbeider passere til en annen som er mer effektiv.

Bivirkninger og kostnader

Bivirkningene av antiretroviral terapi varierer og kan inkludere kvalme, hodepine og svimmelhet. Disse symptomene er generelt midlertidige og forsvinner over tid. Alvorlige bivirkninger kan inkludere hevelse i munnen og språket, samt skade på leveren eller nyrene. Hvis bivirkningene er alvorlige, kan stoffene endres.

Kostnadene ved antiretroviral terapi varierer basert på den geografiske beliggenheten og typen forsikringsdekning. Noen farmasøytiske selskaper har assistanseprogrammer for å redusere kostnadene.

Forebygging av’HIV

Selv om mange forskere arbeider for å utvikle en vaksine for å hindre overføring av WIV, er ingen tilgjengelig. L’adopsjon av visse tiltak kan bidra til å forhindre spredningen.

Trygt sex

Den vanligste måten å spre hiv på er gjennom anal eller vaginal sex uten kondom. Denne risikoen kan ikke helt elimineres med mindre kjønn er helt unngått, men kan reduseres betydelig ved å ta noen forholdsregler. En bekymret person for HIV-risiko bør:

Andre forebyggingsmetoder

Andre størrelser for å forhindre spredning av HIV inkluderer:

Helsepersonell kan tilby mer informasjon om disse og andre måter å hindre diffusjonen av’hiv.

Lev med HIV: Hva du kan forvente og tips for å møte det

Mer enn en million mennesker i USA sameksisterer med hiv med hiv. Det er ikke det samme for alle, men med mange behandlinger kan de håpe å ha et langt og produktivt liv.

Det viktigste er å starte antiretroviral behandling så snart som mulig. Tar sine stoffer nøyaktig som foreskrevet, folk som lever med HIV, kan holde sin virale ladning lav og styrke deres immunsystem. Det er også viktig å regelmessig følge en lege.

Andre måter som folk som bor med HIV, kan forbedre deres helse inkluderer:

Det er mange måter å få det beste fra livet når du bor med hiv.

Forventet levetid for HIV: Kjennende virkeligheten

Gjennom årene har en 20-årig person med HIV et 20-årig person med HIV en levetid på 19 år. I 2011 kan en tjue år gammel med HIV forvente å leve ytterligere 20 år.

Det er en betydelig forbedring, i stor grad, til antiretroviral terapi. Med tilstrekkelig behandling kan mange mennesker med HIV ha en levetid eller nesten normal.

Selvfølgelig påvirker mange ting forventet levetid for en person med hiv. De er blant dem:

Selv stedet hvor en person bor er viktig. Folk i USA og andre utviklede land kan være mer sannsynlig å ha tilgang til antiretroviral terapi. L’Konsekvent bruk av disse stoffene bidrar til å forhindre progresjon på # 8217; HIV i AIDS. Når HIV utvikler seg i AIDS, L’forventet levetid uten behandling er omtrent tre år. I 2017, ca 20.9 millioner mennesker sameksisterer med hiv ved hjelp av antiretroviral terapi.

Statistikken på # 8217; forventet levetid er bare generelle retningslinjer. Folk som lever med HIV, bør snakke med legen din for å lære mer om hva du kan forvente.

Det er en vaksine mot hiv?

For tiden er det ingen vaksiner for å hindre eller kurere hiv; hiv. Forskning og eksperimentering av eksperimentelle vaksiner er under utvikling, men ingen er ved siden av godkjent for den generelle bruken.

L’HIV er et komplisert virus. Dresser (endre) raskt og er ofte i stand til å forsvare seg fra tilbakemeldingen av immunsystemet. Bare noen få personer som har hiv for å utvikle nøytraliserende antistoffer i stor grad, kan fyren bekjempe en rekke hiv-stammer.

Det første studioet på P’vaksine effektivitet mot hiv i syv år er for tiden i gang i Sør-Afrika. Den eksperimentelle vaksinen er en oppdatert versjon av en som har blitt brukt i et eksperiment for 2009 i Thailand. En oppfølging av 3.5 år etter vaksinering viste at vaksinen var effektiv klokken 31.2% i å hindre HIV-infeksjon. Er eksperimentet av vaksinen mot den mest vellykkede hiv til i dag.

Studioet innebærer 5 400 menn og kvinner i Sør-Afrika. I 2016, i Sør-Afrika, kontraktet om lag 270 000 mennesker HIV. Resultatene av studien forventes i 2021.

Selv om det ikke er noen vaksine ennå å hindre HIV, kan folk med viruset dra nytte av andre vaksiner for å forhindre relaterte sykdommer, for eksempel:

Andre søk utvikles også på en vaksine mot hiv.

Statistikk på’HIV

Dette er tallene til’HIV i dag:

Siden tilgangen til antiretroviral terapi fortsetter å forbedre over hele verden, er det håpet at denne statistikken vil fortsette å forandre seg. Mer informasjon om statistikk på # 8217; HIV.

Les l’element på engelsk.