Støttegrupper for eggstokkreft: Fordeler og mer

Eggstokkreft kan føre til symptomer som magesmerter, hevelse, tap av appetitt, ryggsmerter og vekttap. Men disse symptomene kan ofte være ikke-eksisterende eller vage. Av denne grunn kan noen kvinner ikke motta en diagnose til kreften har spredt seg.

Eggstokkreft er behandlet med kjemoterapi og kirurgi. Men selv etter starten eller slutten av behandlingen kan en diagnose ha stor innvirkning på fysisk og psykisk helse.

Du kan finne deg redd eller usikker på fremtiden. L’hjelp av en støttegruppe kan gjøre det lettere å opprettholde en positiv holdning.

Hvis du eller en kjære har blitt diagnostisert med eggstokkene kreft, er det hva du trenger å vite om støttegrupper og hvordan du finner en.

Fordeler med en støttegruppe

Du kan finne ut at du mottar all den støtten du trenger fra helsepersonell, familie og venner. Men bli en del av en støttegruppe kan også være nyttig for noen mennesker.

Selv om dine kjære er på din side og gjør jubelen for din suksess, kan de ikke forstå nøyaktig hva du går gjennom. Slik kan en støttegruppe hjelpe.

Støttegrupper er nyttige fordi du også er omgitt av kvinner som bor med sykdommen. Disse kvinnene forstår din frykt, bekymringer og bekymringer.

De led sannsynligvis de samme terapiene eller lignende. Så de kjenner bivirkningene og hva du kan forvente under og etter behandling.

Selv med familie og venner som støtter deg under behandling for eggstokkreft, kan du føle deg alene, deprimert eller isolert noen ganger. Angi en støttegruppe og være med andre i samme situasjon, kan hjelpe deg med å føle deg mindre.

Også når du er med familie eller venner, kan du holde deg selv og ikke alltid uttrykke hvordan du føler. Du kan føle behovet for å beskytte dine kjære fra virkeligheten av det du går gjennom.

Hvis du ikke vil at de skal skremme eller nervøse for deg, kan du minimere måten du føler på. I en støttegruppe for eggstokkreft, trenger du ikke å gjøre det.

Du kan åpenlyst snakke om hvordan du føler, uten å måtte redusere dine følelser eller søte sannheten. Det er en sikker plattform for å dele erfaringer og forslag relatert til behandling og andre aspekter av sykdommen.

Det du tjener ved å delta på en støttegruppe kan også forbedre livskvaliteten din. Du kan lære teknikkene for å lage en liten og lettere å leve med sykdommen.

Typer av støttegrupper

Det finnes ulike typer støttegrupper, som du kan velge basert på personlige preferanser.

Noen foretrekker strukturen av støttegrupper i person der C’er en moderator for å lede diskusjonen. Noen støttegrupper er organisert av sykehus, medisinske klinikker og andre medisinske organisasjoner. Så det er også muligheter til å komme i kontakt med psykologer, sosialarbeidere, leger og sykepleiere.

Hvis en støttegruppe for eggstokkreft ikke er tilgjengelig i nærheten av deg, eller det er vanskelig å delta, kan du bli med i en online supportgruppe. Dette kan være en bedre korrespondanse hvis du ikke forventer å delta ofte eller hvis du foretrekker en PO & # 8216; av anonymitet. Vanligvis ikke c’det er ikke ansikt til ansikt interaksjon, men du kan fortsatt stille spørsmål, svare på meldinger og dele dine erfaringer.

For å få informasjon om støttegrupper i ditt område, snakk med legen din eller med sykehuset du får omsorg. Du kan også be om informasjon til American Cancer Society eller National Ovarian Cancer Coalition.

Betraktninger på støttegruppen

Du må kanskje besøke en eller flere støttegrupper før du finner den rette for deg. Selv om de fleste grupper tilbyr A’støtte atmosfære, kultur og # 8217; Gruppens holdning kan variere avhengig av disse.

Det er viktig å føle seg rolig, uansett hvor hyppig. Hvis du ikke liker atmosfæren i en gruppe, fortsett å se til du finner en gruppe som tilbyr den støtten du leter etter.

L & # 8217;

Eggstokkreft er en alvorlig og potensielt dødelig sykdom, derfor frykt og # 8217; usikkerhet for fremtiden er vanlige. Enten du følger en nylig fullført behandling eller behandling, kan den rette typen støtte hjelpe deg med å opprettholde en positiv holdning. Videre kan støtte gi deg styrke og # 8217; energi du trenger for å bekjempe denne sykdommen.