Twin Transfusion Syndrome to Twin (fetofetal transfusjon)

COS’er fetofetal transfusjon?

Fetofetal transfusjon, mest kjent som tvilling transfusjon syndrom til tvilling (TTS), er en veldig alvorlig prenatal komplikasjon. Hvis tvillingene dine har TTS, vil et barn få for mye blod og # 8217; andre vil motta for lite. Dette skyldes forbindelsene til ubalanserte blodkar mellom placenta og tvillingene.

Gjenkjenne symptomer: Maternal speil syndrom

TTTS er vanligvis identifisert gjennom ultralyd og prenatale tester før de hører noe mer av de typiske symptomene på graviditet. Når TTTS har utviklet seg, kan du oppleve & # 8220; Maternal Mirror Syndrome & # 8221;. Dette er når symptomene dine etterligner de av mottakerbarnet, som har en større kardiovaskulær aktivitet.

Du kan finne følgende:

  • Alvorlig hevelse
  • Han retched
  • Høyt blodtrykk

Mødre speil syndrom er sjeldent, men seriøst. Kontakt legen din dersom graviditeten din lider av TTS, og du har en av disse symptomene. Du kan være sykehus for å sjekke symptomene dine og overvåke tvillingene dine.

Forstå risikoen for TTS

Graviditeter med flere barn og en placenta har høy risiko for TTTS. Denne typen graviditet er vanligvis identifisert i løpet av en «8217; for tidlig ultralyd. Du trenger hyppige skanninger under graviditet for å overvåke størrelsen og forholdene til tvillingene dine. I følge Grunnlag for transfusjonssyndrom fra tvilling til tvilling, Den første forskningen tyder på koblinger mellom barnehage ernæring og TTS. Hvis du har en høyrisiko graviditet, kan legen din anbefale et bestemt kosthold eller foreskrive vitaminer.

Hva er årsakene til fetofetal transfusjon?

TTTS oppstår når blodet ikke byttes på samme måte mellom begge barna.

I noen graviditeter med tvillinger er hvert barn knyttet til en delt placenta gjennom sin navlestreng. Blodkarene sprer seg fra hver ledning i moderkaken. Hver tvilling sender blod gjennom disse vasene i moderkaken. Så de mottar blod gjennom venene som har blitt beriket med oksygen og næringsstoffer. Sirkulasjonen er balansert: Hver tvilling sender og mottar blod på samme måte. Selv om sjeldne, denne situasjonen kan være sunn og kalles monochrial tvillinger. Bare de samme tvillingene kan være monochorial (en placenta), og derfor kan bare de samme tvillingene ha TTTS.

I svangerskapene som lider av TTTS, en tvilling, kjent som en donor, sender blod gjennom arteriene til moderkaken, men mottar ikke nok blod gjennom venene. L’Andre tvilling, kjent som mottaker, mottar mer blod gjennom venene av det som ble sendt til moderkaken gjennom arteriene. Dette er farlig for begge fetusene. Donoren er ofte liten og blottet for næringsstoffer og oksygen. Mottakeren har et overbelastet kardiovaskulært system, som kan føre til en dårlig hjertefunksjon.

De fleste tilfeller av TTS kommer fra anomalier av blodkar i moderkaken. I tillegg til dette er spesifikke årsaker ofte ukjente.

Diagnose av Fethoeing Transfusion

Planlegging og vedlikehold av vanlige prenatale avtaler er viktig for å identifisere TTTS. Legen vil generelt kunne identifisere multipler i første kvartal gjennom ultralyd eller føtale hjerte toner. Når legen mistenker at du transporterer to tvillinger, vil det undersøke fostrene med ultralyd. Hvis begge tvillingene deler en placenta, vil graviditeten bli vurdert med høy risiko. Du må gjennomgå regelmessige skanninger og prenatale tester.

TTTS er ofte diagnostisert av ultralyd basert på fostervennlige nivåer som omgir hver tvilling. Som svar på mangel på oksygen og ernæring, kan nyrene til donor-tvillingene gå ut, noe som resulterer i begrenset fostervann. Mottakende tvilling øker produksjonen av urin for å holde tritt med den ekstra mengden blod som pumper gjennom systemet, noe som forårsaker høye nivåer av væske i amniotisk pose.

Et annet tegn på TTTS er forskjellen i størrelsen på hvert barn. Dette er en mindre pålitelig måte å diagnostisere tilstanden på. En større tvilling på # 8217; andre kan være normal eller kunne skyldes komplikasjoner.

Prenatal tester som amniocentese kan brukes til å bekrefte en diagnose av TTTS.

Din behandlingsplan

Behandlingen varierer avhengig av alvorlighetsgraden av TTTS og barnas helse og barna dine. Målet ditt vil transportere fostrene til de kan bli født i sikkerhet, på det tidspunktet er TTTS vanligvis ikke en trussel. I tilfelle for tidlig fødsel, kan det være komplikasjoner. Helsen til fostrene vil bli overvåket av ultralyd. Fostermagnetisk resonans og ekkokardiogrammer vil evaluere eventuelle problemer med hjertet og hjernen til barna.

Du vil sannsynligvis bli fortalt å holde deg i sengen i løpet av graviditeten. Mattilskudd vil også bli foreskrevet.

I de mest alvorlige tilfellene, eller hvis fødsel vil ta snart, kan du bli sykehus. Du kan bruke en minimal invasiv laserprosedyre for å avbryte sirkulasjonen gjennom moderkaken. Denne operasjonen bestilles vanligvis bare når en eller begge tvillingene er i umiddelbar fare fordi det innebærer en viss risiko for skade.

Når tvillingene dine har vokst til det punktet at de kanskje kan overleve utenfor livmoren, må du og legen din planlegge fødsel. Legen kan anbefale å indusere arbeidskraft eller keisersnitt hvis det ser ut til at risikoen knyttet til for tidlig fødsel ikke er like truende som TTTS.

Hva er perspektivet for tvillinger?

Hvis ikke behandlet, er utsiktene for tvillinger med TTS knappe. Moderne medisinsk utvikling gir til tvillinger med TTTS et mer positivt perspektiv. Mange milde tilfeller av TTTS kan styres med hvile til sengs og ernæringsbehandling til fødselen er ikke trygt.

Det er andre TTTS-behandlinger, som amnioriduction, i hvilken del av den fostervæsken er fjernet fra den største twin sekken. A’annen prosedyre, kalt septostomi, skaper små hull i membranen som skiller tvillingene. Ingen av disse prosedyrene løser årsaken til TTS som en laseroperasjon. Hver prosedyre har sine risikoer.

Forebygging: L’# 8217; Prenatal Assistance

Mange TTTS-tilfeller kan ikke forebygges, men opprettholde et sunt kosthold før og under graviditeten kan bidra til å forhindre TTTs eller gjøre det mindre alvorlig hvis det oppstår. Ta prenatal kosttilskudd som anbefalt av legen. Delta alltid i vanlige prenatale avtaler for å overvåke graviditeten din.

TTTS-ulykker har mer positive resultater når de identifiseres tidlig og overvåket av leger. TTTS og behandling er en svært komplisert medisinsk tilstand. Snakk med legen din ALLE’begynnelsen av graviditeten for å planlegge en behandlingsmetode.