Frenum: Hva en COS & # 039; Det er mulige problemer og hvordan de blir behandlet

I munnen er en frenulum eller frenulum et stykke mykt stoff som strømmer inn i en tynn linje mellom leppene og tannkjøttet. Det er tilstede i den øvre og nedre delen av munnen.

C’Det er også et frenulum som strekker seg langs den nedre delen av tungen og forbinder til bunnen av munnen bak tennene. Frenulumet kan variere tykkelse og lengde mellom forskjellige mennesker.

Noen ganger kan en frenulum bli trukket eller fanget når du spiser, kyss, du har oralsex eller slitasje oral apparater som L & # 8217;. Selv om denne lesjonen kan bløde mye, vanligvis ikke C’det trenger søm eller medisinsk behandling.

Imidlertid anbefaler noen eksperter å sende inn en person med en revet frenesi for tegn på fysisk eller seksuelt misbruk, da det noen ganger kan være et tegn på misbruk.

Hvis en eller flere av en persons frenuli hindrer den normale bruken av munnen eller tårene gjentatte ganger, kan en oral kirurg eller tannlege anbefale kirurgisk fjerning. Denne typen kirurgi kalles frenulektomi.

Bilder av et rasen

Typer frenulum

Det er to typer frenum i munnen:

Lingual biter

Denne typen frenulum forbinder bunnen av tungen til gulvet i munnen. Hvis dette frenulumet er stramt, kalles det tungebinding. Når dette skjer, påvirker det måten som språket beveger seg i munnen og kan gjøre det vanskelig for et barn breastfeed effektivt.

Labial brems

Denne typen frenulum er plassert på forsiden av munnen, mellom overleppen og den øvre gingivaen og mellom underleppen og den nedre tannkjøttet. Hvis det er et problem med disse, kan det endre måten tennene vokser på og kan påvirke tannhelsen hvis den fjerner tannkjøttet fra en tann, som eksponerer roten.

Forhold knyttet til frenulo anomalier

Formålet med et frenulum er å gi til overleppen, i underleppen og til språket større stabilitet i munnen. Når en frenulum vokser på en unormal måte, kan det forårsake fossutviklingsproblemer Alle’innsiden av munnen.

Noen forhold som en person kan eksperimentere om C’Det er et problem med en frenulum inkluderer:

  • Utviklingsanomalier i munnen
  • Ubehag under svelging
  • Avbrudd av den normale utviklingen av de to øvre tennene, noe som forårsaker et gap
  • en bit & # 8216; av tåre
  • Problemer med l’amming, på grunn av tungen eller leppen hos barn
  • snore og puste fra munnen, på grunn av uregelmessigheter i utviklingen av kjeven forårsaket av en uvanlig vekst i frenulumet
  • Språkproblemer hvis språket er smalt
  • Vanskeligheter med å fullstendig utvide språket
  • Plassen skapt blant de fremre tennene
  • trekke bort gingivalvevet fra undersiden av tennene og eksponere tannrotten

Frenum abnormiteter kan også forekomme etter orale kirurgiske inngrep forårsaket av problemer med kirurgiske teknikker. Det er viktig at en muntlig kirurg er presis når kutter myke vev i munnen. Uregelmessigheter kan forårsake frenum anomalier og varige tenner, tannkjøtt og munnproblemer.

Cos’det er en frenulektomi?

En frenulektomi er kirurgi for å fjerne en frenule. Den er designet for å reversere bivirkningene av et frenulum som ikke utvikler seg riktig. Dette betyr vanligvis å redusere en veldig lang eller for stram frenulum.

Frenectomies anbefales vanligvis bare hvis en persons frenulum hindrer normal bruk og utvikling av munnen, eller hvis den tårer opp gjentatte ganger.

Frenectomies utføres ofte hos barn som ikke kan snakke riktig eller amme på grunn av et unormalt frenule.

Hvis du eller barnet ditt har en seriøs frenum anomali, anbefaler vi vanligvis en inngrep av mer intensiv oral kirurgi. Snakk med legen din for å lære om alternativene dine.

Hva du kan forvente under en frenulektomi

Frenectomies er generelt korte kirurgiske prosedyrer som utføres i studien av en oral kirurg i lokalisert anestesi. Gjenoppretting er rask, vanligvis tar det noen dager.

Prosedyren kan utføres ved hjelp av en skalpell, via elektrokirurgi eller laser avhengig av utvidelse av # 8217; intervensjon og formål.

Din orale kirurg vil dumme området, eller hvis frenulektomi er mer omfattende eller pasienten er et veldig lite barn, kan det brukes til å bruke den generelle anestesi. Under den generelle anestesien er en person bevisstløs og føler ikke smerte.

Din orale kirurg vil da fjerne en liten del av frenulumet og lukker såret om nødvendig. Du kan ha poeng.

Senere omsorg inkluderer ofte L’å ta ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler for å lindre smerte, samt å holde det rene området og unngå overdreven bevegelser av språket.

Bunnlinjen

Alle har bremsene i munnen, men formen og størrelsen på frenulene varierer i stor grad blant mennesker. Siden bremsene er stykker av stoff halvåpent i munnen, opplever mange mennesker frenen tårer fra tid til annen. Jeg er vanligvis ingen grunn til bekymring.

I noen tilfeller kan en person utvikle en frenesi for lang eller med en unormal form. Alvorlige frenum Anomalier kan hindre munnen bruk. De kan også være tegn på en alvorlig helsetilstand.

Hvis du mistenker at du eller sønnen din har en itomali, snakk med legen din for å se om kirurgi eller tilleggsbehandling er nødvendig.