Fractur flytte: behandling, utvinning og andre

Beskrivelse

En brudd subkondyr er en lesjon av homer, eller # 8217; armben, på det smaleste punktet, like over albuen.

Prøven frakturene er mer vanlig Type skade på armen hos barn. De er ofte forårsaket av et fall på en strukket albue eller et rett skudd til albuen. Disse frakturene er relativt sjeldne hos voksne.

Kirurgi er ikke alltid nødvendig. Noen ganger kan en hardstøpning være nok til å fremme helbredelse.

Komplikasjonene i frakturen må inneholde skade på nerver og blodkar eller krøllete helbredelse (Malunion).

Symptomer på en brudd

Symptomene på frakturen må inneholde:

 • plutselig og intens smerte i albue og alle «7217; underarm
 • en pop eller et snap på tidspunktet for # 8217; skade
 • hevelse rundt albuen
 • Hånd nummenhet
 • Manglende evne til å bevege seg eller rette armen

Risikofaktorer for denne typen brudd

Prøven frakturene er mer vanlig Hos barn under 7 år, men de kan også slå de største barna. De er også filer mer vanlig Type frakturer som krever kirurgi hos barn.

Når det var antatt at de nevnte bruddene var mer vanlige i gutter. Men Nylige studier vis at jenter har samme sjanse for guttene til å ha denne typen brudd.

Lesjonen er mer sannsynlig å forekomme i sommermånedene.

Diagnose av en brudd

Hvis en fysisk undersøkelse viser sannsynligheten for en brudd, vil legen bruke røntgenstråler for å bestemme hvor pause har skjedd og å skille en soprakondyloidfraktur fra andre mulige typer skader.

Hvis legen din identifiserer en brudd, vil den klassifisere den etter type ved hjelp av Gartland-systemet. Gartland-systemet ble utviklet av Dr. JJ Gartland i 1959.

Hvis du eller din sønn har en brudd fra forlengelsen, betyr det at homeren ble presset til # 8217; tilbake fra # 8217; albuefeste. Disse sminke 95 prosent av frakturerprøver hos barn.

Hvis eller barnet ditt er diagnostisert med en fleksibeskade, betyr det at lesjonen var forårsaket av en rotasjon av albuen. Denne typen lesjon er mindre vanlig.

Utvidelsesfrakturene er videre klassifisert i tre hovedtyper, avhengig av hvor mye L’armbenet (Homer) er blitt flyttet:

 • Type 1: Homer ikke flyttet
 • Type 2: Homer moderat forskjøvet
 • Type 3: Homer seriøst ødelagt

I svært små barn kan bein kanskje ikke være nok vanskelig å se bra ut på en røntgenstråle. Legen kan også be om en unhurted arm radiograf for å gjøre en sammenligning.

Legen vil også søke etter:

 • Ømhet rundt albuen
 • blåmerker eller hevelse
 • Bevegelsesbegrensning
 • Mulighet for skade på nerver og blodårer
 • Sanguine strømningsbegrensning angitt med en endring i håndens farge
 • Mulighet for mer enn en brudd rundt albuen
 • Beinskade på bunnen av armen

Behandle denne frakturen

Hvis du mistenker at du eller barnet ditt har en brudd for å bli ødelagt eller på annen måte, kontakt legen din eller gå til beredskapsrommet så snart som mulig.

Små frakturer

Kirurgi er vanligvis ikke nødvendig hvis frakturen er type 1 eller minste enn type 2, og hvis det ikke er noen komplikasjoner.

Du kan bruke en kast eller en splint for å immobilisere artikulasjonen og tillate starten på den naturlige helbredelsesprosessen. Noen ganger er en splint først brukt til å la hevelsen gå ned, etterfulgt av en komplett kast.

Det kan være nødvendig at legen setter beinene på plass før du bruker splint eller kritt. I så fall vil noen form for sedasjon eller anestesi gi deg eller din sønn. Denne ikke-kirurgiske prosedyren kalles lukket reduksjon.

Mer alvorlige frakturer

Alvorlige skader kan kreve kirurgi. De to hovedtyper av kirurgi er:

 • Lukket reduksjon med perkutan pinning. Sammen med gjenopprettelsen av bein som beskrevet ovenfor, vil legen sette inn tinnene gjennom huden for å gjenvinne de frakturerte delene av # 8217;. En splint påføres for den første uken og deretter erstattet av en kritt. Dette er mer vanlig Form av kirurgi.
 • Åpen reduksjon med intern fiksering. Hvis bevegelsen er mer alvorlig eller C’det er skade på nerver eller blodårer, det vil nok være nødvendig å ha en åpen kirurgi.

Åpen reduksjon er nødvendig bare av og til. Selv den mest alvorlige typen 3 lesjoner kan ofte behandles med lukket reduksjon og perkutan pinning.

Hva du kan forvente under gjenoppretting

Du sannsynligvis eller barnet ditt, må du ha på en kritt eller en splint for xnumx-xnumx uker, enten det er en operasjon enn en enkel immobilisering.

For de første dagene bidrar det til å løfte den skadede albuen. Sitt ved siden av et bord, legg en pute på bordet og hviler armen på puten. Dette bør ikke være ubeleilig og kan bidra til å akselerere utvinningen ved å fremme blodsirkulasjonen i LESA-området.

Det kan være mer behagelig å ha en bred skjorte og la ermen på smeltet sidehelling. Alternativt kan du kutte hylsen til de gamle skjorter som du ikke har tenkt å gjenbruke eller kjøpe billige skjorter du kan endre. Dette kan hjelpe deg med å imøtekomme kastet eller pinnen.

Regelmessige besøk er nødvendig av legen for å sikre at det skadede beinet er riktig gledet.

Legen kan anbefale målrettede øvelser for å forbedre rekkevidden av bevegelsen av albuen mens helbredelsen fortsetter. Noen ganger er en formell fysioterapi nødvendig.

Hva å gjøre etter L’intervensjon

En bit & # 8216; av smerte er det sannsynlig at pinnene og kastet er på plass. Legen kan foreslå benk smertestillende, som L’Ibuprofen (Advil, Motrin) eller Paracetamol (Tylenol).

Hans vanlig For en lav klasse feber å utvikle seg innen de første 48 timene etter operasjonen;. Ring legen din dersom barnet eller barnet ditt overstiger 101 ° C eller varer i mer enn tre dager.

Hvis barnet ditt blir såret, kan han kunne komme tilbake til skolen innen tre eller fire dager fra # 8217; intervensjon, men bør unngå sports- og lekeplasser i minst seks uker.

Hvis pinnene brukes, blir disse normalt fjernet i legenes studio tre eller fire uker etter intervensjonen. Det er ofte ikke nødvendig. Anestesi i denne prosedyren, selv om det kan være noe ubehag. Barn noen ganger Beskriv det som & # 8220; det ser morsomt og # 8221; O & # 8220; Ser merkelig & # 8221;.

Den totale gjenopprettingstiden fra frakturen vil variere. Hvis pinnene har blitt brukt, 72 prosent Albue mobilitet kan gjenopprettes innen seks uker fra # 8217; intervensjon. Dette øker A 94 prosent etter 26 uker og 98 prosent etter et år.

Den vanligste komplikasjonen er ikke-gjenforening av # 8217; bein. Dette er kjent som Malunion. Dette kan skje i opptil 50 prosent av barn som har blitt behandlet kirurgisk. Hvis feiljusteringen er anerkjent ved starten av gjenopprettingsprosessen, kan det hende at hurtig kirurgi må sørge for at armen helbreder rett.

Utsikter for milde frakturer

Fraktur subcondyloid av homer er en barneskade som er vanlig for albuen. Hvis det behandles raskt, immobiliserer med en kritt eller kirurgisk, er utsiktene til en fullstendig utvinning veldig bra.