Sykdom fra høyde og flyreiser: Det er en forbindelse?

Cos’er fjellsak?

Del på Pinterest

Mountainache (fjellmal) er forbundet med fjellklatring og alle steder i høy høyde som Monte. Everest eller Peru-fjellene. Mountainache kan variere i tyngdekraften. Den minste form for fjellsmerter (akutt fjellpine) kan forekomme under flyet.

Mountainache (fjell hoved) oppstår hvis du raskt øker høyden uten å ha tid til å tilpasse seg oksygen og trykk på # 8217; redusert luft funnet i høye høyder. L’høy høyde starter ca 8000 fot.

Fly flyter til svært høye høyder fra 30.000 til 45.000 fot. Trykket på hytta i et fly er justert for å kompensere for disse høykvotene. Oksygenivået er sammenlignbart med nivåer som finnes i høyder mellom 5000 og 9000 fot.

Både menn og kvinner kan kontrakt Mountain Ache. L’Alder, generell helse og fysiske forhold påvirker ikke sannsynligheten for kontraktsmedlemmer. Men ikke alle de som klatrer, gjør utflukter eller fly i fjellet, lider av denne tilstanden.

Fortsett å lese for å lære mer om fjellsykdom og flyreise.

Hva er symptomene på fjellpine?

Symptomene på fjellpine varierer i henhold til typen fjellsmerter du har. Symptomene kan starte etter tre til ni timer med fly til høye høyder.

Den minste form, som er den typen du er mer sannsynlig å komme fra flyet, kan noen ganger imitere l’forgiftning. Symptomene på mild fjellsmerter inkluderer:

 • pust
 • hodepine
 • svimmelhet
 • tap av Appetit
 • sove eller søvnforstyrrelser
 • svimmelhet
 • kvalme
 • lite energi

Hva forårsaker fjellpine?

Fjellboring er forårsaket av en’for rask eskalering av høyden. Dette er fordi det tar flere dager før kroppen din tilpasser seg den reduserte mengden oksygen- og trykknivået av trykket fra den nedre luften som forekommer i høye høyder.

Klatring eller klatring Et fjell for raskt kan forårsake fjellpine. Så du kan stå på ski i høy høyde eller reise på et sted som har en’større høyde enn området du er vant til.

Hvem har størst risiko for fjellpine på grunn av flyging?

Du kan være mer sannsynlig å gjennomføre fjellsak på flyreiser hvis du er dehydrert. Drikk alkohol eller drikke som inneholder koffein før og under flyet kan det også øke mulighetene for å demonstrere symptomer.

Selv L’alder kan ha en liten risiko effekt. Resultater fra 2007 studie Av de 502 deltakerne antyder at personer under 60 år kan være mer sannsynlig å trekke inn fjellprosess på fly enn eldre mennesker. Den samme studien fant at kvinner kan få det oftere enn menn.

Sekund Cleveland Clinic, L’alder, sex og generell helse synes ikke å gjøre en forskjell i risikoen for fjellpine. Men mens generell helse ikke kan være en risikofaktor for fjellpine, kan høye høyder forverre hjerte- eller lungeforholdene. Snakk med legen din hvis du er bekymret og planlegger en lang flytur eller reiser på høy høyde

De mulige risikofaktorene for utviklingen av fjellsykdom på grunn av flyreiser inkluderer:

 • hjertesykdom
 • lungesykdom
 • Lever på lav høyde
 • Delta i A’anstrengende aktivitet
 • Har allerede lidd av fjellsykdommen

Hvordan fjellpine er diagnostisert?

Hvis du har fløyet med fly i løpet av de siste eller to dagene, og du har symptomene på fjellsmerter, la legen din vite det. Det er ingen spesifikk test som brukes til å diagnostisere mild fjellpine, men legen kan gjøre denne diagnosen hvis du lider av hodepine, så vel som et annet symptom på denne tilstanden.

Hvis symptomene blir verre eller ikke forbedres innen to dager, er det viktig å konsultere en lege.

Hvordan fjellet er behandlet?

Hvis du fløy i et høyt sted, og symptomene dine fortsetter, vil legen din anbefale deg å gå tilbake til et lavere nivå av høyde raskt og trygt. Du kan også dra nytte av’å ta på seg smertestillende midler til hodepine.

De milde symptomene på fjellsykdommen begynner vanligvis å spre seg når nivået på høyden er justert.

Hva er perspektivet?

Hvis du lider av en liten fjellsmerter med fly, er mulighetene for en komplett utvinning utmerket, forutsatt at du raskt behandler tilstanden. Hvis du holder deg i høy høyde og du ikke ser etter medisinsk hjelp, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner.