Ikke-repeterende maskefunksjon og når den brukes av leger

Del på Pinterest

COS’er en ikke-rebreather maske?

En ikke-rebreather maske er en medisinsk enhet som bidrar til å gi oksygen i nødssituasjoner. Består av en ansiktsmaske som er koblet til en tankpose fylt med en oksygen høy konsentrasjon. Tankposen er koblet til en oksygencylinder.

Masken dekker både nesen og munnen. De ensrettede ventiler hindrer utåndet luft å gå tilbake til oksygenetanken.

En ikke-rebreater maske brukes i nødssituasjoner for å hindre hypoksemi, også kjent som lavt oksygen i blodet. Forholdene som avbryter lungens kapasitet for å absorbere oksygen eller hjertets evne til å pumpe blod, kan forårsake lave oksygenivåer i blodet.

Hvis blodsyrenivåene kommer ned for lave, kan du utvikle en tilstand som kalles hypoksi, hvor dine essensielle vev blir fri for oksygen.

Etter at en ikke-rebreather maskeres kan brukes traumatisk skade, Innånding av røyk eller forgiftning fra karbonmonoksid for å opprettholde oksygenivået i blodet i et normalt intervall.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan ikke-repetermasker fungerer og hvordan de avviger fra andre masker som brukes under oksygenbehandling.

Hvordan en ikke-rebreather maske fungerer?

En ikke-reprehather ansiktsmaske passer til munnen og nesen og pinner med et gummibånd rundt hodet. Masken er koblet til en plast tanken pose fylt med en’høy oksygen konsentrasjon. Masken har et enveis ventilsystem som forhindrer oksygen i å blande med oksygen i tankposen.

Når du puster, puster du oksygen fra tankposen. L’utåndet luft kommer ut av maskens stikkontakter og vender tilbake til sider av masken og vender tilbake til atmosfæren.

Ikke-repetermasker lar deg få større konsentrasjon av oksygen enn standardmasker. De brukes vanligvis bare for kortsiktige økninger i oksygenet.

Ikke-rebreak masker brukes ikke vanlig fordi de involverer ulike risikoer. Strømningsavbrudd D’luft kan føre til kvelning. Du kan potensielt kveles hvis du kaster opp mens du har på seg masken hvis du sitter eller ubevisste. En helsepersonell forblir vanligvis tilstede under bruk av denne typen maske.

Delvis rebreather vs ikke rebreather

En ikke-rebreather maske kan gi mellom 60 hundre prosent 80 Oksygen i et omfang på ca 10-15 liter / minutt (l / min). De er nyttige i situasjoner hvor folk har ekstremt lavt blod oksygen nivåer, som de raskt kan levere blod oksygen.

En delvis rebreather maske har et lignende utseende til en ikke-rebrekemaske, men inneholder en toveisventil mellom masken og tankposen. Ventilen gjør en del av pusten i tankposen.

Det er vanskelig å oppnå en høyere blodsyrekonsentrasjon med en delvis gjenbrønn fordi konsentrasjonen av oksygen i tankposen fortynner.

Begge typer masker kan brukes i nødssituasjoner. En medisinsk profesjonell vil avgjøre hvilken maske som skal brukes basert på din spesifikke tilstand.

Ikke-gjenbredt vs enkel maske og rebreather

En enkel ansiktsmaske brukes vanligvis til å gi en mengde lavt moderat oksygen. En enkel maske inneholder hull på sidene for å passere utåndet luft og for å unngå kvelning ved hindring.

Han kan levere rundt 40 hundre prosent 60 Oksygen fra 6 til 10 l / min. Den brukes til folk som kan puste alene, men kan ha lavt blod oksygen nivåer.

En enkel ansiktsmaske gir ikke så høy oksygenkonsentrasjon som en ikke-rebreather-maske, men er sikrere i tilfelle obstruksjon. En medisinsk profesjonell vil avgjøre hvilken type oksygen dispenseringssystem som er nødvendig basert på den spesifikke tilstanden som skal behandles og til blodsygenivået.

En reBrewher maske er en feilaktig begrep og eksisterer ikke i sammenheng med oksygenbehandling. Begrepet & # 8220; maske rebreather & # 8221; refererer vanligvis til en enkel maske.

Jeg kan bruke en ikke-restaureringsmaske hjemme?

Ikke-respiratoriske masker er ikke tilgjengelige for hjemmebruk. En ikke-gjenopprettingsmaske er designet for kortsiktig bruk i situasjoner som transport av personer på sykehus. De er sjelden brukt utenfor en førstehjelp og bør bare brukes under medisinsk tilsyn. Hvis oksygenstrømmen er avbrutt, kan det forårsake kvelning.

En lege kan anbefale hjem oksygenbehandling til personer med langsiktige forhold som påtrengende kronisk lungesykdom, alvorlig astma eller cystisk fibrose.

L’Hjem oksygen terapi kan leveres av oksygen sylindere eller en oksygen konsentrator. Det administreres ofte gjennom nasal kanyler eller rør som passer inn i neseborene. Det kan også administreres gjennom en ansiktsmaske.

Ta bort

Ikke-repatching masker brukes til å gi høye konsentrasjoner av oksygen i nødssituasjoner. Disse maskerne kan brukes til traumatiske lesjoner, etter å ha røykt innånding og i tilfelle karbonmonoksydforgiftning.

Ikke-modningsmasker er ikke tilgjengelige for hjemmebruk. Men hvis du lider av en tilstand som L’alvorlig astma som påvirker pusten, kan du dra nytte av et innenlands oksygen system. Snakk med legen din dersom et hjem oksygen system er riktig for deg.