Progressiv NSCLC behandling: Hva å gjøre hvis behandlingen stopper wo

Beskrivelse

Når det gjelder å håndtere ikke-små celle pulmonal karsinom (NSCLC), er det viktigste å sørge for at behandlingsplanen fungerer. På grunn av ulike mutasjoner i NSCLC, er det ikke et spørsmål om å finne den beste behandlingen, men for å finne den beste behandlingen for deg. Bare fordi din nåværende behandling har sluttet å fungere, betyr det ikke at du har utmattet alternativene.

Her er det du trenger å vite om behandlingsalternativer, farmakologiske tester og alternative terapier, i tillegg til å spørre legen din når behandlingen din har blitt ineffektiv.

Hva er de nyeste behandlingene?

Behandlingen av NSCLC kan føre til en eller en kombinasjon av behandlinger som kirurgi, radioterapi, kjemoterapi og til og med immunterapi. Behandlingen har endret seg mye de siste årene fordi forskere har funnet mange genetiske mutasjoner i NSCLC og ervervet ny kunnskap om hvordan mutasjoner fungerer. Med de nye terapiene som målretter noen av disse mutasjonene, er det nå flere alternativer enn noensinne.

Noen ganger blir en målrettet terapi ineffektiv. Dette er øyeblikket når en annen medisinering eller en kombinasjon av målrettede stoffer og kjemoterapi kan være det neste trinnet.

Målrettede terapier

Disse stoffene retter seg mot EGFR-mutasjonen:

 • Terminib (Gilotrif)
 • Gefitinib (Iressa)
 • Necitumumab (dør)
 • Erlotinib (Tarceva)

I noen tilfeller slutter målrettet terapi å fungere fordi du har kjøpt A’annen mutasjon. Hvis du har hatt EGFR-mutasjonen, kan flere genetiske tester vise at siden da har du utviklet T790M-mutasjonen.

Osimertinib (Titrisso) er et nytt stoff som retter seg mot denne spesielle mutasjons mål. Er godkjent for bruk i metastatisk NSCLC som ikke har reagert eller sluttet å svare på medisiner som målretter mot mutasjonen av EGFR.

Legemidlene som retter seg mot Alk-mutasjonen inkluderer:

 • Alectinib (Aleca)
 • Brigatinib (Alunbrig)
 • Ceritinib (Zykadia)
 • Cryzotinib (Xalkori), som også kan brukes til ROS1-mutasjon

Andre målrettede terapier inkluderer:

 • Dabrafenib (Tafinlar) for BRAF-mutasjonen
 • Trametinib (Mekinist) for MEK Mutation
 • Bevacizumab (Avastin) og Ramucirumab (Cyramza) for å forhindre dannelsen av nye blodkar av svulster

immunterapi

L’Immunterapi er en måte å overbevise immunforsvaret for å bekjempe kreft mer effektivt. NSCLC kan behandles med:

 • Atezolizumab (Tecentriq)
 • Nivolumab (Opdive)
 • Pembrolizumab (KeyTruda)

Legen vil formulere anbefalinger basert på faktorer som alder, helse og genetiske mutasjoner. Personlige behandlingsmålene som L & # 8217 bør også tas i betraktning; påvirkning på livskvaliteten.

Jeg må undersøke kliniske studier?

Kliniske studier er utformet for å teste sikkerhet og # 8217; effektiviteten av eksperimentelle behandlinger. Testene har vanligvis strenge kriterier basert på type og stadium av kreft. Tidligere behandlinger, alder og generell helse kan også tas i betraktning.

Parning av en klinisk prøve, kan du få tilgang til innovative og eksperimentelle stoffer som du ikke kunne få fra noen & # 8217;. Fordi de tester forskjellige behandlinger for ulike typer og stadier av NSCLC, kan du være egnet uansett hvor du er i behandling.

Legen din kan hjelpe deg med å finne passende kliniske studier. For mer informasjon om kliniske studier, besøk National Cancer Institute database eller Kliniske studier.gov.

Og komplementære terapier?

Komplementære terapier kan bidra til å lindre symptomer og bivirkninger av behandlingen. De fleste vil ikke skade deg, men noen kan. Rådfør deg med legen din før du starter komplementære terapier.

Det sies at 8217; akupunktur hjelper med å lindre smerte og kvalme. Fordi det innebærer bruk av nåler, bør du ikke ta det i betraktning hvis du tar blodfluidisering eller du har lavt blodnummer. Kontroller alltid at akupunktøren er opplært og autorisert og følg den riktige hygieniske praksisen.

Masseterapi kan hjelpe deg med å slappe av og lindre angst og smerte. Noen massører er opplært til å jobbe med folk som har kreft. Pass på at du nevner hvor du har svulster, kirurgiske sår eller smerte.

Yoga og Tai Chi kombinerer dyp pust med delikate bevegelser for å fremme tankegangsforbindelse. Det kan hjelpe din generelle følelse av velvære slik at du kan slappe av og sove bedre om natten. Unngå bevegelser og poser som forårsaker smerte eller gjør det vanskeligere å puste.

Meditasjon og # 8217; Hypnose bidrar også til å fremme avslapning og redusere L & # 8217;.

Ditt sinn er like viktig som kroppen din, så du kan dra nytte av kreativ kunstnerisk terapi. Enten de er musikk, maleri eller håndverk, kan disse aktivitetene hjelpe deg med å slappe av ved å gi et kunstnerisk uttak. Og enda moro er en viktig del av livet.

Hva du spiser påvirker kroppen din og din stat D & # 8217;. En dietitian eller en ernæringsmessig konsulent kan sørge for at du mottar næringen du trenger bedre å være. Snakk med legen din før du ansetter nye kosttilskudd eller urtemedisiner, da de kan reagere med narkotika eller forstyrre behandlingen.

Hva å spørre legen din

En god lege setter pris på det faktum at du aktivt vil delta i din hjelpsrutine. Alle dine bekymringer er verdig diskusjon.

Gjøre mange spørsmål. Hvis du ikke forstår et svar fullt ut, er det helt rimelig å be om avklaring. Det er også en god ide å skrive dine spørsmål på forhånd, ta notater under medisinske undersøkelser eller ta med deg for å hjelpe deg.

Her er noen spørsmål for å starte samtalen:

 • Fordi denne behandlingen ikke virker?
 • Hva er mitt beste alternativ nå og hvorfor?
 • Hva er de potensielle fordelene og risikoen for denne terapien?
 • Hvilken innvirkning vil ha på mitt daglige liv?
 • Hvilke komplementære terapier er trygge for meg?
 • Det er kliniske studier som jeg burde vurdere?

Det kan komme et øyeblikk når du ikke lenger vil behandle kreft. Det er viktig at du kommuniserer det slik at du kan motta innspill fra legen din.

Hvis du velger å avbryte behandlingen av kreft, trenger du ikke å forstyrre alle former for terapi. Legen kan gi informasjon om palliativ omsorg, inkludert:

 • Smertebehandling
 • respiratorisk terapi
 • Komplementære og alternative terapier
 • Hjemmepleie og i hospice
 • Lokale støttegrupper

L & # 8217;

Konklusjonen er at behandlingen for NSCLC er forskjellig for alle. Hvis din nåværende terapi har sluttet å fungere, betyr det ikke nødvendigvis at du er uten alternativer. Det betyr at det er på tide å ha en grundig diskusjon med legen din om de neste trinnene, dine prospekter og hvordan vil du påvirke livskvaliteten din.