Genetikk av type 2 Diabetes: Miljøfaktorer og andre

Oversikt

Diabetes er en kompleks tilstand. Flere faktorer må settes sammen for å utvikle type 2 diabetes. For eksempel, L’fedme og en stillesittende livsstil spiller en viktig rolle. Genetikk kan også påvirke om du vil utvikle denne sykdommen.

En familiehistorie av diabetes

Hvis du har blitt diagnostisert med type 2 diabetes, er det en god sjanse for at du ikke er den første personen med diabetes i familien din. Det er svært sannsynlig å utvikle tilstanden hvis det er en av foreldrene dine eller brødre. Ulike genetiske mutasjoner har blitt koblet til utviklingen av type 2 diabetes. Disse genetiske mutasjonene kan samhandle med miljøet og blant seg selv for å øke risikoen.

Genetikkens rolle i type 2 diabetes

Type 2 diabetes er forårsaket av både genetiske og miljømessige faktorer. Forskere har koblet ulike genetiske mutasjoner til økt risiko for diabetes. Ikke alle de som er bærere av en mutasjon vil ha diabetes. Imidlertid har mange med diabetes en eller flere av disse mutasjonene. Det kan være vanskelig å skille den genetiske risikoen mot miljørisiko. Quest’Sist er ofte påvirket av familiemedlemmene dine. For eksempel har foreldre med sunne spisevaner potensial til å overføre dem til neste generasjon. D’En annen del, genetikk spiller en viktig rolle i vektbestemmelse. Noen ganger er atferdene ikke skylder for alt.

Slik identifiserer du gener som er ansvarlige for type 2 diabetes

Twin Studies tyder på at type 2 diabetes kan være koblet til genetikk. Disse studiene har blitt komplisert av miljømessige påvirkninger som også påvirker risikoen for type 2 diabetes. Hittil har det vist seg at forskjellige mutasjoner påvirker risikoen for type 2 diabetes. Bidraget til hvert gen er generelt lite. Men hver ekstra mutasjon du har synes å øke risikoen din. Generelt kan mutasjoner i et hvilket som helst gen som er involvert i kontroll av glukose nivåer øke risikoen for type 2 diabetes. Dette inkluderer gener som styrer:

 • Produksjon av glukose
 • Produksjon og regulering av insulinet;
 • Hvordan glukose nivåer i kroppen oppdages

Genene som er forbundet med risikoen for type 2 diabetes inkluderer:

 • TCF7L2, som påvirker insulinsekresjon og glukoseproduksjon
 • ABCC8, som bidrar til å justere insulinet
 • CAPN10, som er knyttet til risikoen for type 2 diabetes i amerikanske mexikanere
 • Glut2, som bidrar til å flytte glukose i bukspyttkjertelen
 • GCGR, et glukagonhormon involvert i glukosejustering

Genetiske tester for type 2 diabetes

Testene er tilgjengelige for noen av genmutasjonene forbundet med type 2 diabetes. Imidlertid, L’økt risiko for en viss mutasjon er minimal. Andre faktorer er mye mer nøyaktige indikatorer hvis du utvikler type 2 diabetes, inkludert:

 • Kroppsmasseindeks (BMI)
 • Din familiehistorie
 • høytrykk
 • Høye nivåer av triglyserider og kolesterol
 • Historie av svangerskapsdiabetes
 • De har en viss forfedre, som spansk, afrikansk amerikansk eller amerikansk asiatisk

Forslag for å forhindre diabetes

Interaksjonene mellom genetikk og miljø gjør det vanskelig å identifisere den siste årsaken til type 2 diabetes. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke er mulig å redusere risikoen ved å endre vaner. Diabetesforebyggingsprogramresultatene Studier (DPPOS), en grundig forskning på personer i fare for diabetes Siden 2012, antyder at vekttap og # 8217; økning i’fysisk aktivitet kan forhindre eller forsinke type 2 diabetes. Blodsukkernivået har returnert til normale nivåer i noen tilfeller. Andre revisjoner av ulike studioer rapporterte tilsvarende resultater. Her er noen ting du kan begynne å gjøre i dag for å redusere risikoen for type 2 diabetes:

Start et treningsprogram

Legg sakte L’fysisk aktivitet til din daglige rutine. For eksempel, ta trappene i stedet for # 8217; heis eller park videre fra inngangene til bygninger. Du kan også prøve en tur under lunsj. Når du er klar, kan du begynne å legge til din rutine L’trening med lette vekter og andre kardiovaskulære aktiviteter. Start med 30 minutters trening hver dag. Hvis du trenger ideer om å starte, ta en titt på denne listen over 14 kardioøvelser for å få deg spent.

Lag en sunn matplan

Det kan være vanskelig å unngå karbohydrater og overflødige kalorier når de spiser hjemmefra. Matlaging av dine egne måltider er den enkleste måten å gjøre sunne valg på. Forbered et ukentlig matprogram som inkluderer retter for hvert måltid. Ta all maten du trenger og gjør forberedelsene på forhånd. Videre kan dette slappe av. Start med planleggingen av lunsjer for uken. Når du føler deg rolig, kan du planlegge dine ekstra måltider.

Velg sunne snacks

Få sunne snacks slik at du ikke blir fristet til å ta en pose med chips eller candies. Her er noen sunne og enkle snacks eller snacks du kan prøve:

 • Gulrot og hummus pinner
 • Epler, Clementines og andre frukter
 • en håndfull valnøtter, men vær oppmerksom på størrelsen på delene
 • Popcorn, men hoppe legger til mye salt eller smør
 • Hele wholeal crackers og ost

prospekt

Å vite din risiko for type 2 diabetes kan hjelpe deg med å gjøre endringer for å unngå å utvikle tilstanden. Informer legen din i din familiehistorie med type 2 diabetes. Kan bestemme om den genetiske testen er riktig for deg. Det kan også hjelpe deg med å redusere risikoen med endringer i din livsstil. Legen vil også regelmessig sjekke glukose nivåer. Testene kan hjelpe dem med å oppdage blodsukkeranomalier eller identifisere advarselsmerkene til type 2 diabetes. Tidlig diagnose og behandling kan ha en positiv innvirkning på utsiktene dine. Les l’element på engelsk.