Endometriose Adhesions: lettelse fra symptomer, fjerning og mer

Hva er adhesjonene på # 8217; endometriose?

L’endometriose oppstår når cellene som livmoren mister hver måned i løpet av syklusen begynner å vokse utenfor livmoren.

Når disse cellene svulmer og livmoren prøver å frigjøre dem, er det omkringliggende området betent. En berørt område kan holde seg festet til en og et annet påvirket område mens begge områdene prøver å helbrede. Dette skaper et cicatritial bånd av vev kjent som adhesjon.

Adhesions er funnet oftere i hele bekkenområdet, rundt eggstokkene, alle’livmor og blære. L’endometriose er en av Vanligste grunner Fordi kvinner utvikler uovertruffen adhesjoner for tidligere operasjon.

Det er ingen kjent måte å forhindre opplæring av vedheft, men alternativer er tilgjengelige for å lindre smerte og medisinske prosedyrer som kan hjelpe deg med å håndtere dem. Les videre for å lære mer.

Tips for identifikasjonen

Selv om adhesjonene kan påvirke symptomene på endometriosisen, er det viktig å forstå at A’vedheft leveres med sitt eget sett med separate symptomer. Det er derfor når man utvikler endometrioseadhesjon, kan symptomene dine endres.

Adhesions kan forårsake:

  • Kronisk hevelse
  • krampe
  • kvalme
  • forstoppelse
  • avføring
  • endetarmsblødning

Du kan også prøve en annen slags smerte før og under syklusen. Kvinner med adhesjoner beskriver smerten mer som en intern stab i stedet for som en kjedelig og vedvarende puls som følger med endometriosen.

Dine daglige bevegelser og fordøyelse kan utløse adhesjonssymptomer. Dette kan føre til en følelse av at det virker som noe er trukket inn i deg.

Hvordan administrere symptomene dine

Når du har en Endometriosisadhesjon, finn en måte å håndtere symptomer, kan være en prosess. Forskjellige ting jobber for forskjellige mennesker. Pand-drevne legemidler, som L’Ibuprofen (Advil) og Paracetamol (Tylenol), kan bidra til å minimere smerte, men noen ganger er de ikke tilstrekkelig.

Sitt i et varmt bad eller legg deg ned med en pose med varmtvannet når smertestoffampene kan hjelpe til med å slappe av musklene og berolige smerter fra # 8217;. Legen kan også anbefale massasje teknikker og fysioterapi for å prøve å bryte arrvevet og redusere smerte.

Denne tilstanden kan påvirke sexlivet ditt, ditt sosiale liv og din psykiske helse. Å snakke med en autorisert psykisk helsepersonell av disse bivirkningene kan hjelpe deg med å møte noen følelse av depresjon eller angst Du kan ha problemer.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige for adhesjon?

Fjernelsen av tiltredelsen innebærer risikoen for at tiltredelsen returnerer eller forårsaker flere adhesjoner. Det er viktig å være oppmerksom på denne risikoen når du vurderer fjerning av en Endometriose & # 8217.

Adhesions blir fjernet gjennom en type operasjon som kalles adhesiolisi. Stillingen til ditt medlemskap vil avgjøre hva slags bedre kirurgisk behandling for deg.

For eksempel er laparoskopisk kirurgi invasiv og kan bryte og fjerne en underheft som blokkerer tarmene. Det er også laparoskopisk kirurgi mindre sannsynlig Å skape flere adhesjoner under helbredelsesprosessen.

Noen adhesiologi prosedyrer må utføres med tradisjonelt kirurgisk utstyr i stedet for en laser. Kirurgi for å fjerne A’vedheft finner sted mens du er under generell anestesi og i sykehusmiljø på grunn av risikoen for infeksjon. Gjenopprettingstider kan variere avhengig av hvor stor gravering er.

Flere søk er nødvendig på resultatene av fjerningen av # 8217; tiltredelse. Suksessraten ser forbundet med kroppen i kroppen der den ligger l & # 8217;. Kirurgiske inngrep for adhesjoner ALLE’tarmene og bukveggen har en tendens til å ha en Laveste avdrag av adhesjoner returnerer etter operasjonen;.

Fjerning er nødvendig?

Spørsmål:

Hvem skal fjerne en & # 8217;?

TIL:

L’endometriose kan påvirke opp til 15 prosent Kvinner i premenopause, men kvinner kan ikke bli diagnostisert i årevis. L’endometriose kan forstyrre kvaliteten på hverdagen, med en kjeden effekt på livet ditt, relasjoner, l’yrke, fruktbarhet og psykologisk drift. Det er en liten kjent sykdom, uten blodprøver for diagnose eller klar vei for effektiv behandling.

Beslutningen om behandling må diskuteres grundig og tas i betraktning fremtidens planlagte graviditeter. Hvis du vil ha barn, kan planen være annerledes enn jeg var ferdig med å ha barn.

Snakk med legen din. Hormonal behandling kan gi hjelp i symptomstyring i flere år.

Kirurgiske prosedyrer tilbys vanligvis når hormonelle eller andre behandlinger ikke gir mer lettelse. Det er en betydelig risiko for at adhesjonene kan komme tilbake etter abdominal kirurgi og adhesjoner kan forringes. Men for de som bor med endometriose med en daglig innvirkning på jobb, familie og drift, er kirurgi et alternativet «8217;.

Still spørsmål om «8217; bruk av kirurgiske prosedyrer som filmer eller sprayer under operasjonen for å redusere utviklingen av suksessive adhesjoner. L’Kjøring av laparoskopisk (gjennom en liten gravering og et kamera) vil redusere muligheten for å utvikle adhesjoner. Gjør søket ditt og bli en informert forbruker av helsevesenet ditt.

Debra Rose Wilson, PhD, MSN, RN, IBCLC, AHN-BC, Chtanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Behandling av endometriosen kan forårsake vedheft?

Prosedyrer for fjerning av endometrial vev fra bassenget og andre områder de involverer en høy risiko binding. Enhver abdominal kirurgi kan føre til flere adhesjoner.

Når du helbreder fra en hvilken som helst operasjon, svulmer organene dine og de omkringliggende vevene mens de helbreder. Det er litt og # 8216; som når du har et kutt på huden: Før en skorpe dannes, er huden din som blodet er koagula som en del av kroppens helbredelsesprosess.

Når du har A’tiltredelse, kan den nye vevsveksten og den naturlige kroppshelingsprosessen skape arrvæv som blokkerer organene dine eller kompromitterer deres funksjon. Organsene i Digestive and Reproductive Apparatet er svært nær hverandre i # 8217; magen og i bassenget. Lukk blæreplasser, Dell’livmor, Droppium tube og # 8217; tarmene indikerer at adhesjoner kan oppstå etter en operasjon som involverer Quell & # 8217;.

Ikke c’det er måte å hindre adhesjon etter en abdominal kirurgi. Noen sprayer, flytende løsninger, narkotika og kirurgiske metoder blir søkt for å finne en måte å gjøre adhesjon mindre vanlig etter operasjonen;.

Hva er perspektivet?

Adhesjonen av endometriosisen kan komplisere en allerede ubehagelig tilstand. Vær oppmerksom på strategier for å behandle og administrere tiltredelsesmerter, kan hjelpe.

Hvis du har blitt diagnostisert med endometriosen og føler at smerten din er forskjellig fra det vanlige, kontakt legen din. Du bør også konsultere legen din dersom du finner nye symptomer, for eksempel lancing smerte, forstoppelse eller myk avføring.