5 verktøy for å avvise den negative indre dialogen

Intro

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

Jeg må fortsatt møte noen som ikke har kjempet med sitt eget selvtillit på et tidspunkt i sitt liv. Som Proverb sier, er vi ofte våre verste kritikere. Dette kan manifestere seg ikke bare i våre karrierer, men i hvert område av livet vårt.

Som en mental helse blogger, hørte jeg fra lesere av alle sosiale klasser & # 8211; Inkludert de som de fleste av oss ville vurdere en utrolig suksess og # 8211; sliter med å bekjempe den negative indre dialogen som holder dem.

Den negative stemmen som det virkelig kan ha en toll når den ikke er kontrollert, men noen av oss vet hvordan man skal avvise. Hvis radioen i tankene dine alltid synes å gjentatte ganger reprodusere sangen & # 8220; Jeg er noen forslag til å endre stasjon.

1. Gi et navn til den kritiske og dårlige stemmen i hodet ditt

En venn av meg delte med meg som i et forsøk på å utfordre måten deres depresjon forvrengte sine tanker, ga den negative stemmen i hodet sitt et navn: Brian.

Fordi Brian? Vel, de fortalte meg, det er et angram av ordet & # 8220; hjerne & # 8221;. Smart, ja, men også en viktig påminnelse om at vi ikke er våre tanker, vi er bare den personen som lytter til dem.

Så hva du kaller den kritiske stemmen, sørg for at du hindrer deg i å identifisere deg med dine tanker eller gi dem for mye vekt. Tenk på deg selv som filteret, bestemmer deg for hva tanker klamrer seg og hva du skal forlate.

Det er så viktig å skille fra negative og kontraproduktive tanker.

Du kan ikke velge dine tanker, men du kan jobbe for å skape en sunn avstand mellom dine tanker og deg selv. Når du føler deg en selvkritisk uttalelse i hjernen din & # 8211; At du ikke er god nok, ganske intelligent eller verdig & # 8211; gjenkjenne det.

& # 8220; Takk for ditt bidrag, Brian & # 8221; Du kan svare.

Og så sier han at sannheten ikke nødvendigvis stiller spørsmål og setter dem:

  • Denne feilen gjør deg virkelig feil eller gjør deg ufullkommen, akkurat som alle andre?
  • Utbruddet av hodet ditt virkelig bekymret din utilstrekkelighet eller en dårlig dag?
  • Din venn svarte deg ikke fordi han ikke liker deg, eller det kan bare være opptatt?
  • C’er alltid en’et annet perspektiv hvis du senker nok til å finne den.

Tanker er bare tanker, men det er lett å glemme det når vi bare godtar dem uten spørsmål.

2. Prøv en guidet meditasjon

Bekjennelse: Etter å ha hatt mange traumer i mitt liv, ble min følelse av selvtillit utfelt. Jeg så på hva som hadde skjedd med meg, og jeg dro at den smerten skrev en historie om hvem jeg var: noen som ikke var verdig til omsorg, sikkerhet eller byrå.

Drevet av en venn, bestemte jeg meg for å prøve meditasjon som en måte å håndtere traumer. Selv om alle’Start var jeg skeptisk, ble jeg sjokkert av det som hjalp meg. Bruker L’app Enkel vane, Jeg jobbet med Catherine Cook-Cottone & # 8220;Helbrede fra traumer& # 8220; og jeg fant uttalelser jeg ikke engang hadde realisert å trenge.

For eksempel, Cook-Cotton snakker om hvordan å overvinne gjenoppretting & # 8220; ved Trusts hastighet & # 8221;. Som noen som alltid har vært utålmodige med meg selv, lurer på hvorfor jeg ikke bare kunne «overvinne & # 8221; Min fortid Trauma, dette bildet tillot meg å være snillere med meg selv. Utvinning krever tillit og traumer er ofte forårsaket av et brudd på tillit.

Når jeg ble mer oppmerksom på de negative ideene om meg selv som jeg lærte av mine traumatiske erfaringer, tillot det meg å omskrive det negative mentale skriptet som hjernen min elsker å gjenta.

Jeg burde ikke bli så overrasket, skjønt & # 8211; Tross alt er det utallige fordeler i # 8217; som har en meditasjonspraksis, både for følelsesmessig og fysisk helse. Og med så mange apper å velge mellom, er startet enklere enn noensinne.

3. Lær å ta et skritt tilbake

Ofte, når jeg poche for noe, prøver jeg å spørre meg: Det jeg vil si til en venn hvis du var overfor dette?& # 8221;

Hvis vi kan ta et skritt tilbake og bore en liten og selvkompass, kan bidra til å holde ting i perspektiv. Du kan forestille deg noen du elsker og sette den i skoene dine? Hva vil du si eller ville du gjøre for å støtte dem?

Dette er ikke naturlig for alle, skjønt. Jeg elsker å bruke L’app Sende Når jeg sliter med dette. Det er en interaktiv bot chat, en slags livstrener i lommen, utviklet av et team av psykologer og designere. Bruk den kunstige intelligensen til å hjelpe deg med å utfordre selvdestruktiv tanker og oppførsel, ved hjelp av forskjellige adferdsbehandlinger og selvbehørs teknikker.

For eksempel hjelper WYSA deg å lære å identifisere noe som kalles kognitive forvrengninger, som er løgnene som hjernen vår ofte forteller oss.

Kanskje du hopper til konklusjonene, og tilordner feilen til deg selv hvor det ikke passer eller genererer for mye. WYSA kan hjelpe deg med å identifisere mønstre som disse, se hvor det ikke er nyttig eller nøyaktig og finne nye måter å tenke på et problem eller en hendelse.

Hvis du trenger litt hjelp til å holde ting i perspektiv, kan en chatbot som WYSA være en «8217, utmerket ressurs.

4. Begynn å holde en dagbok

Journaling kan være flott å ta ting bort fra brystet ditt. I tillegg til å være katartisk, er dagboken også en fantastisk måte å bli mer oppmerksom på dem. Ofte utfordrer vi ikke våre negative tanker fordi vi ikke alltid er klar over når de skjer, men å skrive regelmessig kan hjelpe mye i dette.

En øvelse som hjalp meg mye, er å lage en enkel to-kolonne dagbok. I den første kolonnen tar jeg notater på kritikken jeg har av meg selv om dagen.

Når jeg får et øyeblikk, gjør en’se på tankene jeg har samlet i den kolonnen, og i den andre kolonnen skriver jeg inn & # 8211; Denne gangen leter jeg etter en kraftigere eller positiv måte å reformulere det jeg skrev.

For eksempel, hvis du skrev og # 8220; Jeg begikk en dum feil i arbeidet mitt & # 8221; I den venstre kolonnen kunne jeg omskrive den som & # 8220; Jeg lærte en bedre måte å gjøre noe i mitt arbeid, så nå kan jeg forbedre & # 8221;.

Hvis jeg hadde skrevet & # 8220; Jeg hater hvordan huden min ser grovt & # 8221; Jeg kunne omskrive den som «8220, jeg likte ikke hvordan huden min dukket opp i dag, men kjolen min var fantastisk & # 8221;.

Det kan virke trivielt, men selvtillit krever tester og praksis. Å finne en privat plass som en dagbok for å prøve en ny holdning kan hjelpe oss å lære å endre vårt perspektiv.

5. Vurdere l’ide å finne en terapeut

Det er viktig å vite at hvis dine negative tanker er vedvarende, påvirker livskvaliteten og din operasjon, kan det være et tegn på noe mer alvorlig.

Hvis du finner ut at disse tankene følger med problemer som depresjon, angst, dårlig motivasjon, tretthet, fortvilelse og mer, er det alltid bedre å konsultere en terapeut eller en psykolog for å sikre at du får den beste støtten mulig.

Når det gjelder psykiske helsemessige forhold som depresjon og angst, er det ikke så enkelt som å tenke positive tanker og holde en dagbok. Å ha en resonans sak fra en upartisk fremmed kan noen ganger endre din måte å tenke helt. Hvis du ikke er sikker på at du har råd til din terapi, kan denne ressursen hjelpe deg med å bestemme det beste alternativet for deg.

Vi kan alle føle seg litt og # 8216; Fools når vi føler noe nytt, spesielt hvis du ikke blir naturlig. Men dette betyr ikke at det forblir så for alltid. Når det gjelder selvtillit, husk at det tar tid å bygge deg selv. Men med en liten og # 8216; av praksis, håper jeg at du vil finne at din mentale helse og din velvære alltid er verdt innsatsen.

Sam Dylan Finch er en av de ledende tilhengerne av LGBTQ + mental helse, etter å ha fått internasjonal anerkjennelse for bloggen sin, Vi gjør merkelige ting!, Jeg har blitt viral for første gang i 2014. Som mediejournalist og strateg, er Sam omfattende publisert på emner som psykisk helse, L’transgender identitet, funksjonshemning, politikk og lov og mye mer. Takket være sin kombinerte erfaring i folkehelse og digitale media, fungerer Sam for tiden som sosial redaktør på Healthline.