Burocellulær karsinom: Symptomer, årsaker og behandling

COS’er burocellulær karsinom?

Burocellulær karsinom (BCC) er en type hudkreft som starter i basalceller. Normale basale celler kyster epidermis. De er hudceller som erstatter gamle celler med nye. Basal cellekreft forårsaker svulster som vises på overflaten av huden. Disse svulstene virker ofte sår, vekst, fremspring, arr eller røde flekker.

Selv om BCC nesten aldri varierer i andre deler av kroppen (metastatiserer), kan det fortsatt føre til disfigurement. I sjeldne tilfeller kan det spre seg til andre deler av kroppen. Hvis han gjør det, kan han bli farlig for livet.

BCC er den vanligste typen hudkreft. Om 4 millioner tilfeller Det er diagnostisert i USA hvert år.

Bilder av basal cellekarsinom

Hva er symptomene på burocellulært karsinom?

Nesten alle bccs vokser på deler av kroppen ofte utsatt for solen. Tumorer kan vokse på ansikt, ører, skuldre, nakke, hodebunn og armer. I svært sjeldne tilfeller utvikler svulster på områder som ikke ofte blir utsatt for sollys.

BCCene er generelt indolor. L’Unikt symptom er vekst eller endring i # 8217; utseendet på huden. Det finnes ulike typer bcc. Alle har et annet aspekt:

 • BCC Pigmentert: Denne typen vises som en brun, blå eller svart lesjon, som ofte har en gjennomsiktig og hevet kant.
 • Surface BCC: Denne typen tar på utseendet av en rødaktig flekk på huden, ofte flatt og skumle. Fortsett å vokse og har ofte en hevet grense. Vanligvis tar det dette utseendet når det er på baksiden eller på brystet.
 • Ikke-ulcerativ BCC: Denne typen vises som en fremspring på huden som er hvit, lær eller rosa. Det er ofte gjennomsiktig, med de underliggende blodkarene som er synlige. Dette er den vanligste typen bcc. Det er mer vanlig på nakken, ører og ansikt. Kan bryte, bløde og danne skorper.
 • Morpheaform BCC: Dette er den minst vanlige typen BCC. Vanligvis ser det ut som en lesjon som ligner på et arr med et hvitt og voksaktig utseende og ingen definert kant. Denne typen karsinom kan indikere en spesielt invasiv form av BCC, som er mer sannsynlig å bli disfigurizing.
 • BCC Basicum: Denne typen karsinom bærer delene av bcc og squamous cellekarsinom, en annen type hudkreft. Det er ekstremt sjeldent, men det er mer sannsynlig å metastet sammenlignet med andre typer hudkreft.

Hva er årsakene til basalcellekarsinom?

Hudkreftene, inkludert BCC, er hovedsakelig forårsaket av den langsiktige eksponeringen for solen eller ultrafiolettlyset (UV). Disse svulstene kan også være forårsaket av en’intens sporadisk eksponering som ofte fører til solbrenthet.

I sjeldnere tilfeller kan andre faktorer forårsake bcc. Disse inkluderer:

 • Eksponering for stråling
 • Eksponering for arsenen
 • Komplikasjoner fra arr, infeksjoner, vaksinasjoner, tatoveringer og brannsår
 • Kroniske inflammatoriske hudsykdommer

Når BCC er diagnostisert, C’det er en sterk sannsynlighet for gjentakelse.

Hva er risikofaktorene for burocellulært karsinom?

Det er mange risikofaktorer som kan øke sannsynligheten for å utvikle BCC. Noen av disse risikofaktorene inkluderer:

 • Ha en familiehistorie av BCC
 • ha en klar hud
 • ha huden som fregner eller lett brenner
 • Å ha arvelige syndrom som forårsaker hudkreft, for eksempel hudforstyrrelser, nervesystemet eller endokrine kjertler
 • Ha lett hud, rødt hår eller blonde eller lyse øyne
 • vær en mann

Det er andre ikke-genetiske risikofaktorer. Disse inkluderer:

 • Alder, med større alder knyttet til en risikoøkning
 • Kronisk soleksponering
 • Alvorlige solbrenner, spesielt i barndommen
 • Lever i en høyere eller solrik stilling
 • Eksponering for strålebehandling
 • Eksponering for arsenen
 • Tar immunosuppressor medisiner, spesielt etter en transplantasjonskirurgi

Hvordan diagnostisere basalcellekarsinom?

Det første trinnet i diagnosen BCC vil være en visuell inspeksjon av en hudlege. De vil sjekke huden din fra hodet til tå for å lete etter hudvekst eller misfarging. Vil også spørre informasjon om din medisinske historie, inkludert familiehistorien om hudkreft.

Hvis din hudlege oppdager bekymrende misfarginger eller vekst, vil han utføre en hudbiopsi. For å gjøre dette, vil de injisere et lammende middel i huden før du fjerner en liten prøve av skaden på testen. Biopsien vil bli vist under mikroskopet for å søke etter hudkreft.

Din hudlege vil fjerne vekst hvis BCC er funnet. Hvis du har en aggressiv form for BCC, kan legen din utføre lymfeknuterbiopsien din for å sjekke for metastaser.

Hvordan basal cellekarsinom behandles?

Behandling for basalcellekarsinom innebærer fjerning av vekst. Legen vil gi råd om en behandling avhengig av hvilken type BCC du har, størrelsen på lesjonen og stillingen av lesjonen. Behandlingsalternativer inkluderer:

Rasciasamming og elektrode

I denne prosedyren er veksten skrapt bort med en curette. Kreftstedet blir deretter brent med en nål for elektrocouterisering. Det er ekstremt effektivt, spesielt på små lesjoner, selv om det ikke kan være like effektivt på aggressive BCC eller høyrisiko nettsteder. Kan legge et hvitt og rund arr. Denne prosedyren har A’forlengelse 95 prosent suksess rate.

Escission kirurgi

Legen vil fjerne svulsten og den omkringliggende kanten av den normale huden som omgir ham med en skalpell. Denne prosedyren krever poeng for å lukke det kirurgiske stedet. Dette brukes ofte til mer avanserte BCCs, som er i fare for å påvirke den omgivende huden. Kunne forlate et lite arr. Denne prosedyren har A’forlengelse 95 prosent suksess rate.

Mohs mikrografisk kirurgi

Legen vil fjerne et tynt lag av stoff som inneholder svulsten. Stofflaget er frosset og deretter kartlagt under mikroskopet. Legen vil da gjenta prosedyren på det nøyaktige punktet der kreft var tilstede.

Denne prosedyren kan spare sunne vev og har den høyeste helbredelseshastigheten til rundt 99 prosent. Det brukes ofte til store svulster eller svulster i svært synlige områder som ansikt eller nakke.

Cryochirurgy

Cryosurgery brukes til svulster som er tynne og ikke strekker seg mye i huden. Legen kan fryse og drepe kreftceller med flytende nitrogen. Dette innebærer risikoen for skade på nerver på nettstedet, noe som kan forårsake tap av følsomhet.

Klippet er ikke nødvendig, selv om det kan brukes anestesien. Veksten vil bli fylt med blærer eller en skorpe vil danne seg. Cryosurgery brukes oftere til BCC og personer med hemorragiske lidelser. Har en suksessrate mellom 85 og 90 prosent.

Utvinning fra behandling

BCC-behandlinger er ofte små og enkle å gjenopprette. Mange mennesker vil oppleve smerte under operasjonen eller excisionsstedet mens det helbreder.

Healing er en vanlig effekt av behandlingen med BCC. For å redusere utseendet på arr, følg instruksjonene etter behandling fra legen etter behandling. Disse instruksjonene vil inkludere:

 • Hold excisionsstedet rent.
 • Påfør benksalver som Vaseline og Neosporin flere ganger om dagen for å hjelpe ham med å helbrede og holde den dekket med et bandasje.
 • Hold vått sår. Dette vil hjelpe ham med å helbrede.

C’er en høy risiko for BCC-gjentakelse. Ta forholdsregler for å beskytte huden din fra # 8217; UV-skjermeksponering.

Basal cellekarsinom kan forårsake komplikasjoner?

Den vanligste komplikasjonen av burocellulært karsinom er gjentakelsen. BCCene gjenopptas vanligvis, selv etter en effektiv behandling. I noen tilfeller kan BCC komme igjen i samme posisjon. Det kan også være støt, spesielt hvis ikke omgående.

En diagnose av BCC øker muligheten for å utvikle andre typer hudkreft. Dette inkluderer melanom, som kan metastet og er den farligste form for livet av hudkreft.

De sjeldne og aggressive former for BCC kan invadere kroppen utover huden. Det kan ødelegge bein, nerver og muskler. I sjeldne tilfeller kan det metastet i andre deler av kroppen, inkludert nøkkelorganer, og bli farlig for livet.

Burocellulært karsinom er forebyggbart?

Unngå eller redusere L’UV-lyseksponering er den beste måten å forhindre BCC. Unngå direkte sollys i de lyseste delene av dagen, og unngå å bruke solsenger.

Gjenvegler regelmessig solkrem, selv om du vil forbli alle «8217; bare åpent i noen minutter. Bruk en solkrem med SPF 15 eller høyere. Du kan også bruke lette klær og hatter for å beskytte deg mot solens eksponering. L’Unntak til dette er nyfødte. Nyfødte bør holdes vekk fra solen når det er mulig. Ikke bruk solbeskyttelse til barn under seks måneder.

Den tidlige diagnosen av BCC kan redusere arr forårsaket av å fjerne en svulst. Undertips hvert år til en hudkreftkontroll fra en hudlege eller en grunnleggende lege. Du bør også undersøke huden din fra hodet til føttene månedlig. Hvis kjent hudendringer, fikser du en avtale med en lege.