Pelvic gulv dysfunksjon: symptomer, årsaker og behandling

COS’er dysfunksjonen i bekkenbunnen?

Bekkenbunnsdysfunksjon er manglende evne til å kontrollere musklene i bekkenbunnen.

Din bekkenbunn er gruppen av muskler og ledbånd i bekkenområdet. Bekkenbunnen fungerer som en’sele for å støtte kroppene i bassenget, inkludert blære, endetarm og # 8217; livmor eller prostata. Contraring og avslappende disse musklene lar deg kontrollere intestinale bevegelser, vannlating og, spesielt for kvinner, samleie.

Bekkenbunns dysfunksjon tvinger deg til å trekke dine muskler i stedet for å slappe av dem. Som et resultat kan du ha problemer med å ha en tarmbevegelse.

Hvis ikke behandlet, kan bekkenbunnsdysfunksjon føre til ubehag, langsiktig kolonskade eller infeksjoner.

Symptomer på bekkenbunnsdysfunksjon

Det er en rekke symptomer forbundet med bekkenbunnsdysfunksjon. Hvis du er diagnostisert med bekkenbunnsdysfunksjon, kan du oppleve symptomer, inkludert:

 • Urinproblemer, som ønsket om å urinere eller smertefull urinering
 • Kutte opp eller intestinale spenninger
 • Lumbal ryggsmerter
 • smerte i bekkenområdet, i kjønnsorganene eller i endetarmen
 • Ubehag under samleie for kvinner
 • trykk i bekkenområdet eller i endetarmen
 • Muskelspasmer i bassenget

Hva er årsakene til bekkenbunnsdysfunksjon?

Mens de eksakte årsakene fortsatt er i forskningsfasen, kan legene koble bekkenbunnsdysfunksjon til forhold eller hendelser som svekker bekkenmuskulaturen eller tårnebindevevet:

 • fødsel
 • Traumatisk skade på bekkenområdet
 • fedme
 • bekkenoperasjon
 • Nerveskade

Diagnose

Det er viktig å ikke selvdiagnostisere symptomer fordi de kan indikere mer alvorlige forhold.

For å gjøre en diagnose, vil legen undersøke din medisinske historie og observere symptomene dine. Etter den første konsultasjonen, vil legen utføre en fysisk vurdering for å verifisere tilstedeværelsen av muskelspasmer eller knuter. Muskel svakhet vil også sjekke.

For å sjekke kontrollen av bekkenmuskler og bekkenmuskulaturkontraksjoner, kan legen utføre en intern undersøkelse ved å plassere et perineometer & # 8211; En liten deteksjonsanordning & # 8211; i endetarmen eller i skjeden.

A’mindre invasivt alternativet består i posisjonering av elektrodene på perineum, området mellom pungen og anus eller vagina og skjeden og # 8217; anus, for å avgjøre om det er mulig å kontrakt og slappe av bekkenet muskler.

Behandle dysfunksjonen i bekkenbunnen

L’Behandling for behandling av bekkenbunnsdysfunksjon er å slappe av bekkenbunnsmusklene for å lette tarmbevegelsene og gi større kontroll.

Kegel øvelser eller lignende teknikker som krever å kontrakt muskler, vil ikke hjelpe denne tilstanden. Selv om kirurgi er et alternativ, er mindre invasive behandlingsalternativer tilgjengelig.

En felles behandling for denne tilstanden er biofeedback. Denne teknikken tillater terapeuten å overvåke hvordan det slapper av eller båret bekkenmuskulaturen gjennom spesielle sensorer. Etter å ha observert din muskelaktivitet, vil din terapeut fortelle deg hvordan du kan forbedre koordinasjonen din.

Andre behandlingsalternativer inkluderer:

 • Legemiddel. Legen din kan foreskrive en muskel avslappende for å lindre bekkenbunnsdysfunksjonssymptomer. Avslappende kan forhindre muskelkontraksjon.
 • Selvmedisinering. For å redusere innsatsen på bekkenbunnsmuskler, unngå å skyve eller strekke seg når du bruker på badet. Også avslapningsteknikker som yoga og strekk kan hjelpe til med å slappe av bekkenbunnen muskler. Varm bade er en’annen nyttig teknikk. L’Varmtvann forbedrer blodsirkulasjonen og slapper av muskler.
 • Kirurgi. Hvis bekkenbunnsdysfunksjon er et resultat av en rektal prolaps, en tilstand som faller rektal stoffet i # 8217; analåpning, vil kirurgisk operasjon skjæret, og vil gjøre dem til å slappe av.

Outlook

Selv om det er pinlig eller noen ganger smertefullt, er bekkenbunnsdysfunksjon en svært behandlingsbar tilstand. Snakk med legen din om symptomene dine for å få en korrekt diagnose. Det er flere hjemmemedisiner som du kan prøve før du starter med narkotika eller kirurgiske inngrep for behandling.