En kokosnøtt er en frukt?

Kokosnøtter er notorisk vanskelig å klassifisere. De er veldig søte og har en tendens til å bli spist som frukt, men som valnøtter, har et hardt ytre skall og må være åpent.

Derfor kan du spørre deg hvordan du skal klassifisere dem, både biologisk og fra et kulinarisk synspunkt.

Denne artikkelen forklarer om en kokosnøtt er en frukt, og hvis det regnes som et allergen av nøtter.

Del på Pinterest

Fruktklassifiseringer

For å forstå om kokosnøtter er frukt eller valnøtter, er det viktig å forstå forskjellene mellom disse to kategoriene.

Botanisk er fruktene reproduktive deler av blomstene til en plante. Dette inkluderer sine modne eggstokkene, frø og nærliggende vev. Denne definisjonen inkluderer valnøtter, som er en type frø lukket (1).

Imidlertid kan planter også klassifiseres i henhold til deres kulinariske bruksområder. For eksempel er Rabarbra teknisk en grønnsak, men har en søthet som ligner på en frukt. Tvert imot er tomater botanisk en frukt, men har den delikate og ikke søte smaken av en grønnsak (1).

Kokosnøttklassifisering

Til tross for å ha ordet & # 8220; valnøtt & # 8221; I navnet er en kokosnøtt en frukt, ikke en valnøtt.

Faktisk er en kokos en del av en underkategori kjent som drupe, som er definert som frukt som har en indre masse og et frø omgitt av et hardt skall. Dette inkluderer en rekke frukt, som fersken, pærer, valnøtter og mandler (2).

Frøene i Drupe er beskyttet av eksterne lag kjent som en endocarp, Mexocarp og Exocarpen. I mellomtiden inneholder valnøtter ikke disse beskyttende lagene. En valnøtt er en hard mutter som ikke åpner for å frigjøre et frø (3, 4).

Forvirret, noen typer drupper og valnøtter kan klassifiseres som valnøtter. Teknisk sett er en tremutter noen frukt eller valnøtt som vokser fra et tre. Derfor er en kokosnøtt en type valnøtt som faller innenfor klassifiseringen av en Drupa (2, 5).

Allergier med valnøtter og kokosnøtt

De vanligste nøtterallergiene inkluderer mandler, brasiløtter, cashewnøtter, hasselnøtter, pecan valnøtter, pinjekjerner, pistasjenøtter og valnøtter, mens allergiske reaksjoner på kokosnøtter er ganske sjeldne (5, 6, 7).

Selv om kokosnøtter er teknisk nøtter, er de klassifisert som frukt. Derfor er det mange av proteinene som folk med allergi i valnøtter av trær er følsomme (5, 6).

Derfor kan mange mennesker som lider av valnøttallergi, enkelt spise kokosnøtt uten å ha en allergisk reaksjon (6, 7).

Til tross for dette klassifiserer Food and Drug Administration (FDA) kokosnøtten som en av de viktigste allergenene av nøtter (8).

Faktisk kan noen mennesker ha en’kokosnøttallergi og bør unngå å forbruke det. Tegnene til en allergisk reaksjon inkluderer urtikaria, kløe, magesmerter, kortpustethet og til og med anafylaksi.

Noen mennesker med A’Macadamia Walnutallergi kan også reagere på kokosnøtten, selv om dette er sjeldent (6).

For sikkerhet, snakk med en helsepersonell før du prøver kokosen hvis du har en historie med valnøtter eller valnøttallergier.

Bunnlinjen

Kokosnøtter er en deilig og allsidig frukt verdsatt over hele verden.

Til tross for navnet hans, er kokosnøtten ikke en valnøtt, men en type frukt kjent som Drupa.

De fleste med valnøttallergi kan enkelt spise kokos og dets produkter uten noe reaksjons symptom. Du bør imidlertid snakke med en helsepersonell før du prøver kokosten hvis du har en ekstreme valnøttallergi.

Til tross for å ha formen på et frø og har et navn som inkluderer ordet & # 8220; Walnut & # 8221; Coconut er en herlig frukt.