The Wild Diet Review: Fungerer å gå ned i vekt?

Healthline diett score: 3 av 5

Det ville dietten er et lavt karbohydrat diett og høyt fettinnhold som kan tiltrekke folk som ønsker å slutte å spise behandlet mat og bytte til en mer tradisjonell måte å spise på.

Som paleo dietten, fokuserer det ville dietten på hele maten, som magre proteiner, sunne fettstoffer og grønnsaker.

Denne artikkelen undersøker det ville dietten, inkludert helsemessige fordeler, mulige ulemper og mat å spise og unngå.

Del på Pinterest

COS’er det ville dietten?

Wild diett er en lav karbohydrat og høy fettstoffer som er opprettet av Abel James, en entreprenør og selvdefinert & # 8220; Helse Crusader & # 8221;.

James styrer en fil Dedikert portal Dedikert til vill diett, lav karbohydrat oppskrifter og treningsøkter alle’åpen.

Det ville dietten ligner Paleo-dietten på mange måter, inkludert dets vekt på tradisjonelle og integrerte matkilder, for eksempel kjøtt, fisk og grønnsaker.

Prinsippene for kostholdet er relativt enkle:

 • Unngå frokostblandinger, bearbeidede matvarer og sukker: Mens fulgt vill diett, grenser L’lagt til bearbeidede matvarer og frokostblandinger og sukkerarter.
 • Gi prioritet til Whole Foods: Kostholdet legger vekt på hele og ubehandlede matvarer. Valget av økologiske produkter, beite kjøtt og fisk fanget i naturen oppfordres.
 • Hold et moderat lavt moderat karbohydratinntak: Det ville dietten er et lavt karbohydrat diett. Karbohydratkilder du kan spise inkluderer frukt, få stivelser og mange ikke-stivelsesgrønnsaker.
 • Spis mange sunne proteiner og fett: høy kvalitet protein, som egg, kjøtt og fisk, samt sunne fettstoffer & # 8211; som olje d’oliven, valnøtter og frø & # 8211; De burde være dine viktigste energikilder.
 • Spis en’bredt utvalg av matvarer: Forbruker et bredt utvalg av ferske produkter, proteiner og fett for å maksimere næringsinntaket og forhindre kjedsomhet.
 • Lag et ukentlig juksemel: Du kan gi deg et juksemål en eller to ganger i uken. Dette tar sikte på å tilfredsstille trangene, forhindre grenser og øke stoffskiftet.

Den ville parabolen

Det ville dietten tar sikte på å øke kroppens evne til å brenne fett effektivt.

Måltider med denne dietten skal fokusere hovedsakelig på grønnsaker, men også på andre matgrupper. Prøv å følge følgende retningslinjer for hver matgruppe:

 • Grønnsaker: Grønne bladgrønnsaker skal utgjøre de fleste måltider. Folk på diett bør prøve å velge organiske produkter når det er mulig.
 • Proteiner: Proteiner, som biff, kylling, svinekjøtt eller egg matet med gress, bør okkupere omtrent en fjerdedel av platen, med en del av håndflaten på hånden din.
 • Fett: Næringsstoffer, som kokosnøttolje, olje D & # 8217, Avokadoolje, Fattet kjøtt eller ikke-saltede Walners bør legges til.
 • Frukt: Du er invitert til å holde frukten tar mindre enn to porsjoner om dagen for å maksimere fett tap.
 • Stivelse: Stivelsen, som søte poteter, anbefales bare til spesielt aktive fag eller mindre tolerante for fett og proteiner.

Ifølge Wild Diets nettsted, bør matkomposisjonen består av ca 65% av vegetabilske matvarer og ca 35% av kjøtt, fett og oljer.

Potensielle dieters oppfordres til å kjøpe boken Wild Diet eller Wild Diet 30-Day Fat Loss Program. Du blir bedt om å holde fast i regimet i minst 30 dager for å se maksimal fremgang.

Wild diett inkluderer ikke kalori telling. Du oppfordrer deg bare til å holde deg borte fra visse matvarer.

Abel James sier at det ville dietten & # 8220; det er ikke en diett, men en livsstil og # 8221; og at programmet er helt tilpassbart basert på individuelle smak og mål.

Det kan fremme vekttap?

Selv om spesifikke studier på det ville dietten ikke er tilgjengelige, støtter en god mengde tester l’bruk av lavt karbohydrat dietter, integrert og høyt protein for å fremme vekttap.

Lav karbohydrat dietter har vist seg å være en effektiv metode for å gå ned i vekt.

For eksempel, et studio på 148 overvektige voksne, koblet et lavt karbohydrat diett & # 8211; Mindre enn 40 gram netto karbohydrater per dag & # 8211; Et større vekttap, fett tap og bevaring av muskelmasse sammenlignet med et fettfattig diett (1).

En gjennomgang av 53 studier over 68 000 deltakere viste at lavt karbohydrat vekttap strategier førte til et gjennomsnittlig vekttap på 2.54 pounds (1.15 kg) mer langsiktig enn fettfattige versjoner (2).

Det ville dietten er også relativt rik på proteiner, en kraftig vekttapfaktor.

Proteinene er mest tilfredsstillende av alle næringsstoffene, som betyr at du hjelper deg med å holde deg full mellom måltider, som kan forhindre overskudd av mat og øke vekttapet (3).

En revisjon av ni studier på 418 personer fant at de som fulgte høye protein dietter i 4-24 uker opplevde et vekttap på 4.58 pounds (2.08 kg) mer enn de med lave protein dietter (4).

Videre legger det vilde kostholdet vekt på ferske produkter som frukt og grønnsaker. De rike diettene til disse matvarene er forbundet med en lavere kroppsvekt og et større vekttap (5, 6, 7).

Kutt også de bearbeidede matvarer, som drikkevarer rik på sukker, godteri og bakevarer, er en fin måte å forbedre helsen til og redusere overflødig pund.

Basert på vitenskapelig bevis, vil en lav karbohydratbasert matplan og basert på integrerte matvarer som det ville dietten mest sannsynlig føre til vekttap.

Andre fordeler

I tillegg til å potensielt fremme vekttap, kan villdyr også tilby ytterligere fordeler.

Fremme hele matvarer

Wild Diet understreker viktigheten av å konsumere hele matvarer og næringsstoffer.

Forbruket av hele matvarer som grønnsaker, sunne fett, fjærfe, egg, fisk og frukt er viktig for helse (8).

Disse matvarene inneholder næringsstoffer hvis kropp trenger å trives, inkludert vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Uavhengig av dine kostholdsinnstillinger, bør et sunt matprogram alltid være basert på friske og integrerte matvarer.

Krever ikke kalori telling

Mange dietter understreker kaloribegrensningen med hensyn til næringsstoffer og høy kvalitet.

Dietter som fokuserer på kaloribegrensning, fører ofte til vektcykling & # 8211; Gjentatte vekttapperioder etterfulgt av vektøkning & # 8211; Fordi de er vanskelige å respektere langsiktige (9).

Sykling med vekt, også kjent som en yo-yo diett, er ikke bare forbundet med vektgjenoppretting, men også til en økning i Betennelse i kroppen (10).

Videre oppfordrer fokus på kvalitet i forhold til kalorier deg til å danne et sunt forhold til alle matvarer, uavhengig av kaloriinnholdet.

Begrensning av høy kalori mat og behandlet og forbruker mat rik på næringsstoffer og satiatorer, kan følgere av det ville dietten lykkes uten å måtte bekymre seg for å overvåke kalorier.

Kan bidra til å kontrollere blodsukkeret

Siden det ville dietten eliminerer behandlet mat, som tilsatt sukker og enkle karbohydrater, kan være et godt valg for de som sliter med blodsukkerkontroll.

Matvarer som er rik på tilsatt sukker, som sukkerholdige drikker og candies, øker blodsukkernivået og kan øke motstanden mot insulinet, en faktor som bidrar til type 2 diabetes, alle forholdene i helsevesenet11).

Det ville dietten er rik på fiber, proteiner, antioksidanter og sunne fettstoffer, alt anbefalt for personer med diabetes og prediabetet (12).

Studier viser at Paleo diett & # 8211; som ligner på det ville dietten & # 8211; Forbedrer følsomheten for insulinet og reduserer blodsukkernivået hos personer med type 2 diabetes (1. 3).

Kan redusere risikoen for kroniske sykdommer

Diets rik på bearbeidede matvarer er forbundet med økt risiko for kroniske sykdommer, som fedme, hjertesykdom, diabetes og noen typer kreft (14).

D’En annen del, diettene som fokuserer på integrerte matvarer og grensebehandlede matvarer, er knyttet til en redusert risiko for kroniske sykdommer.

For eksempel, vegetabilsk rike dietter, valnøtter, frø, frukt og sjømat beskyttelse mot hjertesykdom, mens forbruket av sukkerholdige drikker og hurtigmat øker risikoen for hjertesykdom (15).

Eliminering av bearbeidede matvarer kan også redusere risikoen for noen typer kreft.

En studie utført på 104,980 personer bemerket at en økning på 10% av prosentandelen av ultra-bearbeidede matvarer i kostholdet var forbundet med en økning i risikoen større enn 10% brystkreft og kreft generelt (16).

Videre er vegetabilsk rike dietter som vill diett forbundet med lavere risiko for kreft (17).

Potensielle ulemper

Selv om det ville dietten gir mange fordeler, presenterer det også noen ulemper.

Forbyder noen sunne matvarer

Mens det ville dietten fremmer mange sunne matvarer, utelukker noen næringsstoffer.

For eksempel er kornblandinger forbudt og bønner og linser anbefales ikke med mindre de er gjennomvåt, filtrert og kokt sakte.

Videre er sunne stivelser, som søte poteter, begrenset til de som ikke er veldig aktive.

Imidlertid kan det samme sies for andre lave karbohydratmatplaner, for eksempel Paleo dietten.

Skjære karbohydrater kan virkelig utløse vekttap og forbedre helsen. Imidlertid har det også vist seg at dietter som inneholder komplekse karbohydrater, som bønner og helkorn, bringer helsemessige fordeler.

For eksempel, Middelhavet diett & # 8211; som er rik på bønner rik på fiber og fullkorn & # 8211; Det viste seg å være en av de mest effektive diettene for vekttap og generell helse (18, 19).

Det kan fremme et drastisk vekttap

Selv om det ville dietten fremmes som en livsstil, selger Abel James, dens skaperen 30-dagers fett tap systemer som er ment å indusere et raskt vekttap.

Mens det samlede vekttapet er sunt hvis du har overflødig kroppsfett, antyder vitnesbyrdene på Wild Diet-nettstedet at tilhengerne kan miste opptil 50 pund (22.7 kg) i seks uker (20).

Selv om noen mennesker kan finne at det ville dietten oversetter til et raskt vekttap, er det bedre rettet mot et sunt vekttapsmål på 1-2 kg per uke.

Et lavere vekttap kan bidra til å bevare mer muskelmasse og er lettere å vedlikeholde enn raskere vekttapsprogrammer (21).

Det kan være vanskelig å følge for vegetarianere og veganer

Selv om James sier at det ville dietten kan tilpasses for å tilpasse seg vegetarisk og vegansk livsstil, eliminerer du noen matvarer som vegetabilske dietter er basert på.

Fordi belgfruktene ikke anbefales, med mindre de er tilstrekkelig forberedt og hele kornene ikke er forbudt, kan veganere og vegetarianere må finne alternative matkilder under det ville dietten.

Selv om det er mulig å tilpasse det ville dietten for å møte vegetarianer eller vegansk behov, ville A & # 8217 være nødvendig; forsiktig måltid planlegging for å unngå ernæringsmessige mangler.

Mat mat

Bare integrerte matvarer er tillatt i det ville dietten.

Følgende matvarer kan bli fritt konsumert:

 • Ikke-vennlige grønnsaker: spinat, kål, pinnsvinkål, brokkoli, blomkål, brusselspirer, rakett, artisjokker, paprika, tomat, agurker, etc.
 • Gjærede grønnsaker: Sauerkraut og Kimchi.
 • Kjøtt og fjærfe: Fucked biff med gress, svinekjøtt hevet til beite, kylling hevet til beite eller kalkun hevet til beite. Selv organer oppfordres.
 • Sjømat: laks, havabbor, torsk, reker, østers, krabber, etc. Wild Fish er det beste.
 • Egg: Hele egg og egghvit.
 • Valnøtter og frø: valnøtter, pecan nøtter, gresskarfrø, solsikkefrø, macadamia nøtter, linfrø, chia frø og hasselnøtter.
 • Valnøttsmør og frø: mandelsmør, naturlig peanøttsmør, cashew smør, gresskarfrø smør, etc.
 • Fett og oljer: Avokado, klarert smør, smør matet med gress, oljeolje, kokosolje og avokadoolje.
 • Vegetabilsk melk: mandelmelk, kokosmelk og cashew melk.
 • Drikkevarer: Vann, usøtet te, kaffe og sel.
 • Krydder, aromatiske urter og krydder: hvitløk, kakao, pulverisert løk, salt, chili, gurkemeie, epler eddik, balsamicoeddik og aromatiske urter.
 • Naturlige søtningsmidler: Xylitol, erytritol, datoer, sirup D’Maple og Stevia.
 • Kosttilskudd: Unsweeted pulveriserte proteiner og pulveriserte grønnsaker er tillatt.

Følgende matvarer er innlagt til det ville dietten, men bør konsumeres i mindre mengder:

 • Frukt: Hele frukt, som bær, epler, sitrusfrukter og kirsebær, begrenset til mindre enn to porsjoner om dagen.
 • Meieriprodukter: Hele melk Yoghurt, geitemelk, kefir, melkflak med gress, hele oster og smør. Gjærede meieriprodukter som kefir burde ha prioritet.
 • Fondant Chocolate: Høy kvalitet mørk sjokolade er tillatt som en sporadisk matbit.
 • Alkohol: L’Alkohol er tillatt, men mindre enn to briller må holdes per dag. Rødvin anbefales i forhold til andre alkoholholdige drikker.
 • AMIDI: Spesielt aktive mennesker kan legge til en del stivelse, for eksempel søte poteter, til et måltid. Imidlertid anbefaler vi de fleste til å unngå stivelse og andre karbohydrater.

De nevnte matene skal utgjøre det meste av # 8217; inntaket av det ville dietten.

Selv om det ville dietten er basert hovedsakelig på hele mat og næringsstoffer, til de som følger dette matprogrammet 1-2 måltider lurt per uke, er tillatt.

Under juksemåltid kan enhver ønsket mat forbrukes, inkludert pizza, iskrem og bakverk.

Mat å unngå

Det ville dietten er designet for å se nøye på de integrerte diettene i de første menneskene.

Av denne grunn er høyt forvandlet mat, tilsatt sukker og andre raffinerte matvarer begrenset.

Følgende matvarer og ingredienser bør unngås under det ville dietten:

 • Tilsatt sukker og søtsaker: Bordsukker, stokksukker, høy fruktose mais sirup, candies, kaker, kjeks, iskrem, sukkerholdige kremer, etc.
 • Søtningsmidler og kunstige aromaer: aspartam, spendy, sukralose, cyclamens og sakkarin.
 • Behandlet mat: Chips, kjeks, proteinbarer, frokostblandinger, frokostblandinger, hurtigmat, frosne middager, etc.
 • Brød, pasta og baking produkter: hvitt brød, smørbrød, kjeks, nudler, pasta, bagel, etc.
 • Transformerte soyaprodukter: isolert soyaprotein, teksturerte vegetabilske proteiner, soyaprotein smoothies og ost d’imitasjon.
 • Integrert frokostblandinger: bygg, quinoa, havre, bulgur, stavet, rug, brun ris, etc.
 • Poteter: Hvite poteter og røde poteter. Søte poteter kan konsumeres i mengder begrenset av aktive individer.
 • Belgfrukter: bønner og linser er begrenset med mindre de er tilstrekkelig tilberedt ved soaking, avløp og matlaging.
 • Usunn fett: margarin, hydrogenerte oljer, rapsolje, solsikkeolje, maisolje, grappletolje, soyabønneolje og papirolje.
 • Kosthold og fettfattig mat: Kosttilskudd, kosttilskudd, fettfattig snacks, etc.
 • Calorie Drinks: Søt te, brus, juice, energidrikker og cocktailer.
 • Mat tilsetningsstoffer: Pasta klimaanlegg, ammoniumsulfat, stearoil natriumlaktat, fotball kaseinat, mononatrium glutamat (Msg), etc.

En ukes prøve-meny

Her er en ukes villdyr-meny.

Husk at kjøtt næret med gress, økologiske grønnsaker, meieriprodukter matet med gress, fisk fanget i naturen, egg og fjærfe beite bør spises når det er mulig.

mandag

 • Frokost: Egg, bacon hevet til beite og ikke eldre og tomat med halv grapefrukt.
 • Lunsj: Stor grønn salat med avokado og kyllingbryst.
 • Middag: Biff hoppet i en panne med mange ikke-stivelsesgrønnsaker.

tirsdag

 • Frokost: hele yoghurt med bær, valnøtter og kanel.
 • Lunsj: Laks burger på grønnsaker.
 • Middag: stekt svinekjøtt med krøllete kål og courgette.

onsdag

 • Frokost: Grønnkål Grønn Smoothie, Kokosmelk, Unsøttet Milk Serum Protein, Avokado og Bær.
 • Lunsj: Stor rakettsalat, valnøtter, fetaost, avokado og grønnsaker ikke stivelse.
 • Middag: Kylling Tikka Masala med blomkål ris.

Torsdag

 • Frokost: omelett av tre egg med cheddar, sopp, paprika og spinat.
 • Lunsj: Salmon Salad, Hedgehog Kål og Avokado.
 • Middag: Kylling Parmesan med blandet salat.

fredag

 • Frokost: Stekt egg i kokosnøttolje servert med avokado med skiver, sautéed grønnsaker og skiver tomater.
 • Lunsj: Kyllingsuppe og grønnsaker laget med beinbuljong.
 • Middag: reker scampi med courgette nudler og valnøtt pesto.

lørdag

 • Frokost: grønn smoothie og kaffe med klarert smør.
 • Lunsj: Stor blandet grønn salat toppet med grillet kylling, stekt paprika, gresskarfrø og fetaost.
 • Middag: Macadamia skorpe havabbor med stekt brusselspirer krydret med smør matet med gress.

søndag

 • Frokost: Blandet vegetabilsk omelett og skiver avokado.
 • Lunsj: Gresskar Spaghetti med Tyrkia kjøttboller.
 • Middag: bacon burger over en blandet grønnsak seng og grønnsaker ikke stivelse.

Godkjente snacks

Det er mange smakfulle og næringsrike snacks å bli nytes under det ville dietten.

Prøv følgende kombinasjoner:

 • Skiver av eple nedsenket i naturlig cashew smør.
 • Selleri spisepinner, pepper og gulrøtter krydret med guacamole.
 • Chia Pudding laget med kokosmelk.
 • Hjemmelaget sengetøy krydder krydret med ost.
 • Natriumegg krydret med avokado.
 • Hele yoghurt med bær.
 • Mørk sjokolade nedsenket i naturlig peanøttsmør.
 • Vegetariske pinner servert med hjemmelaget hummus.
 • Trail Mix basert på valnøtter, mørk sjokolade og usøtet kokosnøtt.
 • Hjemmelaget beinbuljong.
 • Hjemmelaget kokosnøtt Makaroner.
 • Gresskar brød laget med valnøtt mel og myknet med stevia.
 • Sjokoladepudding basert på avokado, kakao, kokosmelk og stevia.
 • Devil Eggs laget med sennep, grønt og bacon.

Fordi grønnsakene ikke stiver som greenene er ubegrenset i det ville dietten, fyll opp med salater eller snacks med rå grønnsaker, er en fin måte å holde seg fornøyd med denne lave karbohydrat matplanen.

Bunnlinjen

Det ville dietten er et sunt lavt karbohydrat diett som understreker hele maten og kutter høyt bearbeidede matvarer.

Det er rik på proteiner, fibre og sunne fettstoffer, som kan bidra til å fremme vekttap.

Men dietten forbyr også mange sunne matvarer og kan føre til vektøkning.

Når det blir sagt, følg en diett basert på hele matvarer, kan redusere risikoen for enkelte sykdommer, for eksempel hjertesykdom og diabetes.

Hvis du er nysgjerrig, kan du starte med det ville dietten for å se hvordan det påvirker helsen din.