Effekter av Copaxone på kroppen

Copaxone ligner veldig proteinet som heter Myelin, som dekker nervecellene i hjernen og ryggmargen. Dette stoffet bidrar til å blokkere noen hvite blodlegemer kalt T-celler som kan skade myelin på nerveceller.

Copaxone er også et kunstig protein, og kroppen din kan reagere på stoffet. Dette kan forårsake forskjellige bivirkninger.

dosering

Copaxone injiseres med subkutant, som betyr under huden. Dosen er 20 milligram (mg) per dag eller 40 mg tre ganger i uken. Legemidlet leveres pakket i ferdigfylte sprøyter for å lette bruken av bruken. Du bør gjøre din første injeksjon av dette stoffet i legenes studie eller med en «8217 som besøker sykepleier.

Copaxone effekter

Del på Pinterest

Immunforsvar

Copaxone modifiserer immunresponsen som påvirker multippel sklerose (SM). Dette betyr at det kan påvirke immunresponsen på andre invaders eller sykdommer. Dette ble ikke godt studert.

Copaxone er antigenisk, noe som betyr at kroppen din kan produsere antistoffer mot stoffet. Dette kan føre til en reaksjon på stoffet selv, for eksempel hissing pust, elveblest eller anafylaksi.

Lær og muskler

Noen mennesker lider skade på fettvevet under huden under inntaket av Copaxone. Dette kalles Lipoatrophy. Sjelden kan huden i injeksjonsområdet dø. Skade på stoffet under huden kan forårsake en’dent som kanskje ikke går bort.

For å forhindre denne skaden, følg legen din ordrer om hvordan du administrerer injeksjoner og sørg for at du bruker et annet sted for hver injeksjon. Copaxone kommer med klare bilder som viser de beste posisjonene for å gjøre injeksjon, som inkluderer:

  • Mageområdet rundt Umbelic
  • Baksiden av armene
  • Øvre sider i livet
  • Lårene over knærne

Andre reaksjoner på stedet der stoffet injiseres, kan inkludere:

  • rødhet
  • smerte
  • opphovning
  • klø
  • klumper
  • utslett

I Advarsler og forholdsregler Delen av’FDA-etiketten, folk som injiserte den høye dosen av Copaxone tre ganger i uken, har hatt en lavere hastighet på disse bivirkningene sammenlignet med de som har injisert den minste dosen hver dag.

Du kan også oppleve rødhet i kinnene i andre deler av kroppen. Dette kan være et tegn på en alvorlig Copaxon-reaksjon. Ring legen din umiddelbart eller 911 hvis du manifesterer denne bivirkningen.

En annen alvorlig bivirkning som kan indikere en allergisk reaksjon er hevelse, utslett eller urtikaria. Ring legen din nå hvis dette skjer i plutselig.

Noen mennesker har også ryggsmerter eller muskelsmerter under L’Copaxone Intake.

Sirkulasjonssystem

Brystsmerter, spesielt hvis plutselig, kan være en seriøs reaksjon. Brystsmerter kan vare noen få minutter og forekommer ofte omtrent en måned etter at du begynner å bruke Copaxone. Du kan prøve brystsmerter med andre bivirkninger eller alene. Ring legen din umiddelbart hvis det skjer.

Du kan også føle et akselerert hjerterytme. Hvis hjertefrekvensen øker etter injeksjonen, ring legen umiddelbart.

Fordøyelsessystemet

Kvalme og oppkast er blant de vanligste bivirkningene av Copaxone.

Luftveiene

Copaxone er kjent for å forårsake åndedrettsproblemer eller en følelse av innsnevring i halsen. Vanskelighetsgrad å puste eller følelse av halsen er en medisinsk nødsituasjon. Ring legen din umiddelbart eller 911 hvis du har problemer med å puste eller hvis du føler at halsen lukker.

Svangerskap

Hvis du er gravid eller planlegger en graviditet, snakk med legen din før du bruker Copaxone. Det er ikke kjent om det kan påvirke barnet ditt ennå ikke født eller hvis det har gått gjennom amming.