Hjemmelaget tannkrem: Det er effektivt, og du bør bruke det?

Å holde rene tenner er viktig for å opprettholde god oral helse. Du kan også at tennene dine skal vises som hvite som mulig. Selv om du kanskje er fristet til å utforske hjemmelagde tekstleer til å rense og bleke tennene på en naturlig måte, bør du vurdere denne ideen med forsiktighet.

Hjemmelagde tekstle inneholder ikke visse ingredienser, for eksempel fluor, som vil hjelpe deg med å redusere karies og møte andre orale helsemessige forhold.

Det er mange naturlige måter å fremme god muntlig helse, men få studier hevder den hjemmelagde tannkremsbruken i forhold til de som er tilgjengelige på markedet.

Dr. Hamid Mirsepasi, en tannlege i Dallas-området, Texas, advarer om’bruk av naturlig tannkrem: de blir populære, men mens ingrediensene er naturlige, betyr dette ikke at de er trygge for tenner & # 8221;.

Les videre hvis du fortsatt er interessert i å skape tannkrem. Vi har gitt noen oppskrifter du kan prøve, men hold disse forholdsregler i tankene mens du bestemmer deg for det som er best for tennene dine.

Positive aspekter ved å skape din egen tannkrem

Å gjøre tannkremet ditt kan interessere deg av noen grunner. Du vil kanskje ha:

 • Sjekk ingrediensene i tannkremet ditt
 • Reduser forbruket av plastemballasje
 • tilpasse tekstur, smak eller # 8217; abrasiveness
 • Kutte kostnader

Negative aspekter ved å skape din egen tannkrem

Du må kjøpe forsyninger

For å lage tannkrem, må du samle de riktige aksjene, som en beholder for å holde tannkremet, blandeverktøy og måling og spesifikke ingredienser for den ønskede blanding.

Noen nettbaserte oppskrifter inneholder skadelige ingredienser

Koble fra naturlige tannkremoppskrifter, selv om de inneholder ingredienser som virker ufarlige. Unngå alltid å bruke hydrogenperoksid eller # 8217; hjemmelaget tannkremseddik. Disse ingrediensene kan bryte tennene på tennene og forårsake gulte tenner og problemer med tannkjøttet.

Hjemmelagde tekstre inneholder ikke fluor

Husk at din hjemmelagde tannkrem ikke vil inneholde fluor. Det har vist seg at fluoridet er den mest effektive ingrediensen i tannkremet for å forhindre karies.

De American Dental Association (ADA) støtter bare tannkrem som inneholder fluor, og det er Betraktet sikkert bruk.

Mirsepase sier om fluoridet: & # 8220; det kan hjelpe mye tannhelse ved å styrke emaljen og gjøre det mer motstandsdyktig mot karies & # 8221;.

Tannkrem oppskrifter å prøve

Hvis du fortsatt er fast bestemt på å lage tannkrem, er det noen forslag og naturlige oppskrifter du kan oppleve å rengjøre og bleke tennene dine.

Husk at disse metodene ikke anbefales av ADAs & # 8217;.

1. Bikarbonat av natrium tannkrem

Natriumbikarbonat er en ingrediens som ofte finnes i tannkrem. I følge Journal of American Dental Association, natrium bikarbonat:

 • Det er trygt
 • Drep bakterier
 • Det er en delikat slipende
 • Det fungerer bra med fluor (i kommersielle tekstlere)

Husk at det å bruke for mye natriumbikarbonat kan konsumere det øvre laget av emaljen, som ikke gjengir. Vær også oppmerksom på at natriumbikarbonat er et saltprodukt, hvis du overvåker saltinntaket;.

Bruksanvisning

 • Bland 1 teskje. av natriumbikarbonat med lite vann (du kan legge til vann basert på konsistensen du foretrekker).

Du kan vurdere tillegget av en aroma til tannkrem ved hjelp av en essensiell olje (som peppermynte), men Videre forskning er nødvendig For å støtte bruken av essensielle oljer for behandling av tannforhold.

Ikke legg natriumbikarbonat eller essensielle oljer.

2. Tannkrem Alle’kokosnøttolje (utvinning av oljen)

Skyv oljen i munnen & # 8211; en praksis kjent som utvinning av oljen og # 8211; Det kan føre til noen fordeler for muntlig helse, men forskning på effektiviteten er begrenset.

Du kan prøve denne teknikken ved å flytte en liten mengde olje i munnen i 5 eller 20 minutter om gangen hver dag. En studere Han fant ut at oljeutvinningen med kokosnøttolje reduserer plakk etter syv dager.

3. Salvie eller munnkraft tannkrem

Sage kan være en ingrediens å vurdere når du forbereder din egen tannkrem. En studere Han fant at de som bruker munnvannet til Sage, reduserte gingivitt og munnsår etter seks dager med bruk.

Oppskrift på Sage Mouthwash

Du kan lage en salvie munnvann ved å blande en håndfull salvieblader og en teskje salt i 3 gram. kokende vann.

Når blandingen er avkjølt, snu den i munnen og spytt den etter noen minutter. Dette kan rengjøre munnen naturlig, men det er ikke en oppskrift bevist av søket.

Salvia tannkrem oppskrift

En ikke-testet salvie tannkrem oppskrift kombinerer disse ingrediensene:

 • 1 teskje. salt
 • 2 TSP. natrium bikarbonat
 • 1 spiseskje. skrå av d’pulverisert oransje
 • 2 ts. tørr salvie
 • forskjellige dråper peppermynte essensiell olje

Grind disse ingrediensene sammen og bland med litt & # 8216; D’tannkrem vann.

Husk at bruken av sitrusfrukter eller andre frukter direkte på tennene kan være veldig skadelig på grunn av deres naturlige syrer. Dette kan føre til karies og tannfølsomhet.

4. Kull

I de senere år har trekullet tiltrukket seg mer oppmerksomhet som et produkt for helse og skjønnhet.

Selv om du kanskje vil inkorporere kull i hjemmelaget tannkrem, For tiden er det ingen søk Fremme effekten eller sikkerheten til ingrediensen for tennene dine.

Noen nettsteder bekrefter at du børster tennene dine eller bruker en munnvann med pulverisert vegetabilsk kull, har fordeler, men vær forsiktig hvis du føler disse metodene. Kull kan være overdreven slitende og faktisk skader det øvre laget av tennene emalje hvis du ikke er forsiktig.

Andre måter å holde smilet ditt lyst

Reminile

Tennene dine tilgir mineraler med alderen i alderen. I stedet for å stole på en naturlig tannkrem, prøv å opprettholde sunne livsvaner som å spise frukt og grønnsaker og redusere sukkermat og syrer for å reminere tenner.

Det vil også hjelpe den vanlige oral hygiene som børste med en fluorid tannkrem.

Unngå mørkfargede drikker og tobakk

Spis et godt balansert kosthold og unngå drikkevarer som flekker tennene dine kan hjelpe deg med å holde tennene sunne og hvite.

Mørke drikker som kaffe, te, brus og rødvin kan flekker tennene, så hold dem unna, vil hjelpe deg med å holde et lyst smil. Tobakksprodukter kan også fjerne de naturlige hvite tennene.

Hjemmelaget tannkrem for små barn

Før du prøver hjemmelaget tannkrem på et lite barn eller nyfødt, kontakt tannlegen eller legen din. De Vi anbefaler L’fluor tannkrem bruk for alle mennesker med tenner, uavhengig av’alder.

Babyer og barn De bør bruke riktig mengde tannkrem i sin alder.

Pass på at barna følger et godt balansert kosthold med frukt som epler, løvrike og knasete grønnsaker og proteiner som egg og valnøtter for å hjelpe deg med å holde tennene sunne. Begrensende klebrig og sukkerholdig mat vil også opprettholde god muntlig helse.

L & # 8217;

Du kan bli fristet til å lage tannkrem for å redusere plastforbruket og sjekke ingrediensene i tannkremet ditt. Men hjemmelagde oppskrifter inneholder imidlertid ikke fluor, som forhindrer karies. Noen oppskrifter kan skade tennene uerstattelig emalje.

Snakk med tannlegen din av naturlige måter å holde tennene sunne, rene og hvite og ta hensyn når du føler deg hjemmelaget tannkremoppskrifter.

Opprettholde god muntlig helse vil holde deg frisk. Dette inkluderer å vurdere tannkrem til fluor og regelmessig besøke tannlegen.