HBAC (hjemmefødte etter keisersnitt): HBA1C, risiko, fordeler, mer

Du kan være kjent med begrepet VBAC, eller vaginal fødsel etter keisersnittet. Hbac står hjemme etter keisersnittet. Det er i hovedsak en VBAC utført som levering hjemme.

VBACS og HBACS kan ytterligere klassifiseres i henhold til antall foregående keisersnitt. For eksempel refererer HbA1c til fødselen hjemme etter en keisersnitt, mens HBA2C refererer til en fødsel hjemme etter to keisersnitt.

Det er entusiastemner både til fordel for Hbacs.

Det er viktig å merke seg at retningslinjene er etablert av American College of obstetrikere og gynekologer anbefaler at vbacene har plassert på # 8217; interiør på sykehusene. La oss gi en’se på noen proff, teller og andre situasjoner å vurdere mens du planlegger fødselen din.

Hva sier forskningen?

Forskere I USA rapporterte 1.000 Hbacs i 2008, økte fra 664 i 2003 og bare 656 i 1990. I 2013 har det nummeret hoppet til 1.338. Selv om det fortsatt er relativt sjeldent, synes antall Hbac å øke hvert år, som forskerne tilskriver restriksjonene på VBAC på sykehuset.

Og vellykkede prosenter? En studere undersøkt 1.052 kvinner som prøvde HBAC. Suksessraten på VBAC har vært Dell’87% med en 18% sykehusoverføringshastighet. For å sammenligne, undersøkte studioet også 12.092 kvinner som forsøkte fødselen hjemme uten en tidligere keisersnitt. Deres prosentandel av sykehusoverføringer var bare 7%. Den vanligste årsaken til overføring var manglende fremgang.

Andre undersøkelser som deler at vellykkede prosenter er generelt mellom 60 og 80 prosent, Med den høyeste verdien av folk som allerede har hatt minst en, lyktes vaginal fødsel.

Fordeler med’Hbac

Lever babyen av vaginalvei i stedet for en gjentatt valgt keisersnitt betyr at du ikke vil lide kirurgi eller eksperimentere kirurgiske komplikasjoner. Dette kan bety en kortest utvinning fra fødselen og en raskere retur til daglige aktiviteter.

Vaginal levering kan også hjelpe deg med å unngå flere keisersnittrisiko, for eksempel placenta-problemer, i fremtidige graviditeter, hvis du velger å ha flere barn.

De oppfattede fordelene med hjemlevering er ofte av en personlig natur. De kan inkludere:

 • valg og empowerment
 • Følelse av kontroll
 • lavere kostnader
 • Oppmerksomhet mot religiøs eller kulturell praksis
 • Tilkobling og komfort i fødestedet

Og mens du kunne høre negative foreninger med hjemmelaget planlagt, Undersøkelser antyder at det ikke er noen C’økt barnedødelighet sammenlignet med fødsel på sykehuset. Moms kan også være bedre hjemme, signalere mindre inngrep og komplikasjoner, samt større tilfredshet for den generelle fødselsopplevelsen.

HBAC-risiko

Selvfølgelig er det også risiko med vaginal fødsel etter kutting av keisersnitt. Og disse risikoene kan forsterkes hvis du velger å levere barnet ditt hjem.

en studere avslørte de som prøvde HBAC; Hbac risikerte mer blodtap, postpartuminfeksjon, livmorbrygging og shelters i neonatale intensive omsorgsenheter sammenlignet med hjemlevering uten pre-cesarean.

Den alvorligste risikoen er rupturen i livmoren, som påvirker noen 1 prosent av folk som forsøker VBAC i ethvert miljø. Selv om det er sjeldent, betyr en uterin pause at livmor åpner under arbeid, og krever en keisersnitt.

For VBAC mødre er denne pause vanligvis langs arrlinjen i # 8217; livmor fra en tidligere operasjon. Tunge blødninger, skade og død av barnet og mulig hysterektomi er alle komplikasjoner som bare trenger haster omsorg bare tilgjengelig på sykehuset.

Historien om en kvinne

Chantal Shelstad fødte sin tredje sønn hjemme etter at hennes første sønn presenterte Culata og ble født gjennom en keisersnitt. Forteller: Etter at mine naturlige fødselsplaner med mitt første barn ble en keisersnitt, en skarp gjenoppretting og depresjon og postpartum angst, visste jeg at jeg trengte en annen’Jeg sverget det ikke # 8217; jeg ville aldri skje med sykehuset, hvis jeg kunne unngå det. & # 8220;

Fast fremover tre og et halvt år, og jeg ga lys (VBAC) vårt andre barn i et naturlig fødselssenter i Sør-Korea, omgitt av obstetrik, sykepleier og en fantastisk ob som støttet meg uavhengig av fra presentasjonen av mitt barn. Vi ville ha valgt en fødsel hjemme hvis vi var i USA, men fødselssenteret var en fantastisk opplevelse & # 8220;.

Da det var hans tredje barn, bestemte Shelstad seg for å føde hjemme. «Vår tredje og siste barn ble født i soverommet mitt, i en fødselsbeholder, nesten to år etter vår andre & # 8221; forklarer Shelstad.

«Da jeg var gravid, visste vi at du vil ha en fødsel hjemme. Vi intervjuet et par obstetrik i området og fant en som vi klikket på, og det ville støtte oss hvis vårt barn var podalic. L’hele prenatal opplevelse var behagelig og beroligende. Våre avtaler vil vare en’Nå, hvor vi kunne chatte, diskutere planer og spille gjennom forskjellige fødselsscenarier & # 8220;.

«Når tiden er kommet, verdsatt jeg det faktum at jeg ikke måtte forlate hjemmet mitt. Faktisk var arbeidet mitt veldig raskt & # 8211; Ca to timer med aktivt arbeid & # 8211; Og min jordemor forblir der bare i 20 minutter før min sønn ble født. Fra fødselsanken kunne jeg gå til sengen min for å hvile og holde barnet mitt i armene mine, mens familien ga meg å spise og tok seg av de andre barna. I stedet for å forlate sykehusdagen senere, bodde jeg hjemme for å hvile og helbrede. Det var utrolig.& # 8221;

Du er en kandidat til HBAC?

Historien om Shelsstad illustrerer noen av kriteriene som gjør en god kandidat til HBAC;.

For eksempel kan du være egnet hvis:

 • Du hadde en eller eldste vaginale deler
 • Din snitt er lav transversal eller lav vertikal
 • Du hadde ikke noe mer To Tidligere Cesarean Levering
 • 18 måneder eller mer fra’siste keisersnitt
 • Det er ingen problemer som kan påvirke vaginal levering, for eksempel placenta, presentasjon eller flere av høyere ordre
 • Du har aldri opplevd en livmorpause

Men mange av informasjonen du vil finne råd deg med å prøve VBAC bare i strukturer som kan håndtere Cesarean Emergency Birth. Dette betyr at hjemlevering generelt ikke anbefales i stor skala. Pass på at du diskuterer en sykehusoverføringsplan med din omsorgsleverandør, som kan hjelpe deg med å veilede din beslutningsveske ved en tilfeldighet.

Husk at selv om du er en perfekt HBAC-kandidat, kan overføringen til sykehuset være nødvendig hvis arbeidet ditt ikke går videre, hvis barnet ditt er i trøbbel eller hvis du opplever blødninger.

L & # 8217;

Jeg vet at Hbacs kan være skummelt, men for meg var frykten min å gå til sykehuset & # 8221; sier Shelstad. «Jeg hadde mer kontroll og komfort hjemme. Jeg stolte på fødselen og # 8217 prosessen; erfaring med mitt obstetriske og fødselslag, og jeg visste at i en nødsituasjon hadde vi et par sykehusplaner tilgjengelig & # 8220;.

Til slutt, beslutningen om hvor og hvordan du skal føde barnet ditt, avhenger av deg og legen din. Det er nyttig å stille spørsmål og øke tvil i de tidlige stadiene av # 8217; prenatal assistanse for å få den beste informasjonen til din disposisjon for å hjelpe deg med å ta din beslutning.

Med utløpsdatoen nærmer seg, er det viktig å holde seg fleksibel med fødselsplanen når det gjelder situasjoner som kan påvirke barnet ditt eller barnet ditt.