Overflate diffusjon Melanom: Symptomer, årsaker og behandlinger

COS’er overfladisk diffusjon melanom?

Overflate diffusjon Melanom er en type hudkreft som vokser sakte horisontalt gjennom det øvre laget av huden før de beveger seg til de dypeste lagene. Det er den vanligste formen for melanom, ansvarlig 70 prosent av alle tilfeller. Selv om det er sjeldent hos barn, kan overfladisk diffusjonsmelanom treffe folk i alle aldre, selv i kroppsområdene som ser liten sol.

Hva et utseende har en overfladisk diffusjonsmelanom?

Den overfladiske diffusjonsmelanomet har mange identifiserbare symptomer, inkludert:

 • Form: Det kan heves eller flate og har vanligvis en uregelmessig form og kanter. Det kan også virke som en fregne som vokser sidelengs.
 • Farge: Kan være brun, lysebrun, svart, rød, blå og til og med hvit. Det kan også ha en kombinasjon av disse fargene.
 • Plassering: Det vises vanligvis på torso av menn, på kvinners ben og øvre bakside av begge kjønnene. Det kan også vises i en eksisterende eller ny mol.
 • Endringer: Det endres sakte, vanligvis i løpet av flere år.
 • Kløe: Noen ganger kan det være purriginøst.

Den overfladiske spredningen melanom synes noen ganger en fregne, som kan gjøre det vanskelig å gjenkjenne. Du kan bruke et kjent system som & # 8220; ABCDE & # 8221; Hudkreft for å identifisere poeng som kan være hudkreft:

 • Asymmetri: Hvis du tar en linje i midten av lappen, vil de to sidene ikke kamme. Den ene siden vil bli større enn # 8217; andre.
 • EDGE: Siden parabolen av lappen vil bli uregelmessig og jagget hvis poenget er kreftfremkallende.
 • Farge: Inn- og flekker som ikke er kreftfarlige, er generelt brune. Hudkreft kan være en rekke farger, inkludert rødt, svart og blått.
 • Diameter: De fleste hudtumorer har en større diameter av en blyant.
 • Evolution: Kreftflekker endres i form, størrelse og farge over tid.

Hva er årsakene til grunne diffusjonsmelanom?

De eksakte årsakene til overfladisk diffusjonsmelanom er ukjent, men det ser ut til å være relatert til miljøfaktorer og genetiske mutasjoner.

Selv om alle kan utvikle en overfladisk spredning melanom, er noen mer sannsynlig for andre. De tingene som gjør deg mer tilbøyelige til å utvikle den inkluderer:

 • Midtalder: Har en tendens til å forekomme oftere hos mennesker mellom 40 og 50 år.
 • Lys hud: Som med andre hudtumorer, er folk med klar hud mer utsatt for å utvikle overfladisk spredning av melanom. Dette er sannsynlig fordi den lyse huden har mindre melanin, et hudpigment som kan beskytte huden mot skadelige UV-stråler.
 • Eksponering for UV-stråler: Har en tendens til å forekomme i ryggen, i brystet og i bena, som er alle gjenstand for A’periodisk og intens eksponering for UV-stråler fra solen. Selv den anbudte solbrentsalderen og den eksponeringen for UV-stråler fra solsenger øker risikoen.
 • Å ha mange i: Siden mange tilfeller utvikler alle «8217; i, mer i deg, er større din sjanse til å ha en overfladisk spredning av melanom. Folk med 50 eller flere mol De har større risiko for melanom, ifølge American Skin Association.
 • Familiehistorie: Selv om det ikke er arvet, er noen av de genetiske mutasjonene som er ansvarlige for overfladisk diffusjon av melanom. BRAF-genet, som kan tillate tumorceller å vokse fritt, kan spille en rolle i melanom.

Hvordan vet jeg om det er en overfladisk diffusjonsmelanom?

For å diagnostisere, vil legen utføre en biopsi. Dette innebærer å trekke ut en stoffprøve og verifisering av tilstedeværelsen av kreftceller. Legen din kan også fjerne noen lymfeknuter i nærheten av det berørte området for å se om kreften har spredt seg. Denne prosessen er kjent som biopsi av Sentinel Lymfeknude. Hvis legen din mener at kreft kan spre seg, kan også utføre beregnede tomografi skanninger (TC) eller magnetisk resonans (MR).

Den overfladiske diffusjonsmelanomet diagnostiseres av sin stadion, noe som gjenspeiler hvor alvorlig det er. Faser 1 og 2 betraktes som innledende stadier. De reagerer godt på behandling og har de høyeste utvinningene. Faser 3 og 4 er mer avanserte faser og indikerer vanligvis at kreft har spredt seg til andre deler av kroppen. Disse avanserte stadiene er vanskeligere å behandle og ha lavere utvinningshastigheter.

Hvordan den grunne diffusjonsmelanomet behandles?

Stadion 1 eller 2 overfladisk diffusjonsmelanom behandles vanligvis med kirurgi for å fjerne kreftceller. Fase 3 eller 4 kan kreve ytterligere terapier, for eksempel kjemoterapi eller strålebehandling.

Et annet alternativ for de mest avanserte tilfellene er biologisk terapi, som inkluderer bruk av stoffer, som for eksempel interferon, for å bidra til å styrke immunforsvaret.

Hvordan kan jeg forhindre overfladisk spredning av melanom?

L’UV-eksponering er sterkt forbundet med grunne diffusjonsmelanom. Den enkleste måten å redusere risikoen er å begrense UV-strålene eksponering av både sol- og solsenger og solsenger.

Når du er i solen, sørg for at du bruker en solkrem med en SPF på minst 15. Bruk en bred brimmed lue og dekk huden kan også bidra til å begrense UV-strålene.

Hva er overlevelsesraten for overfladisk spredning av melanom?

Ifølge en nyutgitt studie på nesten 100 000 personer med overfladisk diffusjonsmelanom, var den femårige globale overlevelsesraten 95 prosent Øker. Dette betyr at 95% av mennesker med overfladisk spredning melanom var i live fem år etter diagnosen. Størrelsen, tykkelsen, posisjonen og fasen av overfladisk diffusjonsmelanom påvirker alle overlevelsesrater.

Tidlig diagnose er viktig for å behandle overfladisk spredning av melanom med hell, så sørg for å fortelle legen om kjente uvanlige flekker på huden.