Bivirkninger av behandlingen av revmatoid artritt

Fans og andre anti-inflammatoriske stoffer

Rheumatoid artritt (RA) er en inflammatorisk tilstand som ofte påvirker middelaldrende. Det kan ikke diagnostiseres umiddelbart. All’Start kan ligne alle «8217; vanlig leddgikt. Noen mennesker behandler sine symptomer med benk smertestillende som aspirin, ibuprofen eller naproxen. Disse stoffene kalles ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer eller fans. De kan tilby et po. «, men de kan ikke stoppe sykdommen.

Fans kan forårsake mageforstyrrelser hos noen pasienter. I sjeldne tilfeller kan de forårsake alvorlig blødning i magen eller i tarmen på # 8217;. De kan også samhandle med noen reseptbelagte legemidler. Celecoxib (celebrex) er reseptbelagte fans som gir en lignende antiinflammatorisk lettelse. Det er imidlertid mindre sannsynlig å forårsake mageproblemer. Selv etter diagnose og behandling, kan noen leger anbefale den fortsatte bruken av antiinflammatoriske stoffer.

Metotreksat

L’Ar er bedre behandlet tidlig, før leddene er for skadet av # 8217; betennelse. Moderne anti-reumatiske stoffer som modifiserer sykdommen (DMARD) gjorde det mulig å leve et normalt liv, eller nesten normalt, med L & # 8217;. De fleste leger foreskriver først metotreksatet. Methotrexatet ble brukt i flere tiår. Det virker ved å blokkere noen proteiner involvert i # 8217; betennelse.

De mulige bivirkningene av metotrexat inkluderer kvalme, oppkast og unormal leverfunksjonalitet. Noen pasienter utvikler munnsår, utslett eller diaré. Fortell legen din dersom den utvikler kortpustethet eller kronisk hoste. Videre kan noen pasienter oppleve hårtap. Kvinner bør ikke ta metotrexat under graviditeten. Du kan bli bedt om å ta folatet av vitamin B for å redusere noen bivirkninger.

Leflunomide

Leflunomide (Arava) er en eldre DMARD som bidrar til å redusere smerte og hevelse på grunn av AR. Kan administreres i tillegg til metotreksatet, hvis metotreksatet alene er utilstrekkelig til å kontrollere utviklingen av # 8217; AR.

Leflunomidet kan skade leveren, så det er viktig å overvåke leverfunksjonen med rutinemessige blodprøver. På grunn av sine mulige effekter på leveren, kan du ikke drikke alkohol under legemiddelinntaket av dette stoffet. Leflunomidet kan også forårsake feil ved fødselen, selv etter å ha stoppet for å ta stoffet. Bør ikke tas av gravide kvinner eller som kunne bli gravid. Diaré er den vanligste bivirkningen.

Hydroksyklorokin og sulfasalazin

L’hydroksyklorochin (plaquenil) er en gammel DMARD noen ganger fortsatt brukt til L & # 8217;. Det kan fungere ved å forstyrre signalet mellom cellene. Det er en av de beste tolererte Dmards. Bivirkninger er generelt milde og kan inkludere kvalme og diaré. L’Druginntaket med mat kan hjelpe. Skinnendringer er mindre vanlige. Disse kan inkludere kutane utbrudd eller utseende av mørke flekker. I ekstremt sjeldne tilfeller kan stoffet påvirke visningene. Rapporter umiddelbart noe problem for legen din.

Sulfasalazina er et gammelt stoff som helst av og til brukes til å behandle AR L & # 8217. Kombinerer en analgetisk som ligner på # 8217; aspirin med en antibiotisk medisinering sulfa. Bivirkninger er generelt milde. Kvalme og abdominal ubehag er de vanligste forstyrrelsene. Stoffet øker følsomheten for solen. Ta forholdsregler for å unngå brannskader.

Organisk: Anti-TNF medisiner

Den organiske har sterkt forbedret behandling av & # 8217;. Handle ved å forstyrre noen komponenter i immunsystemet. En gruppe biologiske legemidler virker ved å blokkere det inflammatoriske proteinet kjent som en tumor nekrosefaktor (TNF). Fordi disse stoffene undertrykker immunforsvaret, er infeksjonen blant de mest alvorlige bivirkningene av disse stoffene.

Anti-TNF biologiske administreres ved injeksjon. L’Irritasjon i injeksjonsstedet er en vanlig uønsket effekt. Det er viktig å bli testet for latent tuberkulose og L’hepatitt B-virusinfeksjon før behandling av behandling fordi anti-TNF-legemidler ødelegger immunforsvaret. Hvis det er tilstede, kan disse infeksjonene dele etter behandlingsstart. Risikoen for lymfom og hudkreft kan øke med langvarig bruk av disse legemidlene.

immunosuppressorer

Noen stoffer ble opprinnelig brukt til å forhindre avvisning etter organtransplantasjon. Disse stoffene kalles immunosuppressorer. Noen brukes fortsatt av og til for å behandle L & # 8217;. Syklosporin er et eksempel. L’Azathioprina er en annen. Syklosporin kan forårsake hypertensjon, nyreproblemer eller utløse gikt. L’Azathioprine kan forårsake kvalme, oppkast og, sjeldnere, skade på leveren. Som andre stoffer som påvirker immunsystemets funksjon, gjør disse stoffene infeksjoner mer sannsynlig.

Cyklofosfamid (cytoxan) er en kraftig immunosuppressor reservert for den alvorlige arnessen. Det er vanligvis gitt bare hvis andre stoffer har mislyktes. Bivirkninger kan være alvorlige og kan inkludere lavt blodtall som øker risikoen for infeksjon. Det kan også gjøre det vanskeligere for menn eller kvinner har barn. L’Blæreirritasjon er en annen risiko.

Gamle stoffer: Gull og minocyklinpreparater

Flere stoffer har blitt brukt til å kontrollere artikulasjonene i leddene i artikkelen. L’Gull er en av de eldste av disse. Selv om det sjelden brukes nå, kan det være overraskende effektivt. Det administreres vanligvis ved injeksjon, men det er også en form for en pille. Gullbaserte forberedelser kan forårsake ubehagelige bivirkninger. Utslett, munnsår og endringer av smaken er de vanligste bivirkningene. L’Gull kan også påvirke blodtellingen.

Selv om L’Ar er ikke forårsaket av en infeksjon, et eldre antibiotika, minocyklin, kan bidra til å behandle den milde L & # 8217. Det fungerer som andre Dmards for å undertrykke betennelsen. Svimmelhet, utslett og kvalme er vanlige bivirkninger. L’bruk av minocyclin kan oppmuntre vaginal gjær infeksjon hos kvinner.

Organisk: Jakinhibitorer

Tofacitinib (XELJANZ) er det første stoffet i en ny klasse av biologiske behandlinger for L & # 8217;. Er en janus kinase (jak) hemmer. I motsetning til andre Dmards, er den tilgjengelig som en pille. Dette eliminerer de potensielle bivirkningene knyttet til injeksjoner.

Som andre DMARD, kan tofacitinib forårsake økning i risikoen for infeksjoner. Folk med aktive infeksjoner eller bærere av viruset til’hepatitt B eller C bør ikke ta tofacitinib. Etter å ha startet stoffet, må du rapportere eventuelle symptomer på infeksjon. Disse symptomene kan omfatte feber, muskelsmerter, kuldegysninger, hoste eller vekttap, blant annet symptomer.

Du bør også være oppmerksom på’lunginfeksjon kalt histoplasmose. Denne infeksjonen er vanlig i Sentral- og Øst-USA, så vel som i deler av Sentral- og Sør-Amerika, Afrika, Asia og Australia. Du kan inngå L’infeksjon puste soppsporer fra luften. Fortell legen din dersom du bor eller forventer å besøke et av disse områdene.

Tofacitinib har en tendens til å øke blodlipidnivåene, men forholdet mellom LDL-kolesterolet & # 8220; dårlig & # 8221; og nivåene av HDL kolesterol & # 8220; god & # 8221; Vanligvis gjenstår de samme.