Doktors diskusjonsveiledning: Det kan være endometriose?

L’endometriose er en tilstand som kan påvirke kvinner, så vel som jenter som er store nok til å ha startet menstruasjon. Hvis du har endometriosis, betyr det at stoffet som normalt vokser alle’i livmoren din, kalt Endometrium, vokser også på andre steder der det ikke burde.

Imidlertid svarer dette stoffet din menstruasjonssyklus, uavhengig av hvor det er, men siden det ikke er i # 8217; livmor kan forårsake problemer hver måned. Det kan ikke gå i løpet av syklusen, så det forblir fanget og kan forårsake problemer som betennelse, irritasjon og til og med arrvev.

L’endometriose er ofte feilaktig diagnostisert, med symptomer som kan variere fra person til person. Smerte er et vanlig tegn, men kunne ikke nøyaktig vise alvorlighetsgraden av tilstanden. Noen mennesker har mye smerte selv med en og en liten endometriose, og for andre er motsatt sant sant. Betingelser som ovariecyster eller syndromet til’irritabel tarm (IBS) har lignende symptomer, og derfor kan endometriosen utveksles for andre problemer.

Du har uforklarlige symptomer som bekkenpine, tunge perioder og ubehag? Ta et øyeblikk å utforske hvis disse symptomene kan være relatert til endometriosen.

Hvorfor føler jeg bekkenpine?

Bekkenpine som faller sammen med menstruasjon er det viktigste symptomet på endometriosen. Menstruasjonskramper er også vanlige for kvinner uten endometriose, men smerten forårsaket av denne tilstanden er vanligvis mye verre.

Du kan prøve forskjellige typer smerte, som kan skape forvirring. Du kan prøve akutt smerte, sterke kramper eller kronisk bekken og lumbal smerte. Du kan ha smerte forbundet med seksuell aktivitet, både under og etter. Noen ganger kan smerten din virke helt fremmed for dine reproduktive organer, som når du har en tarmbevegelse eller uriner.

Spør legen din hvordan du vet om smerten din kan få fra # 8217; endometriose eller når du skal be om en’videre medisinsk vurdering.

Fordi jeg har problemer med å bli gravid?

Hvis du har problemer med å bli gravid, kan det være endometriosen. Ikke alle de som har denne tilstanden, er ikke i stand til å bli gravid, men det er kvinner som lider av infertilitet tilsvarende.

Noen ganger kan veksten av endometrisk vev blokkere egglederøret eller angi eggstokkene, og cyster kan danne fra fanget blod. Arrvevet og adhesjonene kan også forstyrre din evne til å bli gravid.

Legen din kan foreskrive medisiner som kan sette deg i en midlertidig tilstand av overgangsalderen. Dette forhindrer graviditet, men blokkerer også veksten av endometriære lesjoner. Dette betyr at når du forstyrrer stoffinntaket og gjenopptas menstruasjon, har du flere sjanser til å bli gravid. Kvinner diagnostisert med endometriose er generelt oppfordret til ikke å vente på å ha barna sine.

Fordi jeg har symptomer på fordøyelsessykdommer?

L’endometriose kan forårsake hevelse, diaré, forstoppelse og kvalme hvis skader er i tarmveggen. Du kan også oppleve A’intestinal obstruksjon hvis du har en god nok eller lesjon.

Symptomene på # 8217; intestinal endometriose ligner på # 8217; IBS. Hvis du oppdager en endring i # 8217; symptomintensiteten er koblet til menstruasjonssyklusen, så er det en god sjanse for at synderen er endometriosen.

Fordi jeg er så sliten?

L’Overdreven tretthet er et symptom på endometriosen. Hvis du har dette symptomet, fortell legen din. En enkel blodundersøkelse kan verifisere andre omsettelige forhold som forverres tretthet, som:

  • Anemi, som refererer til et lavt jernnivå som forårsaker en dårlig oksygen sirkulasjon
  • hypoglykemi, som oppstår når blodsukkernivået i ro er for lavt
  • hypothyroidisme, som betyr produksjon av utilstrekkelige hormoner av skjoldbruskkjertelen

Alle disse forholdene kan forårsake tretthet alene og forverre tretthet hvis du lider av endometriose. Den gode nyheten er at de er behandlelige, som kan hjelpe deg til å føle deg bedre.

Fordi mine perioder er så tunge?

I tillegg til tunge perioder kan du oppleve spotting eller blødning mellom perioder. Uvanlig blødning er et symptom på Dell’endometriose, og hvis du har det, bør du informere legen din. Det unormale stoffet i endometriosisen og de tilhørende cyster og skader kan påvirke hormonene som regulerer menstruasjonsflyten. Resultatet av denne hormonelle lidelsen kan være en unormal blødning.

Fordi C’det er blod i urinen og i avføringen?

Diskutere uvanlig blødning med legen din. Selv om det ikke er et vanlig symptom, # 8217; endometriose kan forårsake blod i avføringen og urinen.

I sjeldne tilfeller penetrerer endometriosen ALLE’interiør i blæren og forårsaker blod i urinen.

De rektale lesjonene som bløder fører til utseendet av blod i avføringen. Dette symptomet kan også være et tegn på kolon-rektumkreft, så hvis du ser blod når du passerer avføringen, må du sikre en avtale med legen din for å sikre at årsaken faktisk er # 8217; endometriose og ikke kreft.

Fordi jeg føler smerte i andre deler av kroppen?

Smerte kan ha mange forskjellige årsaker, så det er viktig å snakke med legen din dersom gjentagende smerter oppstår regelmessig, hvor som helst i kroppen.

I noen tilfeller kan endometriosen forårsake smerte i uventede områder. En sjelden presentasjon kjent som thoracic endometriose ser endometrisk vev i lungene, som kan forårsake brystsmerter og til og med en kollapset lunge under menstruasjon.

Hva ser ut som en appendisitt, men uten feberen kan faktisk være endometriosen i vedlegget eller L & # 8217, appendikulær endometriose.

Selv bensmerter som blir verre før syklusen kan være resultatet av det endometriske vevet som har krysset kroppen din.

Hva legen min vil spørre meg?

Legen din vil spørre deg om menstruasjonssyklusene dine og typen symptomer du har hatt. Hold en dagbok for smerten du prøver, med detaljer som posisjon, tyngdekraften og varigheten. Videre registrerer han dine perioder: han registrerer startdatoene og hvor mange dager er tunge og lette. Legg merke til flekker som du observerer når du ikke har menstruasjon.

Det er apps som du kan laste ned på smarttelefonen for å holde oversikt over menstruasjon og skriv inn notater.

Hvordan diagnostisert L’endometriose?

En effektiv måte å diagnostisere endometriose er med en liten kirurgisk prosedyre som kalles laparoskopi. Under denne prosedyren kan legen se det berørte området og ta en prøve av stoff som skal vises under mikroskopet.

Dine valg for en nøyaktig diagnose er blant de mange emnene for å diskutere med legen din hvis du har slitt for å identifisere årsaken til symptomene dine.

L & # 8217;

L’endometriose kan påvirke ditt velvære. Men når du har en korrekt diagnose, kan du starte terapier designet for å behandle din spesifikke tilstand. Hvis symptomene dine kommer fra # 8217; endometriose, behandlinger som hormonalterapi, oppvarmingslag og øvelsen kan være nyttig.

Kontakt legen din for å spørre informasjon om diagnosealternativene, slik at du kan starte tilstrekkelig behandling og ta tiltak for å forbedre kvaliteten på livet ditt.