Hvor lang tid tar det å fordøye mat?

Hvor lang tid tar det å fordøye mat

Generelt tar maten fra 24 til 72 timer for å krysse fordøyelseskanalen. Den nøyaktige tiden avhenger av mengden og typen mat du spiste.

Prisen er også basert på faktorer som sex, metabolisme og «8217, mulig tilstedeværelse av fordøyelsesproblemer som kan senke eller akselerere prosessen.

Alle’Start, maten reiser på en relativt rask måte gjennom fordøyelsessystemet ditt. Innen 6-8 timer gjorde maten seg gjennom magen, L’mykt tarm og # 8217; tarmkrason.

En gang i # 8217; Crassous tarmen kan det delvis fordøyede innholdet i måltidet forbli sittende i mer enn en dag mens den er nedbrytet enda mer.

De Normal rekkevidde for transittid Inkluderer følgende: Gastrisk tømming (fra 2 til 5 timer), transitt av Perestin (fra 2 til 6 timer), transitt av tykktarmen (fra 10 til 59 timer) og tarmtransitt (fra 10 til 73 timer ).

Din fordøyelseshastighet er også basert på hva du har spist. Kjøtt og fisk kan ta opptil 2 dager å bli fullstendig fordøyd. Proteinene og fettene som inneholder er komplekse molekyler som tar lengre tid å skille fra kroppen din.

Tvert imot, frukt og grønnsaker, som er rike på fiber, kan sirkulere i systemet ditt på mindre enn en dag. Faktisk hjelper disse fiberrike matene at fordøyelseskanalen din opererer mer effektivt generelt.

Den raskeste til å fordøye er forseggjorte og sukkerholdige junk foods som sjokoladebarer. Kroppen din krysser dem om noen timer, og lar deg sulten igjen.

Hva skjer under fordøyelsen

Fordøyelsen er prosessen som kroppen din bryter ut mat og trekker ut næringsstoffene som kroppen din trenger for å jobbe på. Alt som gjenstår er et avfallsprodukt, at kroppen din fjerner.

Ditt fordøyelsessystem består av fem hoveddeler:

 • munn
 • esophagus
 • mage
 • tenuous
 • Crassus

Dette er hva som skjer når du fordøyer mat:

Mens du tygger, frigjør munnen kjertler spytt. Denne fordøyelsesvæsken inneholder enzymer som falt stivelser i mat. Resultatet er en pasty masse kalt bolus som er lettere å svelge.

Når du svelger, faller maten langs L’esophagus, røret som forbinder munnen til magen. En muskulær gate kalt lavere esophageal sphincter åpner for å tillate mat å bevege seg rundt i magen.

Syrene i magen nedbryter enda mer mat. Dette gir en pasty blanding av magesaft og delvis fordøyd mat, kalt chimo. Denne blandingen går til din tyknende tarm.

I # 8217; tynntarmen bidrar bukspyttkjertelen og leveren til blandingen med fordøyelsessaften.

Pankreatiske juice bryter ned karbohydrater, fett og proteiner. Gallen fra galleblæren oppløses fett. Vitaminer, andre næringsstoffer og vann beveger seg gjennom veggene i’mykt tarm i blodet. Den ungreened delen som gjenstår beveger seg til din harde bade.

L’tarmkrassus absorberer gjenværende vann og næringsstoffene avanserte av mat. Resten blir solid avfall, kalt avføring.

Dine rettferdige lagrer feces til du er klar for en intestinal bevegelse.

Mulige fordøyelsesproblemer

Noen forhold kan forstyrre fordøyelsen og gi deg noen ubehagelige bivirkninger som halsbrann, gass, forstoppelse eller diaré. Her er det noe:

 • Syre refluks oppstår når den nedre esophageal sphincter svekkes. Dette gjør at syren kan gå tilbake fra magen i spiserøret. Hovedtymptomet er mageforbrenning.
 • Celiac sykdom innebærer immunforsvaret ditt som angriper og skader tarmen når du spiser gluten.
 • Forstoppelse er færre antall intestinale bevegelser enn vanlig. Når du går, er avføringen solid og vanskelig å overvinne. Stipulering forårsaker symptomer som hevelse og magesmerter.
 • Den avvikende skaper små poser i # 8217; tarmene. Divertilisen i seg selv forårsaker ikke symptomer, men hvis feces forblir fast i posene, kan betennelse og infeksjoner forekomme. Denne hendelsen er kjent som divertikulitt og symptomer inkluderer magesmerter, myke avføring og noen ganger feber.
 • Intestinal inflammatorisk sykdom inkluderer Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Disse forholdene produserer kronisk betennelse i # 8217; tarmene som kan føre til sår, smerte, blodig diaré, vekttap, underernæring og øke risikoen for kolonkreft.
 • Syndromet til’irritabel tarm forårsaker irriterende symptomer som gass, diaré og forstoppelse, men er ikke knyttet til kreft eller andre alvorlige sykdommer i fordøyelsessystemet.
 • L’Laktoseintoleranse betyr at kroppen din mangler enzymet som trengs for å bryte ned sukker i meieriprodukter. Når du spiser meieri, har du symptomer som hevelse, gass og diaré.

Forslag til en bedre fordøyelse

For å holde maten i bevegelse uten problemer gjennom fordøyelsessystemet og forhindre problemer som diaré og forstoppelse, prøv disse forslagene:

Spis flere grønnsaker, frukt og hele korn

Grønnsaker, frukt og fullkorn er alle rike kilder til fiber. Fiber hjelper mat til å bevege seg gjennom fordøyelsessystemet ditt lettere og helt enkelt.

Begrenser rødt kjøtt og bearbeidet mat

utdanning Vis rødt kjøtt produserer kjemikalier som er koblet til hjertesykdommer.

Legg til probiotika til kostholdet ditt

Disse fordelaktige bakteriene bidrar til å eliminere skadelige insekter i fordøyelseskanalen. Du finner dem i matvarer som yoghurt og kefir og kosttilskudd.

Daglig mosjon

Flytte kroppen opprettholder også fordøyelseskanalen i bevegelse. Ta en tur etter måltider kan forhindre gass og hevelse. L’Øvelse holder også vekten din under kontroll, som Reduserer risikoen For noen typer kreft og andre sykdommer i Digestive System.

Sover mye

En mangel på søvn er bundet til fedme, som kan bidra til problemer med fordøyelsessystemet ditt.

Behandle stress

Overdreven stress kan forverre fordøyelsesforholdene som mageforbrenning og syndromet til’irritabel tarm. Teknikker for å lindre stress som meditasjon og yoga kan bidra til å roe ditt sinn.

L & # 8217;

Du kan ikke tenke på fordøyelsessystemet ditt på daglig basis. Likevel vet du når det ikke virker optimalt på grunn av irriterende symptomer som gass, hevelse, forstoppelse og diaré.

Se hva du spiser og vær aktiv for å holde fordøyelseskanalen i bevegelse jevnt og føl deg bedre.

DIY bitter å hjelpe fordøyelsen