Bryllupsreise Diabetes: Hva du kan forvente

Alle eksperimentering?

& # 8220; bryllupsreise perioden & # 8221; er en fase som noen mennesker med type 1 diabetes opplever kort tid etter diagnosen. I løpet av denne tiden synes en person med diabetes å være bedre og kan bare trenge minimal mengder insulin.

Noen mennesker opplever enda normale eller nesten normale blodsukkernivåer uten å ansette insulin. Dette skjer fordi bukspyttkjertelen fortsatt produserer insulin for å kontrollere blodsukkernivået.

Ikke alle typer 1 diabetikere har en periode med bryllupsreise og å ha en betyr ikke at diabetes er kurert. Det er ingen behandling for diabetes og en bryllupsreise er bare midlertidig.

Hvor lenge er bryllupsiden?

Perioden av bryllupsreise av hver enkelt er annerledes, og det er ingen tid å etablere for starten og slutten. De fleste merker dets effekter umiddelbart etter diagnosen. Fasen kan vare uker, måneder eller til og med år.

Perioden for bryllupsreise oppstår bare etter å ha mottatt en diagnose av type 1 diabetes for første gang. Dine insulinbehov kan forandre seg gjennom hele livet ditt, men du vil ikke ha en annen bryllupsreise.

Dette skyldes at med type 1 diabetes ødelegger immunforsvaret insulinprodusenter i bukspyttkjertelen. I løpet av bryllupsfasen fortsetter de resterende cellene å produsere insulin. Når disse cellene dør, kan bukspyttkjertelen din ikke begynne å produsere ganske insulin igjen.

Hvordan blodsukkernivået mitt vil være?

I løpet av bryllupsiden kan du nå normale eller nesten normale blodsukkernivåer som bare antas minimumsbeløp av insulin. Du kan også ha lave sukkernivåer fordi du fortsatt produserer insulin og bruker også insulinet;.

De Mål for blodsukkernivåer For mange voksne med diabetes er:

[Produksjon: Sett inn tabell

A1C

<7 prosent

A1C når rapportert som EAG

154 milligram / decilitre (mg / dl)

Forberedt plasma glukose eller før du starter et måltid

Fra 80 til 130 mg / dl

Postprandial plasma glukose eller fra en til to timer etter starten av et måltid

Mindre enn 180 mg / dl

]

Målintervallene dine kan være litt forskjellige, avhengig av dine spesifikke behov.

Hvis du nylig har nådd disse blodsukkermålene med lite eller ingen insulin, men dette begynner å skje sjeldnere, kan det være et tegn på at bryllupsreiseperioden slutter. Snakk med legen din om de neste trinnene.

Jeg må ta # 8217; insulin?

Ikke slutte å ta insulin alene i bryllupsreisen. I stedet snakker du med legen din om hvilke justeringer du måtte måtte gjøre til insulinrutinen din.

Noen forskere Jeg tror at det fortsetter å ta insulin i løpet av bryllupsreisen, kan bidra til å holde de nyeste cellene som produserer insulin lenger.

I løpet av bryllupsiden er det viktig å finne en balanse i # 8217; inntaket av insulin. Leie for mye kan forårsake hypoglykemi og ta for lite kan øke risikoen for diabetisk ketoacidose.

Legen din kan hjelpe deg med å finne denne «8217; innledende saldo og justere rutinen som bryllupsreise-perioden endres eller når slutten.

Jeg kan forlenge effekten av bryllupsreisefasen?

Blodsukkernivået ditt er ofte Lettere å kontrollere I løpet av bryllupsiden. Av denne grunn prøver noen mennesker å forlenge fasen av bryllupsreisen.

Det er mulig at et glutenfritt kosthold kan bidra til å forlenge fasen av bryllupsreisen. Forskere I Danmark utførte han en casestudie av et barn med type 1 diabetes som ikke hadde kjøleskap.

Etter fem uker med inntak av insulin og kosthold uten restriksjoner, kom barnet en bryllupsreise og trenger ikke å insulin. Tre uker senere gikk det til et glutenfritt kosthold.

Studien avsluttet 20 måneder etter diagnosen. På den tiden følte han fremdeles et glutenfritt kosthold, og han hadde fortsatt ikke noe daglig insulin. Forskere har foreslått at glutenfri diett, som har definert & # 8220; sikker og uten bivirkninger og har bidratt til å forlenge bryllupsreise.

ytterligere Undersøkelser Støtter l’bruk av et glutenfritt kosthold for autoimmune sykdommer som type 1 diabetes, så en langsiktig glutenfri diett kan også være nyttig etter bryllupsreise. Flere søk er nødvendig for å bekrefte effektiviteten av denne dietten.

Annen Forskning tyder på L’Forutsetning om vitamin D-kosttilskudd kan hjelpe perioden med bryllupsreise til å vare lenger.

Brasilianske forskere gjennomførte et 18 måneder gammelt studio på 38 personer med type 1 diabetes. Halvparten av deltakerne fikk et daglig supplement av vitamin D-3 og resten mottok en placebo.

Forskere har oppdaget at deltakerne som tok vitamin D-3, har opplevd en langsommere nedgang i insulinproduserende celler i bukspyttkjertelen. Dette kan bidra til å forlenge bryllupsreisen.

Fortsett å ta insulin i bryllupsreisen kan også hjelpe deg med å forlenge den. Hvis du er interessert i å forlenge fasen, snakk med legen din, hvordan du kan prøve å oppnå dette.

Hva skjer etter bryllupsreisefasen?

Bryllupsreiseperioden slutter når bukspyttkjertelen ikke lenger kan produsere nok insulin for å holde deg innenfor eller nær målet ditt blodsukkerintervall. Du må starte Tar mer insulin For å gå inn i det normale området.

Legen din kan hjelpe deg med å tilpasse insulinrutinen for å møte dine honningbehov for post-månen. Etter en overgangsperiode bør blodsukkernivået stabilisere seg. På dette punktet vil du ha færre daglige endringer i insulinrutinen din.

Nå som du vil ta mer insulin hver dag, er det en god tid å snakke med legen din om injeksjonsalternativer. En vanlig måte å ta insulin på er å bruke en sprøyte. Er det billigste alternativet og de fleste forsikringsselskaper dekker sprøyter.

A’Et annet alternativ er å bruke en penn for insulin. Noen penner er ferdigfylt med insulin. Andre kan be om å isolere en insulinpatron. For å bruke en, velg riktig dose på pennen og injiserer insulinet gjennom en nål, som med en sprøyte.

Et tredje administrasjonsalternativ er en mikrofusor for insulin, som er en liten datastyrt enhet som ligner en summer. En mikrofusor leverer en konstant strøm av insulin hele dagen, samt en ekstra økning under måltider. Dette kan hjelpe deg med å unngå plutselige endringer i blodsukkernivået.

En mikrofusor er den mest kompliserte metoden for insulininjeksjon, men kan også hjelpe deg med å ha en En mer fleksibel livsstil.

På slutten av bryllupsiden må du ta insulin hver dag i livet ditt. Det er viktig å finne en leveringsmetode som du føler deg trygge på, og som passer dine behov og din livsstil. Legen din kan hjelpe deg med å bestemme hvilket alternativ som er best for deg.

5 ting å gjøre i dag for å leve bedre med type 1 diabetes