Attinic Cheilitis: Symptomer, Behandling, Forebygging og mer

Beskrivelse

Attinica Cheilite (AC) er en betennelse i leppene forårsaket av den langsiktige sollyseksponeringen. Det ser vanligvis ut som veldig hakkede lepper, så det kan bli hvitt eller skjønt. L’AC kan være smertefri, men kan føre til squamous cellekarsinom hvis ubearbeidet. Squamous Cell Carcinoma er en type hudkreft. Du bør konsultere en lege hvis du merker denne typen lapp på leppen.

L’AC virker oftere hos personer over 40 år og er mer vanlig hos menn enn kvinner. Folk som tilbringer mye tid alene, er mer sannsynlig å utvikle AC. Så hvis du ofte er ute, bør du ta forholdsregler for å beskytte deg, som å ha på seg en leppebalsam med SPF.

Symptomer

Det første AC-symptomet er vanligvis tørre og tynne lepper. Du kan da utvikle en rød og hovent eller hvit flekk på leppen. Dette vil nesten alltid være på underleppen. I # 8217; Den mest avanserte AC, patchene kan virke skumle og ser glasspapir. Du kan også legge merke til at linjen mellom underleppen og huden blir mindre klar. Disse scaloritt- eller scaly skinnflettene er nesten alltid indolor.

Bilder av pentinal cheilitt

Våre initiativer

L’AC er forårsaket av langsiktig soleksponering. For de fleste er det år med intens soleksponering for å forårsake AC.

Risikofaktorer

Folk som tilbringer mye tid på alle, som landskapsreis, fiskere eller profesjonelle idrettsutøvere, de er mer sannsynlig å utvikle AC. Personer med klarere hud nyanser har også flere sjanser til å utvikle AC, spesielt de som bor i solfylte klima. Hvis du brenner lett eller freckled i solen, eller du har en historie med hudkreft, kan du også være mer sannsynlig å utvikle AC. L’AC slår folk over 40 oftere og oftest vises i menn.

Noen medisinske forhold kan øke oddsene du vil utvikle AC. Personer med svekket immunforsvar har større risiko for å utvikle AC. De har også større risiko for AC som fører til hudkreft. L’Albinisme kan også øke risikoen for AC.

Diagnose

I de tidlige stadiene, # 8217; AC kan virke og føle seg veldig hakkede lepper. Hvis du oppdager noe om leppen din som ser på, ser det ut som en «8217, brenne eller blir hvit, bør du konsultere en lege. Hvis du ikke har en hudlege, kan din hyggelige lege lede deg til en hvis nødvendig.

En hudlege er vanligvis i stand til å diagnostisere AC, bare ser på ham, sammen med en medisinsk historie. Hvis de vil bekrefte diagnosen, kan de lage en hudbiopsi. Dette innebærer å plukke opp et lite stykke stoff fra den interesserte delen av leppen for laboratorieanalysen.

Behandling

Siden det er umulig å si hvilke AC-oppdateringer vil bli forvandlet til hudkreft, bør alle tilfeller av AC behandles med narkotika eller kirurgiske inngrep.

Legemidlene som går direkte til huden, som Fluorouracil (Efudex, Carac), behandler AC-drept cellene i A-området der stoffet påføres uten å påvirke normal hud. Disse stoffene er generelt foreskrevet i to eller tre uker, og kan ha bivirkninger som smerte, brennende og hevelse.

Det er flere måter som en lege på kirurgisk kan fjerne AC. En er kryoterapi, hvor legen fryser AC-lappen som dekker den med flytende nitrogen. Dette fører til dannelse av blærer og løsningen av den berørte huden og tillater dannelsen av ny hud. Kryoterapi er den vanligste behandlingen for AC.

L’AC kan også fjernes av elektrokirurgi. I denne prosedyren ødelegger legen AC-vevet ved hjelp av en elektrisk strøm. L’Elektrisk Schourgery krever lokalbedøvelse.

Komplikasjoner

Hvis AC L & # 8217 ikke behandles, kan det bli en type hudkreft som heter Squamous Cell Carcinoma. Selv om dette bare skjer i en liten prosentandel av tilfeller av AC, ikke C’Det er en måte å si som vil bli til kreft. Derfor blir de fleste tilfeller av AC behandlet.

Outlook

L’AC kan bli til hudkreft, så det er viktig å konsultere en lege hvis du bruker mye tid i solen og leppene dine begynner å bli skumlet eller brent. Behandling er vanligvis effektiv for å fjerne AC, men det er fortsatt viktig å begrense været til solen eller ta forholdsregler for å beskytte seg selv. Vær oppmerksom på eventuelle endringer i huden din og leppene dine, slik at du snart kan ta BC. Mer informasjon om hudkreft og hvordan du beskytter deg selv.

Forebygging

Å være skjermet fra solen så mye som mulig, er den beste forebyggingen for AC. Hvis du ikke kan unngå den langsiktige solens eksponering, er det trinn du kan adoptere for å beskytte deg mot utviklingen av AC. Disse ligner på måter å beskytte seg mot solskader generelt:

  • Ha en bred spenning som nyanser ansiktet ditt.
  • Bruk en leppebalsam med en SPF på minst 15. Bruk den før du eksponerer deg selv til solen og reappen ofte.
  • Gjør pause fra solen når det er mulig.
  • Unngå å holde seg på kl. 12.00, når solen er sterkere.