Femoral nakkefraktur: Typer, symptomer, behandling og utvinning

Beskrivelse

Frakturene til femoralhalsen og periphortiske frakturene er like utbredt og offset 90 prosent Proximal femur frakturer.

Halsen på femuret er mest vanlig posisjon for en brudd på hoften. L’Hip er en sfærisk ledd hvor den øvre delen av benet møter bassenget. I den øvre delen av lårbenet (som er din femur) C’er lårbenet. Dette er den & # 8220; ballen & # 8221; ligge i grepet. Like under lengden på lårbenet C’er nakken på lårbenet.

Femoral nakkefrakturer er intrakapsulære frakturer. Kapselet er området som inneholder væsken smører og nærer hip-artikulasjonen;. Frakturene i Quest’området er klassifisert i henhold til stillingen av frakturen langs nakken i lårbenet:

  • Subcipitat er hodet til lårbenet og krysset i nakken
  • Transcervical er den sentrale delen av lårhalsen
  • BasererVisk er grunnen til lårhalsen

Selv om alle som kan knuse nakken på lårbenet, er mye mer felles Hos eldre som har en lav bein tetthet. Mer enn 90 prosent av disse bruddene forekommer hos mennesker over 50 år. De er vanligere hos kvinner.

En femoral nakkefraktur kan rive blodkar og avbryte blodtilførselen til femoralhodet. Hvis du mister blodstrømmen til det femorale hodet, vil beinvævet dø (en prosess som kalles avaskulær nekrose), som bringer alle sammenbruddene i’bein. Frakturene som forekommer i steder hvor L’blodstrømmen ikke avbrytes, har flere helbredende muligheter.

Av disse grunnene vil behandlingen av en eldre pasient med skuffede femorale frakturer avhenge av posisjonen til pause og kvaliteten på blodstrømmen.

Omsorgsstandarden for en ødelagt brudd hvor blodtilførselen er avbrutt, inkluderer erstatning av lårhodet (emiartroplastikk eller total artroplastikk av hofte). Hvis ikke C’det er bevegelse, er det mulig å kirurgisk stabilisere brudd med skruer eller annen maskinvare. Men C’Det er fortsatt risikoen for at blodstrømmen kan avbrytes.

Årsaker til brudd fra femoral nakke stress

Traumeren er den vanligste årsaken til Fåral nakkefrakturer. Over 50 år eller har en medisinsk tilstand svekket beinene, som osteoporose, øker risikoen for en femoral nakkefraktur. Selv bein kreft er en risikofaktor.

Fallene er den vanligste årsaken til femorale nakkefrakturer hos eldre. I yngre mennesker er disse frakturene oftest resultatet av traumer med høy energi, som en kollisjon av et kjøretøy eller et fall fra en god høyde.

Femorale nakkefrakturer er sjeldne hos barn. Sammen med høy-energi-traumer kan de også være forårsaket av en lav bein mineral tetthet, så som osteopeni eller osteofenika; osteoporose eller andre forhold som cerebral parese eller muskeldystrofi.

Symptomer på brudd på femoral nakke

Det vanligste symptomet på en femoral nakkefraktur er smerten på lysken som blir verre når de lener seg på vekten på’hofte eller prøv å rotere hoften. Hvis beinet ditt er svekket av osteoporose, kreft eller en annen medisinsk tilstand, kan du føle deg smerte i løpet av frakturen til tidspunktet for brudd.

Med en femoral nakkefraktur, kan beinet virke kortere enn unshome-benet, eller benet kan roteres eksternt med foten og kneet vendt mot ytre.

Diagnose av en brudd på hoften

En lege kan vanligvis avgjøre om du har en brudd på hoften basert på hofte- og benets stilling, sammen med symptomene dine. Etter en fysisk undersøkelse vil legen bruke en røntgenstråle for å bekrefte at du har en brudd og bestemme hvilken del av hoften som er interessert.

Små frakturer av’hår hengende eller ufullstendige frakturer kan ikke vises på en røntgenstråle. Hvis din brudd ikke kan ses i bildene, og du fortsatt har symptomer, kan legen anbefale en TAC, en magnetisk resonans eller en bein scintigrafi for et mer detaljert utseende.

Behandle en femoral nakkefraktur

Behandlingen av femorale nakkefrakturer innebærer vanligvis kirurgi, narkotika og rehabilitering.

Smertelig narkotika gir lettelse fra kortsiktig smerte. Dette kan inkludere mot-ytelse medisiner (OTC), for eksempel ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) eller reseptbelagte legemidler, for eksempel opioider.

Legen kan foreskrive bifosfonater og andre legemidler for osteoporose for å redusere risikoen for en en annen brudd på hoften, avhengig av «8217;. Disse stoffene bidrar til å styrke bein ved å øke bein tetthet.

Kirurgi d’haster er generelt anbefalt for brudd på Dell’hofte for å lindre smerte og gjenopprette mobilitet så snart som mulig. Det er forskjellige typer operasjoner som brukes til å behandle femorale nakkefrakturer. Typen av kirurgi som kreves vil avhenge av bruddgraditet, fra samme alder og medisinske forhold som er underliggende.

Hvis frakturen har forårsaket skade på det femorale blodblodet.

Intern fiksering

Intern fiksering bruker pins eller metallskruer for å holde sammen L’bein slik at frakturen kan helbrede. Pinnene eller skruene er satt inn i # 8217; bein eller skruer kan festes til en metallplate som går langs lårbenet.

Delvis erstatning av hoften

Denne prosedyren brukes hvis enden av beinene er skadet eller flyttet. Innebærer fjerning av hodet og nakken på lårbenet og dens erstatning med en metallprotese.

Delvis erstatning av’hip kan også anbefales for voksne med andre alvorlige medisinske forhold, i stedet for en total erstatning av hoften.

Total erstatning av hoften

Den totale utskiftningen av hoften innebærer å erstatte den øvre delen av lårbenet og # 8217; Invasatura med en protese. Basert på Undersøkelser, Denne typen operasjon har de beste langsiktige resultatene i ellers sunne mennesker som bor uavhengig. Det er også det billigste fordi ofte eliminerer behovet for videre kirurgiske inngrep senere.

FEMORAL nakke fraktur gjenopprettingstid

Hvor lang tid tar det å komme seg fra en brudd på lårhalsen, avhenger av alvorlighetsgraden av brudd, fra sin tilstand av generell helse og typen operasjon som brukes. Utvinning varierer fra person til person.

Når jeg trekker meg fra # 8217; rehabilitering vil bli påkrevd. Avhengig av alder og tilstanden din, kan du bli utsatt hjemme eller i en rehabiliteringsstruktur.

Du trenger fysisk terapi for å finne styrken og evnen til å gå. Dette kan ta opptil tre måneder. De fleste utsatt for kirurgi alle’hip for å reparere en brudd gjenvinnes mest, om ikke all mobilitet etter behandling.

Ta bort

Fellingene i lårhalsen er vanlig hos eldre, spesielt de med bein som har blitt svekket av andre medisinske forhold.

Du kan kanskje redusere risikoen for at disse og andre typer frakturer gjør øvelser med vekter for å øke styrke og anta kalsiumtilskudd for å øke beinets tetthet.

Snakk med en lege hvis du er bekymret for brudd eller hvis du lider av kronisk smerte alle’hip. Disse symptomene kan indikere at du er i fare for brudd på hoften.